Jump to content

StefanosS

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    214
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας

Previous Fields

  • Νομός
    Αττικής
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

832 εμφανίσεις προφίλ

StefanosS's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

1

Reputation

  1. Δωρο του φίλου Αrgirisp . Eψαχνα παρα πολυ καιρο για το συγκεκριμενο ψαρακι και δεν το εβρισκα πουθενά. Ο Αργυρης την ειχε στο ενυδρειο του και οταν καναμε μια "ανακαινιση" μου την εδωσε. Αν δεν κανω λαθος την ειχε αγορασει απο ενα μαγαζι που λεγεται oscar στο Μενίδι. Πριν μερικες μερες ειχα πετυχει αλλη μια στα pet city στα ανω Πατησια αλλα δεν την προλαβα.
  2. Καλησπερα.Ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα για να μοιραστουμε το τι ψαρια εχει κρατησει ο καθενας απο εμας μαζι με τις νανογαριδες του και τι συνεπειες ειχε αυτο στον πληθυσμο τους. Αφορμη για να ανοιξω το θεμα σταθηκε το ενυδρειο μου και η ελειψη αναλογου θεματος στο φορουμ.Εκτος και αν εγω δεν το βρηκα . Αυτην την στιγμη διατηρω ενα κυβο 214 λιτρα (anubias) αρκετα φυτεμενο με ριζες και γαριδες red cherry. Εδω και αρκετες μερες εχω μπει στον πειρασμο να βαλω και κανενα ψαρακι μεσα προκειμενου να βλεπω λιγο παραπανω κινηση στο ενυδρειο και να ασχολουμε πιο πολυ μαζι του μιας και με μονο τις γαριδες μεσα το ενυδρειο εχει μπει σχεδον στο αυτοματο.Αυτη την στιγμη στο ενυδρειο ζει μαζι τους μια farlowella η οποια δεν διχνει ενδιαφερον για τις γαριδες παρα μονο για τις αλγες. Εψαχνα κατι σε κοπαδακι να βαλω και σαν πρωτη ιδεα μου αρεσουν τα neon και τα guppy. Εχει κρατησει κανεις κανενα απο τα 2 αυτα ειδη μαζι με γαριδες? Τα guppy εχουν αρκετα μεγαλο στομα η αληθεια ειναι και οι πιθανοτητες να δουνε τις γαριδες σαν μεζε ειναι αρκετες.Τα νεον απο την αλλη ειναι αρκετα ειρηνικα και μικρα. Σαν 100% shrimp safe συγκατοικο ξερω οτι ειναι τα οtto απο εκει και περα για πειτε αγαπητοι συνχομπιστες..........τι αλλα ψαρακια εχουμε κρατησει με γαριδες και τα αποτελεσματα ειναι θετικα?
  3. Δεν ορκιζομαι κιολας αλλα για polysperma το βλεπω
  4. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Ευχομαι τα καλυτερα. Κρατα μας ενημερωμενους
  5. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Ειχαμε κανενα νεο απο τα ψαρακια?
  6. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Χαλαρα.....μην απελπιζεσαι.Συμβαινουν αυτα.Εγω σου ειπα παντως sera professional protazol απο Δευτερα.
  7. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Mια κανονικη δοση ειναι ενα κουταλακι του γλυκου αλατι ανα 20 λιτρα νερου.Το νου σου ομως αν ριξεις ριξε κατι πιο λιγο με τα cory και τα τετρα μεσα.Δεν εχουν λεπια και για αυτο ειναι τοσο ευαισθητα.Απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω οτι τα πιο ευαισθητα με αλατι μου βγηκαν τα sterbai και τα πιο ανθεκτικα τα albino.
  8. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Εγω θα εριχνα και μαγειρικο στην περιπτωση σου(οπως και εχω κανει) αλλα τεσπα.H μονη διαφορα απο το ενυδρειακο ειναι πως εχει μεσα ιωδειο.Δεν λεω πως το ιωδειο κανει καλο στα ψαρια του γλυκου νερου(τα cory ειναι ευαισθητα) αλλα σε χαμηλες συγκεντρωσεις (δεν ειπαμε να το κανουμε reef) και για μια φορα σιγα ασε που με τις αλλαγες που κανεις τωρα για ποσο νομιζεις πως θα κατσει μεσα στο νερο και σε τι ποσοστο?.Αν θες να περιμενεις μεχρι το απογευμα αν εχει καποιος να σου φερει ενυδρειακο καλως
