Jump to content

Δυσκολεύεται Να Μείνει Στο Βυθό Βοηθεια


Recommended Posts

καλησπέρα,

Είμαι νέα στο χόμπι και χρειάζομαι τη βοήθεια σας... Προχτες έβαλα μέσα στο ενυδρείο (45λιτρα με 2 χρυςόψαρα) μια Egeria Densa και μια Cabomba caroliniana για να τους αλλάξω λίγο το σκηνικό. Το μικρότερο έχει κάποιες ώρες που δυσκολεύεται να μείνει σταθερό στο βυθό. Έχω την εντύπωση οτι όταν δεν κολυμπάει σαν να το τραβάει κάτι και το ανεβάζει στην επιφάνεια γρήγορα, όχι ανάποδα ή στο πλάι, κανονικά όπως κάθε φορά. Αλλιώς κουνιέται συνέχεια, πέρα δώθε στο ενυδρείο. Παίζει με τα φυτά. Αναφέρω τα φυτά γιατί τα έχουν μαδίσει κανονικότατα... Τι μπορεί να έγινε;; Μήπως έφαγε πολύ; Τι του φταίει; Πως θα το σώσω το μικρούλι μου;; Τι πρέπει να κάνω;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλώς ήρθες.

Κατά αρχή να σε ενημερώσω πως το ενυδρείο είναι μικρό για χρυσόψαρα, ακόμα και 1 χρυσόψαρο να είχες, δεν θα πρέπει να μπει σε τόσο μικρό ενυδρείο. Ενημερωτικά να σου πω πως τα χρυσόψαρα με τη μονή ουρά χρειάζονται ενυδρείο με μήκος από 1,20 και πάνω και 80 λίτρα νερό για κάθε ψάρι, και τα χρυσόψαρα με τη διπλή ουρά, τα χοντρούλικα,θα πρέπει να μπαίνουν σε ενυδρείο με μήκος 80 ποντους και πάνω και 40 λίτρα νερό ανά ψάρι.

Πες μας το είδος του φίλτρου του έχεις, θερμοκρασία νερού, με πιο τρόπο έστρωσες το φίλτρο, και μετρήσεις αν έχεις κάνει. Μια φωτογραφία του ενυδρείου αλλά και των ψαριών θα βοηθούσε.

Μέχρει να μάθουμε αυτές τις λεπτομέρειες, ίσως χρειαστούν και άλλες. αφήνεις τα ψάρια νηστικά, αντέχουν πάνω από μία εβδομάδα νηστικά, κάνεις μετρήσεις, αν έχεις τεστ, και μια γενναία αλλαγή νερού, ακόμα και 80% γιατί φοβάμαι πως το ενυδρείο είναι άστρωτο. Το φρέσκο νερό θα πρέπει να ειναι αποχλωριομένο κα να έχε ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου, έστω και 0,5 βαθμό χαμηλότερη, όχι πιο ζεστό. Οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν να δούμε ακριβώς το είδος των ψαριών αλλά και τη κατάστασή τους

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου και καλώς ήρθες!

Μερικές φορές αυτό είναι πρόβλημα στη νηκτική κύστη, χάρη στην οποία έχουν την ικανότητα να κολυμπάνε με ισορροπία. Αυτό οφείλεται είτε σε ασθένεια, είτε επειδή τρώγοντας τα χρυσόψαρα καταπίνουν αέρα. Αν είναι αυτό, απλά δεν ταίζεις καθόλου για 2-3 μέρες μέχρι να επανέλθει το ψάρι και μετά το ταίζεις αρακά. Το τάισμα με αρακά είναι κάτι που είναι καλό να το κάνεις μία φορά την εβδομάδα. Όταν λέμε τάισμα με αρακά εννοούμε ότι παίρνεις ένα μπιζέλι, το βράζεις ή το ζεματίζεις, βγάζεις την φλούδα και τους δίνεις από το μαλακό μέσα μικρά κομματάκια ώστε να χωράνε στο στόμα τους για τα φάνε.

Θα μπορούσε επίσης να είναι σύμπτωμα δηλητηρίασης από αμμωνία. Έχεις κάνει τεστ στο νερό για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά; Είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις. Στα υπόλοιπα με πρόλαβε αλλά και με κάλυψε ο Τάκης. :)

Εδώ θα βρεις την φόρμα διάγνωσης ασθένειας. Την κάνεις αντιγραφή, επικόλληση και συμπληρώνεις με όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείς για να μπορέσουμε κι εμείς να σε βοηθήσουμε.

Διάβασε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας αρχάριος: Η πρώτη επαφή με το ενυδρείο.

Εδώ και εδώ θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για τα χρυσόψαρα.

Καλή συνέχεια! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ειναι πολυ μικρο το ενυδρειο σου...

Nομιζω το εμπεδωσαμε φιλε μου! Εχεις κατι να συμπληρωσεις στις αναλυτικες απαντησεις που δωσανε τα παιδια απο πανω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...