Jump to content

sotosgreek

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    636
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    3

sotosgreek last won the day on December 28 2014

sotosgreek had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τα Ενυδρεία μου
    Κοινωνικό 160 λίτρα!
    20 λίτρα nano!
  • Τοποθεσία
    Καρδιτσα

Previous Fields

  • Νομός
    Καρδίτσας
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.889 εμφανίσεις προφίλ

sotosgreek's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Very Popular Rare

Recent Badges

166

Reputation

  1. sotosgreek

    Το πρώτο μου φυτεμένο

    Το έκανες να δείχνει εύκολο! Πραγματικά, σοβαρή δουλειά! Μπράβο!!!
  2. Μην πας κατευθείαν σε λιπάσματα αν δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιήσεις ειδικά γιατί μετά μπορεί να έχεις θέματα με άλγες!
  3. Καλησπέρα, για να απαντήσω στο πρόβλημα σου πιστεύω ότι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα σου από προσωπική εμπειρία είναι να βάλεις τα Tropica Nutrition (για σίδηρο) και το Tropica Specialized για τα υπόλοιπα θρεπτικά. Έχουν τρομερή αποτελεσματικόττητα και γενικά θα βαρεθείς να κλαδεύεις μετά από ένα μήνα. Παρόλαυτα επειδή βλέπω ότι όλα τα φυτά είναι νέα, αλλά έχουν ανάπτυξη αν και μικρή, θα πρότεινα να περιμένεις ένα μήνα να δεις πως προσαρμόζονται!
  4. Τότε πως ήξερες ότι θέλει «θηλυκιά» ?? Τέλος πάντων, παρατήρησε το, λογικά είναι ταλαιπωρημένο. Ελπίζω να ζήσει και μετά λέμε και τα υπόλοιπα αν θέλεις να τα έχεις ζευγάρι!
  5. Σαν συμβουλή, όταν παίρνεις ψαράκια να τα παρατηρείς να είναι δραστήρια πάντα! Αν τα αγοράζεις από κοντά βέβαια. Μπορεί το ψαράκι σου είναι ταλαιπωρημένο από εκεί που το αγόρασες. Παρατήρησε το αν το βράδυ που κλείνεις τα φώτα είναι δραστήριο; Τί αλλά ψάρια έχεις; Εμένα μου φαίνεται ότι αυτό είναι θηλυκό (ασημί) Dwarf gourami. Ποιο είδος είναι;
  6. Δεν ξέρω όμως φαντάζομαι, ότι αν την ξεπλύνεις και την ψήσεις/βράσεις όπως πρέπει δεν θα έχει πρόβλημα! πρεπει όμως να γνωρίζεις από που προέρχεται, δλδ αν είναι από χωράφια γεμάτα νιτρικά, νιτρώδη, φωσφορικά και άλλα χημικά στοιχεία τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα.
  7. sotosgreek

    Severum,κάτι ετοιμάζουν??

    Δεν γνωρίζω για την αναπαραγωγή του είδους αλλά επειδή αναφέρθηκες στα σκαλάρια θα σου πω την εμπειρία μου. Γενικά, αν τα έχεις όπως καταλαβαίνω σε κοινωνικό ενυδρείο, είναι δύσκολο να επιζήσουν τα μωρά από τα υπόλοιπα ψαράκια (όσο μικρά και φιλικά και αν είναι). Εγώ είχα το τέλειο ζευγάρι σκαλάρια, από την πρώτη γέννα εκκολάφτηκαν όλα τα αυγά και κάθε 25 μέρες γεννούσαν. Τα μωράκια έφταναν τις 10-20 μέρες και μέρα με την μέρα μειώνονταν μέχρι που δεν έμενε κανένα. Οι συμβουλές μου είναι αν θέλεις να τα κρατήσεις να αφήνεις ένα φως να τα προσέχουν όλο το βράδυ (όταν δεν το άφηνα έτρωγαν τα αυγά τους) και αν δεν επιζήσουν την πρώτη φορά, την επόμενη να τα βάλεις σε μια γεννήστρα!
  8. Γενικά έχεις ένα πανέμορφο χρυσόψαρο, πάρε άλλο ένα και όταν μεγαλώσουν αρκετά μετά από 1-2 χρόνια μπορείς να τα αναβαθμίσεις σε μεγαλύτερο ενυδρείο!! Με το νερό δεν έχεις πρόβλημα αφού κάνεις συχνές αλλαγές νερού!
  9. Ξεκίνα να κλαδεύεις τα χαλασμένα φύλλα με άλγη και να αφήνεις σιγά σιγά μόνο τα καινούργια!! Καθάρισε το χαλίκι που έχει άλγη, βγάλε όλες τις πέτρες και ξύλα και τριψτα με μια καθαρή οδοντόβουρτσα! Τα φυτά που είναι γρήγορης ανάπτυξης ξερίζωσε τα κι φύτεψε τα κλαδέματα τους που είναι καθαρά! Οι συχνες αλλαγές νερού και τα ότος σου είναι τα κλειδιά!
  10. Έχεις πολλά ψαράκια! Μεταξύ μας τώρα...κανεις κάθε βδομάδα αλλαγές νερού;;; Επειδή μου φαίνεται σαν να κανεις 1-2 το μήνα!! Χαχα! Σου είχα γράψει το παραπάνω αλά ξέχνα το! Είδα το πρώτο σου μήνυμα. Είσαι σούπερ τα έκανες όλα σωστά! Πρόσεχε μόνα αν βάζεις λίπασμα με σίδηρο ή και σίδηρο να το κόψεις. Αυτό προκαλεί τη μαύρη άλγη όταν είναι σε περίσσεια! κατα τ αλλά θα πρέπει με υπομονή να περιμένεις ν επανέλθει! Είχα το ιδιο θέμα μ εσένα!
  11. Όντως μπήκα είδα και τα χαρακτηριστικά τους! Ευχαριστώ συνονόματε!
  12. Άτιμα γιατί? Επίσης, μεγαλώνουν αρκετά νομίζω και δεν θα μου αρέσουν αν γίνουν 15-20 εκατοστά. Αμάνο δεν παίρνω γιατί είναι πιο ευαίσθητες και δεν νομίζω να αντέξουν σε εμένα που βάζω απλά νερό βρύσης.
  13. Άστα να πάνε, είχα πάρει 10 γαρίδες XL και τις έφαγαν σε full φυτεμένο ενυδρείο μέσα σε ούτε 20 λεπτά. Τις κυνηγούσαν κανονικά μέσα στα φυτά! Λέω μετά, με 50 ευρώ δεν έπαιρνα εγώ μια μπριζολάρα, Ribeye, τί γεύμα έκαναν τα άτιμα!!
  14. Έχουν μείνει κάποιες από όταν ήταν παρατημένο!! Έχω καθαρίσει το 99 % και αυτές που βλέπεις κάθε φορά με την αλλαγή νερού τις αφαιρώ! Πηρα γαρίδες και μου της έφαγαν τα αγγελοψαρα. Τώρα θα παραγγείλω otocinclus, ελπιζω μην είναι παρά πολύ μικρά και τα φάνε! Άποψη;
×
×
  • Create New...