Jump to content

tsala

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    2.114
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    10

tsala last won the day on January 18 2020

tsala had the most liked content!

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τα Ενυδρεία μου
    *660ltr χρυσόψαρα
    *300ltr χρυσόψαρα
    *60ltr corydoras
  • Τοποθεσία
    Δράμα - Βέροια

Previous Fields

  • Νομός
    Δράμας
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

2.190 εμφανίσεις προφίλ

tsala's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

653

Reputation

  1. tsala

    Χαρίζονται χρυσόψαρα για λίμνη

    Χαρίζονται χρυσόψαρα για λίμνη ή μεγάλο ενυδρείο... Υπάρχουν 10-15 χρυσόψαρα διαφόρων ειδών, υπάρχουν και fancy που μπορούν να μπουν σε ενυδρείο (200 λίτρα και πάνω). Τα ψάρια βρίσκονται Βέροια και η παραλαβή, πρέπει να γίνει απο εκεί, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής. Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει ένα μήνυμα. Ευχαριστώ!
  2. tsala

    Πωλείται ενυδρείο 60 λίτρων

    Πωλείται ενυδρείο Haquoss evolution eco led, 60 λίτρων με διαστάσεις 56 Χ 32 Χ 32. Το ενυδρείο έχει καπάκι με led φωτισμό (αδύναμος αν προορίζεται για φυτεμένο) , δίνεται με τροφοδοτικό. Δίνεται άδειο , δλδ γυάλα , καπάκι , φωτισμός , χωρίς άλλα παρελκόμενα. Εχει κάποιες γραντζουνιες.. Στα 30 ευρώ. Επίσης υπάρχει και -9 κιλά ψιλό χαλικακι ασπρομπεζ , κλειστό στην συσκευασία του , αχρησιμοποίητο. Στα 8 ευρώ. -Και 8 κιλά μπεζ άμμος ψιλή (χρησιμοποιημένη/ πλυμενη) στα 5 ευρώ. Τα πράγματα βρίσκονται Δράμα, μπορώ επίσης να παραδώσω Καβάλα και Βέροια , κατόπιν συνεννόησης. Δεν κάνω αποστολή , ευχαριστώ!
  3. tsala

    Πωλείται ενυδρείο 60 λίτρων

    Πωλείται ενυδρείο Haquoss evolution eco led, 60 λίτρων με διαστάσεις 56 Χ 32 Χ 32. Το ενυδρείο έχει καπάκι με led φωτισμό (αδύναμος αν προορίζεται για φυτεμένο). Δίνεται άδειο , δλδ γυάλα , καπάκι , φωτισμός , χωρίς άλλα παρελκόμενα. Εχει κάποιες γραντζουνιες.. Στα 25 ευρώ. Επίσης υπάρχει και -9 κιλά ψιλό χαλικακι ασπρομπεζ , κλειστό στην συσκευασία του , αχρησιμοποίητο. Στα 8 ευρώ. -Και 8 κιλά μπεζ άμμος ψιλή (χρησιμοποιημένη) στα 5 ευρώ. Τα πράγματα βρίσκονται Δράμα, μπορώ επίσης να παραδώσω Καβάλα, Βέροια , κατόπιν συνεννόησης , καθώς και Θεσσαλονίκη κέντρο που θα βρίσκομαι στις 21/01.
  4. tsala

    Πόσα blackmoor σε 105 λίτρα??

