Jump to content

Κυκλοφορία Σε Nano Reef 30Lt


Thanos Ernesto Karampelas

Recommended Posts

Καλησπέρα, εδώ κι ένα μήνα έχω καταπιαστεί με την λειτουργία ενός nano reef... Έχω μία απορία όσον αφορά την κυκλοφορία του νερού. Το ενυδρείο είναι αυτό http://www.aquarialand.com/catalog/products/aquarium-and-stands/silver-line/haquoss-nanokubus-30#.VJQtXdAA, με εσωτερικό κρεμαστό φίλτρο 200 lt/h και είναι επίσης εξοπλισμένο με σκίμερ http://www.aquarialand.com/catalog/products/skimmers/haquoss-nanoskim#.VJQuQdAA των 300 lt/h. ΕΠΙΣΗΣ έχω βάλει και μια μικρή αντλία http://www.aquarialand.com/catalog/products/pumps/submersible-pumps/haquoss-p300-compact#.VJQupdAA που την έχω στη μισή ένταση περίπου... Είναι μήπως υπερβολικά όλα αυτά? Είναι καλά? Να αφαιρέσω κάτι?

Στο ενυδρείο αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 3 κιλά ζωντανός βράχος, 2-3 σαλιγκάρια, μία γαρίδα και από κοράλια ένας star polyps και ένα βραχάκι με mushrooms. Το νερό κυκλοφορεί αρκετά, αλλά ακόμα δεν έχω ψάρια μέσα. Θα μπορεί να κινείται ή θα στροβιλίζεται και θα στρεσσάρεται?

Επίσης ποιά είναι η σωστή διάταξη φίλτρου, σκίμερ, κυκλοφορητή ώστε να μην υπάρχουν νεκρά σημεία?

Υ.Γ. Άλλο πράμα το θαλασσινό... Πόρωση!

Έγινε επεξεργασία - Thanos Ernesto Karampelas
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλως ήρθες στο θαλασσινό! :)

Για να δοκιμάσεις την κυκλοφορία ριξε μερικά flakes ψαροτροφή να δεις την κατεύθυνση του νερού.

Το σημαντικό ειναι να περνάει το νερό γυρω απο το βράχο και να μην εχεις νεκρά σημεία, δηλαδή να μην πέφτει η τροφή στον αραγωνίτη και να υπάρχει ανατάραξη στην επιφάνεια.

Απο κει πέρα, με υπομονή και διάβασμα το nano reefaki σου μπορει να γινει διαμάντι!

Οτι άλλο θες ρωτάς.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν όταν ρίχνω flake κάνει βόλτες, πάει δεξιά, αριστερά, πάνω ώσπου να κάτσει, γενικά ταξιδεύει :) Ανατάραξη υπάρχει λόγω του φίλτρου και του skimmer και προς το παρόν η διάταξη που τα έχω είναι ως εξής: Φίλτρο, skimmer κρεμαστά εσωτερικά στην πλάτη και επίσης στην πλάτη αλλά χαμηλά 1-2 εκατοστά από τον αραγωνίτη ο μικρός κυκλοφορητής στραμμένος προς το βράχο. Ουσιαστικά η ροή του κυκλοφορητή είναι κάθετη στην ροή φίλτρου και skimmer αλλά σε διαφορετικό βάθος.. Κάπου διάβασα ότι τα ψαράκια των υφάλων θέλουν την τροφή να έρχεται σε αυτά αντί να τα κυνηγούν αυτά (λόγω ρευμάτων στον ύφαλο). Ισχύει? Και πως ξεκουράζονται αν συνέχεια πρέπει να κουνούν τα πτερύγια τους??

Έγινε επεξεργασία - Thanos Ernesto Karampelas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...