  9. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να την συμπληρωσεις Τα νιτρικα παλι ανεβαινουν εχε τα το νου σου οπως και τα ταισματα.Το αλατι το εριξες?Ασε την κατεψυγμενη στην ακρη μεχρι να τελειωσει ολο αυτο και κανε μια αλλαγη νερου σιγουρα μεσα στην μερα. Ποσο καιρο μετρας τετοια ΝΟ3?
  10. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Απο την στιγμη που μετρας νιτρικα μην σε ανχωνει.Δεν μπορεις να μετρας νιτρικα και μαλιστα που ανεβαινουν 70 μοναδες το 24ωρο στο αστρωτο ενυδρειο .Ψαξε μεσα στο ενυδρειο αν εχει πεθανει κατι και σαπιζει χωρις να το εχεις παρει χαμπαρι και για αυτο ανεβαινουν τα νιτρικα. Απο το βιντεακι που βλεπω τα ψαρια η γνωμη μου εξακολουθει να ειναι πως παλευεις με μυκητιαση.Πες μας μερικα πραγματα για το ενυδρειο μιας και κακως δεν συμπληρωθηκε η φορμα (φιλτρα,ψαρια,ρουτινες,ταισματα,λιτρα).Μου κανει μεγαλη εντυπωση που ανεβαζεις τοσο πολλα νιτρικα και τοσο γρηγορα και ειδικα οταν βλεπω απο τις φωτο και το βιντεο οτι το ενυδρειο σου δεν ειναι και ξερακιανο.Εχεις αρκετα φυτακια.Μπορει να ειναι αργης αναπτυξης αυτα που βλεπω αλλα και παλι........70 μοναδες που ανεβηκαν σε 24 ωρες ειναι περιεργο.Την θερμοκρασια στην θεση σου θα την αφηνα εκει που ηταν.
  11. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Γνωμη μου απο το να κανεις μια λαθος θεραπεια και να επιβαρυνεις την κατασταση καλητερα μην την κανεις καθολου.Το μεν general ειναι αντιπαρασιτικο το δε furan αντιβακτηριακο.Κανενα απο τα 2 δεν κανει τιποτα για μυκητες.Δεν θελω να σου πω κανε αυτο ή μην κανεις το αλλο γιατι κανεις δεν μπορει να σου πει σιγουρα απο μια φωτο ακριβως τι συμβαινει και σιγουρα δεν θελω να παρω τα ψαρια σου στο λαιμο μου.Εγω παντως αυτην την θεραπεια δεν θα την εκανα.Στην θεση σου θα εκανα φουλ αλλαγες να κρατησω το νερο καθαρο και οξυγονομενο καλα και θα εβαζα απο τωρα το αλατι που λεγαμε παραπανω μεχρι την Δευτερα οπου πρεπει να ξεκινησεις θεραπεια.Θα σου ελεγα για καραντινα αν υπαρχει αλλα αφου λες οτι την ακουσαν και οι καρδιναλιοι πας για θεραπεια παντου.
  12. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Θα σου πω τι θα εκανα εγω στην θέση σου και εσυ απο εκει και περα αποφασιζεις μιας και τα ψαρια ειναι δικα σου .Αρχικα πριν με κραξουν ΟΧΙ δεν ειμαι υπερ της χρησης φαρμακων ασκοπα αλλα στην περιπτωση σου τα πραγματα δεν πανε καλα και η ασθενεια εξαπλωνεται προφανως γρηγορα.Για μενα λοιπον κανε θεραπεια με sera protazol professional που ειναι και για παρασιτα και για μυκητιασεις(οπου αυτο και φοβαμαι).Πριν ξεκινησεις την θεραπεια καλο θα ειναι δεις τι παζει με τα νιτρικα στο ξαναλεω.Μιας και δεν θα ηθελες να κανεις θεραπεια στα ψαρια και πανω σε ολο αυτο το στρες που περνανε να ζουνε και σε ασχημες συνθηκες,δεν θα βοηθησει καθολου τα πραγματα.Κανε παλι αλλαγη μαζι με σκουπα οσο μπορεις.Μειωσε το ταισμα σου μερικες μερες αν ειναι να κρατησεις καλυτερη ποιοτητα νερου δεν πειραζει.Τσεκαρε οτι τα φιλτρα σου ειναι σιγουρα καθαρα.Βαλε την αεραντλια στο φουλ και αν δεις οτι τα ψαρια ζοριζοντε να αναπνευσουν ριξε λιγο αλατακι στο νερο θα τα βοηθησεις.
  13. StefanosS

    Πρόβλημα Με Δίσκους

    Γιατι ανεβαινουν ετσι τα νιτρικα σου? Τα φιλτρα ειναι καθαρα? Επισης τα ψαρια ξυνονται?
×
×
  • Create New...