Jump to content

dimtsok

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    865
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    17

dimtsok last won the day on March 8 2020

dimtsok had the most liked content!

6 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τα Ενυδρεία μου
    Pico reef tank 15l
  • Τοποθεσία
    Athens

Previous Fields

  • Νομός
    Αττικής
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.936 εμφανίσεις προφίλ

dimtsok's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

869

Reputation

  1. dimtsok

    Στα αλατια και εγω....

    Ξανασκέψου το με τα κλοουνάκια! Μπορεί να είναι τα πιο κοινά ψαράκια σε αυτά τα λίτρα αλλά ίσως είναι και τα πιο ιδανικά! Την προσωπικότητα και την κίνηση που έχουν, δεν θα τα βρεις σε άλλα νάνο ψαράκια. Χώρια που αν είσαι τυχερή μπορεί να αναπαραχθούν κιόλας!?
  2. dimtsok

    Waterbox Cube 10

    Saturday night fever!!?
  3. Να επισημάνω επίσης, ότι ένα τέτοιο ενυδρείο, χρειάζεται άψογο σχεδιασμό και μελέτη από την αρχή. Στα 17 λίτρα και ειδικά σε σχετικά αχαρτογράφητα νερά, δεν συγχωρούνται λάθη. Οπότε διάβασμα, ψάξιμο, υπομονή και δώστου!!!?
  4. Ψάρι, ναι. Ένας γοβιός ίσως. Για το τάισμα, ας μας πει κανένας που έχει φτιάξει μεσογειακό!
  5. Μεσογειακό και 17 λίτρα; Δύσκολο και τολμηρό εγχείρημα, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα μεσογειακά και εξ' ορισμού δύσκολο λόγω κατηγορίας pico. Υποθέτω ότι εκτός από καβούρια θα φιλοξενήσεις και κάτι άλλο (πχ μια ανεμώνη, φύκη, μακροάλγης...), οπότε το βασικό που χρειάζεσαι έτσι και αλλιώς για ένα μεσογειακό, είναι ένα chiller. Η κυριότερη παράμετρος σε αυτά τα ενυδρεία είναι η θερμοκρασία, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 22 βαθμούς Κελσίου. Από τα υπόλοιπα, ότι χρειάζεται ένα pico θαλασσινό ( εξωτερικό ή εσωτερικό φίλτρο, βράχο, αραγωνίτη, ίσως κυκλοφορητή, αυτόματη αναπλήρωση , ρεφρακτόμετρο, αλάτι, όσμωση, τεστάκια κτλ). Στο θέμα του φωτισμού οι απαιτήσεις είναι σαφώς λιγότερες και θα μπορούσες να κάνεις δουλειά με μια λάμπα led par38 ή κάτι αντίστοιχο. Σίγουρα δεν θα χρειαστείς θερμοστάτη!? Οι Ιταλοί είναι αρκετά ψαγμένοι στα μεσογειακά, ρίξε μια ματιά εκεί να πάρεις ιδέες. Πάντως πολύ θα ήθελα να δω αυτό το ενυδρείο να υλοποιείται! Τα μεσογειακά είναι αγαπημένα και σπάνια!
  6. dimtsok

    pan_Oz nAno reeF

    Και να κουβαλάω τα εργαλεία και να τρυπάω, να κολλάω και να τα ακούω και από πάνω! Εγώ πάντως σε αγαπώ όπως είσαι!?❤ Για το ενυδρείο τι να πω, τα βλέπετε μόνοι σας. Σίγουρα από τα κορυφαία ενυδρεία (νάνο και όχι μόνο) στη Ελλάδα.
  7. dimtsok

    Waterbox Cube 10

    Λίγο και από τη συνέχεια έως τώρα..
  8. dimtsok

    new nano reef

    Έχεις τσεκάρει ότι αντλία έχεις για τυχόν σκουριά ή για καμιά περίεργου χρώματος εναπόθεση μέσα τους; Επίσης έλεγξε και τα ηλεκτρικά σου για τυχών μικροδιαρροή ρεύματος στο νερό.
  9. dimtsok

    Waterbox Cube 10

    Για την ώρα σουλατσάρουν Νίκο δύο platinum και δύο απλά ocelaris. Το ξέρω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να τα χωρίσω, μέχρι τότε έχουμε καιρό!
  10. dimtsok

    Waterbox Cube 10

    Μετά από περισυλλογή, σκέψη, γιόγκα κτλ. , ο κύβος ερρίφθη! Μια μικρή γεύση για το τι θα ακολουθήσει στο waterbox...?
  11. Καλή χρονιά σε όλους! Χρόνια πολλά και καλά!!
  12. dimtsok

    Waterbox Cube 10

    Έτσι είναι....συμβαίνουν και όσοι ασχολούμαστε με αυτό το χόμπι είμαστε διατεθιμένοι να πάρουμε αυτό το ρίσκο των απωλειών ( οικονομικό και ψυχολογικό...). Το βασικό τώρα είναι ψυχραιμία, αναδιοργάνωση και το βασικότερο... KEEP REEFING!!!
  13. dimtsok

    Waterbox Cube 10

    Και για να κλείσει "ωραία" ο χρόνος, να σας πω ότι δυστυχώς έχασα ΟΛΕΣ τις εφίλιες...(εκτός από μία που δόθηκε σε φίλο). Η αιτία πραγματικά παραμένει άγνωστη. Τα flatworms που είχα βρει; Μία αστερίνα τέρας που βρήκα αφού βγήκαν οι εφίλιες; Δεν τους άρεσαν τα 30 λίτρα μου; Τι να πω, δε ξέρω...πάντως ότι και να ήταν, ήταν εκλεκτικό συγκεκριμένα μόνο με τις εφίλιες, καθώς όλα τα άλλα κοράλια έμειναν ανεπηρέαστα. Συνεχίζουμε λοιπόν, με προσθήκες από το νέο χρόνο και σίγουρα όχι με εφίλιες! Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους!!!!
  14. dimtsok

    Στα αλατια και εγω....

    Welcome και από μένα στην αλατισμένη πλευρά! Μια χαρά φαίνεται το ενυδρείο, εγώ δεν θα το πείραζα άλλο. Μη ξεχνάς ότι θα μπουν κοράλια και θα αλλάξει εντελώς τότε σε όψη. Η οδοντόβουρτσα δεν θα είναι αρκετή για κάποιες άλγες που θα πιάσεις στο τζάμι (π.χ. κοραλίνη), οπότε άσε κενό να περνάει ξύστρα. Εύχομαι να το δεις όπως το ονειρεύεσαι!
  15. Επειδή μάλλον πάνε να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις χωρίς λόγο, τα πράγματα είναι απλά. Μια δουλειά μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Ο στόχος είναι να γίνει όσο σωστότερα γίνεται και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες αστοχίας. Στο κόλλημα των ενυδρείων αυτό σημαίνει χρήση ρονταρισμένου τζαμιού. Σαφώς και μπορείς να κολλήσεις και αροντάριστα έχοντας όμως στο μυαλό σου ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάει κάτι στραβά. Διαλέγεις και παίρνεις.
×
×
  • Create New...