Jump to content

Τροφη Για Κοραλια?


Recommended Posts

Μείωση τροφής στο σύστημα, αφαίρεση ψαριών, μεγαλύτερες ή συχνότερες αλλαγές νερού. Αλλά κατα βάθος οι περισσότεροι θα προτιμήσουν ένα μεγαλύτερο skimmer για να αποφύγουν αυτές τις αλλαγές. Κανείς δεν θέλει να βλέπει 300αρι ενυδρείο με 3-4 Chromis αλλά καμιά 20αρια να κολυμπάνε πέρα δώθε. Δεν είναι ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο για τα λίτρα μας σκιμμερ αλλά ότι αναγκαζόμαστε να βάλουμε λόγου του συστήματος που δημιουργήσαμε.

Link to comment
Share on other sites

Μη υπερβάλουμε. Κανέναν δεν πρόσβαλα.

Η άποψη μου είναι ότι σε ενυδρείο με ζωντανά δεν χρειάζονται τέτοια συμπληρώματα. Άντε μια στο τόσο να ρίχνεις κανα λίτρο νερό απο την θάλασσα (όπως μου έχει προτείνει συγγενής βιολόγος θαλάσσης).

δεν ισχυει φιλε μου κατι τετοιο πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα ; , τα κοραλια στην φυση δεχοντε πολυ τροφη απο την στηλη του νερου (δεν χωραει σε ενα λιτρο), αυτα που κανουν και φωτοσυνθεση περνουν ενα 20-30% της ενεργειας τους απο οτι πιανουν οι πολυποδες ,το 70 και απο την φωτοσυνθεση , τα κοραλια που δεν κανουν καθολου φωτοσυνθεση μονο απο οτι πιασουν απο το νερο δες εδω ενα αρθρο που τα εξηγει ωραια http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=suspended+plankton+quantitiewin+reefs+&source=web&cd=2&ved=0CCsQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.personal.psu.edu%2Fsbj4%2Faquarium%2Freeffood%2Ffeeding.htm&ei=QdoWT7_uD-mI4gSal-miBA&usg=AFQjCNE_AyOIDEp6ViUqd2v1n-0eQ_Yjuw&sig2=GhkX__7Clr48OIJGOc4NNw&cad=rja.Η τροφες που προσθετεις ειναι αναλογως των κοραλιων που εχεις

Έγινε επεξεργασία - kostas82
Link to comment
Share on other sites

Μα <<σκιμερ>> υπαρχει και στον υφαλο στη φυση αν το καλοσκεφτεις.Και ειναι τεραστιο :)

Link to comment
Share on other sites

Η Red Sea στα προϊόντα της έχει το Algae Management / NO3:PO4-X με το οποίο (σύμφωνα με την εταιρία) μπορεί να καταφέρει κάποιος την ισορροπία στα οργανικά υλικά ώστε να πετύχει μια πιο "σωστή" σίτιση των κοραλλιών η οποία μπορεί να είναι είτε ανάπτυξης είτε χρώματος, (σύμφωνα με τα ποσοστά που θα υπάρχουν στο νερό).

Στη δεύτερη εικόνα από το παρακάτω post μπορείτε να δείτε την ανάλυση που κάνει η συγκεκριμένη εταιρία επί του θέματος.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=57951&view=findpost&p=627698

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλέγω Στράτο, αλλά εδώ μιλάμε για κλειστά συστήματα. Πιο συγκεκριμένα στην φύση ναι, μια ποσότητα αφαιρείται με το "σκιμμάρισμα". Η περισσότερη όμως δεν αφαιρείται απο το νερό απλά μετακινείται σε άλλη τοποθεσία στον ύφαλο. Στα λαγκούν για παράδειγμα τα οργανικά βοηθούν στην ανάπτυξη των LPS.

Kostas82, το ένα λίτρο νερό θάλασσας θα έχει πολύ περισσότερα μικροσωματίδια φυτοπλαγκτόν/ζωοπλαγκτόν σε σχέση με ένα μπουκάλι 330ml νεκρής συσκευασίας εμπορίου. Δεν νομίζω να λέω κάτι τρελό, εμένα λογικό μου φαίνεται γιαυτό και το λέω. Άλλωστε πολλά άτομα κάνουν αλλαγές νερού απο την θάλασσα και έχουν προσέξει ότι παθαίνουν αμόκ οι πολύποδες των κοραλιών με την είσοδο του φρέσκου νερού. Συμφωνώ μαζί σου ότι τα περισσότερα κοράλια θέλουν πάνω απόλα την δημιουργεία ζάχαρης για την επιβίωση τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...