Jump to content

mouseman

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    835
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    10

mouseman last won the day on February 23 2018

mouseman had the most liked content!

9 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τα Ενυδρεία μου
    200 λιτρα 90λιτρα sump
  • Τοποθεσία
    Αιγαλεω

Previous Fields

  • Νομός
    Αττικής
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.785 εμφανίσεις προφίλ

mouseman's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Very Popular Rare

Recent Badges

254

Reputation

  1. Καλημερα και απο εμενα Γιαννη και καλη αρχη σου ευχομαι. Αν πας σε καποιον σιδερα και του ζητησεις τις διαστασεις που θες ειναι πολυ ευκολο να στην κανει. Υπαρχουν και παιδια απ οτι ξερω και μεσα απο το φορουμ που κανουν κατασκευες.Το θεμα ειναι μεχρι ποσο μπορεις να βαλεις το χερι στην τσεπη για μια τετοια κατασκευη γιατι δεν μπορεις να πεις οτι θα στοιχισει κατω απο 150€ (γνωμη μου).Απο εκει και περα αν θες να ριξεις το κοστος αγορας μελαμινης στο ντυσιμο του ενυδρειου να σου πω τι εκανα εγω: πηγα πηρα απο γνωστη αλυσιδα ξυλο mdf το εβαψα και εμεινα ευχαριστημενος οπως θα ελεγα την βαση να την βαψεις εσυ . Οταν με το καλο αρχισεις τι φως θα βαλεις αυτο που ειχες φτιαξει εσυ DIY ?
  2. Φίλε μου για τι πράγμα μιλάς δεν βλέπω κάποιο link η φώτο
  3. mouseman

    Makis Cube Reef

    Ενοειτε σεγυκο νερό έτσι Ευγένειε γιατί αν είναι αλατόνερο είναι το ίδιο πράγμα με το να είναι στο ενυδρείο
  4. mouseman

    Makis Cube Reef

    Να βγάζουν τόσο πολύ? Είναι 1 κιλό βράχος μόνο και άλλα 10 ο άλλος. Σκέφτομαι να τον βάλω σε βαρέλι με νερό βρύσης να δω τι θα κάνει τι λές?
  5. mouseman

    Makis Cube Reef

    Δεν το κολισα Νίκο έχει βασεις ο squaroche και κουμπωνουν επάνω. Νίκο πιστεύεις ότι είναι ο βράχος?
  6. mouseman

    Makis Cube Reef

    Ετσι ηταν μετά την αλλαγη και έτσι είναι τώρα. αυριο θα είναι ακόμη χειρότερα.
  7. mouseman

    Makis Cube Reef

    Ευγενειε εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα. Στην αρχη επειδη νομιζα και εγω οτι ηταν ο αραγωνιτης αλαζα ροες αλλα τιποτα αναγκαστικα να βγαλω ολο τον αραγωνιτη και το αφησα ετσι 1 εβδομαδα αλλα τιποτα. Ετσι εκανα αλαγη 90% με καινουργιο νερο και ενω ηταν ελαχιστα θολο την πρωτη μερα την δευτερη μερα δεν εβλεπες καθολου μεσα (τα ιδια πραγματα) Αρα το μονο σιγουρο απ ολα ειναι οτι δεν φταιει ο αραγωνιτης. Τον ξαναβαζω μεσα μετα απο πολυ καλη πλυση δεν εβγαζε σχεδον τιποτα κανω την αλλαγη 100% και μετα απο 4 μερες βλεπω θολουρα. Να φταει ο βραχος? ειναι το μονο πραγμα που δεν εχω βγαλει εξω απο το ενυδρειο μετα απο αλαγη νερου.Ο βραχοσ μου ειναι Aquaroche νεκρος απο τις καλυτερες ποιοτητες και εχει επανω 3 κοματια plate απο το παλιο μου ενυδρειο. Εαν ειναι οντως bacterial bloom εφοσον αλλαζω το νερο 100% πως κανουν παλι εξαρση τα βακτηρια χωρις να ριχνω βακτηρια?
  8. mouseman