    Μπορείς να βάλεις άλλο ένα , θα έχει και παρέα.. Αρκεί να έχεις μεγάλο και στρωμένο φίλτρο και να κάνεις εβδομαδιαίες αλλαγές
  5. Δεν νομίζω πως το απλό αλάτι μπορεί να κάνει κάτι για το swimblander... Epsom salts , θα χρειαστείς ή για αρχή καλύτερα να δοκιμάσεις να ταισεις βρασμένο αρακά χωρίς φλούδα.
  6. Ε, αφού λες ότι μπαίνουν κοπαδοψαρα σε 38 λίτρα , κάτι θα ξέρεις... Θα μάθω κι εγώ , που θα πάει.. Δεν έχει νόημα με τι μετράει το ph , αποκλείεται να μένει μέσα στον Αμαζόνιο , για να βγάζει η βρύση της 6 ph... Άρα 7.5-8 , δεν έχει νόημα.. Οι αρχάριοι (σαν κι εσένα) , καλό είναι να μην μπλέκουν με οσμωση αμέσως και με επεξεργασία του νερού , γιατί είναι πολύ πιθανό οι συνθήκες να μην είναι σταθερές..και από λάθη που τυχόν γίνουν , να χαθούν τα ψάρια.
  7. βγάλτε νόημα Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να γράφεις...
  8. Sorry Δημήτρη από μένα , δεν συνεχίζω άλλο.. δεν ήρθα από άλλο "στρατόπεδο" για να προκαλέσω σταματά...αλλά δεν μ'αρεσει το ειρωνικό ύφος.. Τέλος πάντων... Sorry από μένα στην SALT που της χαλάσαμε το post. Εύχομαι να λάβει σωστές αποφάσεις... Καλό βράδυ και καλή συνέχεια.
  9. Δεν μιλάω με καμία ασέβεια , για τον ειρωνικό "φίλο" σου , και αναφέρομαι στο ποστ , ότι και καλά ψαχουλευω το seriusly για να πω την άποψη μου.. Οπότε ας απαντήσει πρώτα σαν άνθρωπος κι όχι σαν ειρωνας , και θα απαντήσω κι εγώ ανάλογα. Δεν το παίζω ειδημον , και φυσικά ξεκινήσαμε σχεδόν όλοι οι χομπίστες στραβά... Απλώς είπα το πώς έχουν τα πράγματα.. "σκοπός εδώ δεν είναι η βοήθεια,ενημέρωση κλπ με στόχο την ευζωια των ψαριών" Ποιος είναι ο σκοπός δλδ; βαλε σε γυαλες τότε τα ψάρια και μην ασχολείσαι με φίλτρα και βλακείες, αν δεν σε νοιάζει η ευζωια τους.
  10. Δεν είμαι απόλυτος φίλε μου , μάλλον εσύ είσαι... ή σε συμφέρει να είσαι ... Για να έχεις πάμπολλες επιλογές... Έχω γνωρίσει μιλιουνια τέτοιους χομπίστες .. Το ότι κοιτάω το seriouslyfish , ένα από τα καλύτερα προφιλαδικα ψαριών παγκοσμιως , δεν νομίζω ότι είναι κακό..άλλωστε, θέλεις να τα βγάλω από το μυαλό μου; μήπως να πάω στον βιότοπο να μετρήσω και να έρθω να στο πω; καλό θα ήταν να το έκανες κι εσύ για να αποφύγεις τις ψαροσουπες ...και το χειρότερο ,τις λάθος επιλογές ψαροσυνθεσης που προτείνεις σε νέους χομπίστες. οι τιμές που λαμβάνονται είναι σε διάφορα σημεια , συνθήκες (χειμώνα, καλοκαίρι, βροχή κλπ) , ακόμα και σε διαφορετικούς βιοτόπους που απαντώνται τα ψάρια, για αυτό και το ευρος συνήθως είναι μεγάλο. Έτσι, καλό είναι να είμαστε μέσα στα όρια αυτά (ιδανικά, ούτε πολύ χαμηλά , ούτε πολύ ψηλά). Το ψάρι δεν μεταλλάσσεται, εκεί γεννήθηκε, από κεινα τα νερά προήλθε...το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν , είναι να του προσφέρουμε τις συνθήκες στις οποίες θα ζούσε (τουλάχιστον, όσο μπορεί να γίνει αυτό σε αιχμαλωσία) Καλή συνέχεια....
  11. Ναι φυσικά θέλει μαλακό...Τα κοινά betta splendens που βρίσκονται εύκολα , τα πάνε καλά σε νερό βρύσης... Φυσικά τα πάνε ακόμη καλύτερα σε μαλακό νερό.. Φίλε μου, δεν πεθαίνουν στο λεπτό τα ψάρια μαλακού νερού, αν τα βάλεις σε σκληρό... Μπορεί όμως να γίνουν πιο ευάλωτα σε ασθενειες ή να μειωθεί το προσδόκιμο ζωής ή να μην αναπαράγονται... Πράγματα δλδ που είναι απαραίτητα για την ευζωια τους... macrostoma σε 8ph , δεν θα έβαζες ...,αλλά θα έβαζες brigitae ,που το όριο του ph τους ξεκινά από 4 .
  12. Τα brigitae θέλουν πολύ μαλακό νερό.
  13. Δεν μπαίνουν κοπαδοψαρα σε τόσο μικρό χώρο... Το θέμα είναι πως εκτός των λίτρων , θέλουν και μαλακό νερό,που φαντάζομαι ότι δεν έχεις (αν κρίνω από το ph 8).. Σε αυτά τα λίτρα ψάχνεις κάτι μικρό που τα πάει καλά σε νερό βρύσης.. όπως cpd , red cherry, ή μονομαχος (μόνος του), ή αν πας σε ποιο απαιτητικά ψάρια (από άποψη τροφής ) , μπορείς να κοιτάξεις για ένα ζευγάρι Tateurndina ocellicauda (Peacock Goby) , ή μια ομάδα bumble bee gobies , ή dwarf puffers
  14. tsala

    Αρχαρια

    Δεν φταίει η τροφή από την επιφάνεια.. άλλωστε αυτό ισχύει για τα fancy χρυσόψαρα, όχι για τα χρυσόψαρα με μονή ουρά.. Δεν πρέπει να το ταιζεις καθόλου..η αμμωνία το σκοτώνει...όσο το ταιζεις παράγεις αμμωνία... δεν έχεις βιολογια ..άρα η αμμωνία δεν φεύγει. Καθόλου τάισμα, κάθε μέρα αλλαγές. Και κανονίζεις κάτι σύντομα.
×
×
  • Create New...