    Makis Cube Reef

    Χρονια πολλα Ευγενειε Χριστος Ανεστη!!! Να σου πω σε τι κατασταση βρισκομαι τωρα εχω αραγωνιτη βραχο και δεν εχω ριξει βακτηρια για το συμπερασμα που ειχε βγει οτι εχω bacterial bloom. πριν κανενα μηνα εβγαλα τον αραγωνιτη και εκανα μια αλλαγη το 90% ομως απ οτι ειδα δεν εφτασε γιατι ειδη αυτο το νερο που ειχε μεινει μεσα δεν εκανε καλο.Κανω μια τεραστια αλλαγη 100% και μετα απο μια εβδομαδα το βλεπω και παλι θολο. οι κυκλοφορητες ειναι στο κεντρο του ενυδρειου και στοχευουν επειφανεια οσο για το οξυγονο που μου λες το ενυδρειο ειναι με μπαλκονι και αναπληρωνεται συνεχεια. εχω μεσα καλτσα τρεχω ανθρακα απο την αρχη και το skimmer full.(τα τζαμια ειναι πεντακαθαρα και δεν παρεξηγω τιποτε αρκει να βρω μια λυση). παντως αυτο που βλεπω και εγω ακριβως το ιδιο πραγμα με τον ιδιο τροπο ειναι αυτο Δειτε το βιντεο απο το 0:43 και μετα
  9. mouseman

    Makis Cube Reef

    Καλησπερα και καλη Ανασταση σε ολους ευχομαι. Εχουμε και λεμε μετα απο ολα τα παραπανω που εχω αναφερει ξαναθολωσε το νερο και εκανα αλλαγη παλι στο 100%. Ειχα βγαλει συμπερασμα οτι ηταν bacterial bloom. Αυτο εγινε πριν μια εβδομαδα περιπου και ολα κυλουσαν μια χαρα μεχρι σημερα που γυρισα απο την δουλεια ειδα οτι αρχιζει και θολωνει παλι το νερο.ΕΛΕΟΣ δηλαδη δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται.Εχω κανει αλλαγη 100% με αλλατι tropic marine και δεν εχω ριξει καθολου βακτηρια μεσα εχω 3 ψαρια (gramma loreto, clown occelaris,saliaras) και η τροφη ειναι σχεδον μηδενικη.Εχω απελπιστει τελειος και αν θολωσει στο σημειο οπως και τις αλλες 2 φορες θα το διαλυσω. Υπαρχει καποια λυση?
  10. mouseman

    Makis Cube Reef

    Εχθες εκανα την αλλαγη στο 100% και σημερα ειναι ολα πολυ ομορφα επιτελους διαυγες νερο. Τωρα υπομονη να στρωση το νερο για να δω αν θα τα καταφερει ο βραχος και ενα occelaris που ειχα μεσα προς το παρον διχνει δυνατο.
  11. mouseman

    Makis Cube Reef

    Νικο εχω αδειασει τον αραγωνιτη εδω και μια εβδομαδα το νερο παραμενει θολο και σε χειροτερη κατασταση απ την ωρα που εβγαλα τον αραγωνιτη με αυτα που σηκωθηκαν.Σημερα τον επλεινα, γεμιζουν τα βαρελια με νερο οσμωσης και αυριο κανω 100% αλλαγη νερου. Θελω να δω πως θα αντιδραση ο βραχος.
  12. mouseman

    Makis Cube Reef

    Ο βράχος είναι φοβερός και να φανταστείς δεν έχω βάλει άλλα 2 κομμάτια που θέλω . Αν θα ξαναεστεινα και πάλι τον ίδιο θα έπαιρνα το οικονομικό κομμάτι δεν έχει και μεγάλη διαφορά από τον νεκρό που πουλάνε αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν θα φτιάξει αυτό που θέλει και ότι κάποια κομμάτια θα σπάσουν στην προσπάθεια να κολληθούν μεταξύ τους.
  13. mouseman

    Makis Cube Reef

    Να κλείσω κυκλοφορία και αντλία για καμία 2 μέρες να κάτσει και να κάνω σκούπα??
×
×
  • Create New...