Jump to content

avraamp

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    1.535
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    7

avraamp last won the day on July 12 2017

avraamp had the most liked content!

12 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας

Previous Fields

  • Νομός
    Αττικής
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

2.643 εμφανίσεις προφίλ

avraamp's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

739

Reputation

  1. Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου Κωστή και ο μονομάχος κούκλος. Να τα χαίρεσαι!!!
  2. Σε πόσες δόσεις μπορούμε να το πάρουμε φιλαράκι;

  3. avraamp

    Ξαφνικά νεκρά ολα

    Εφόσον είναι αυτόνομο και μιλάμε για τον επιτοίχιο λέβητα, νομίζω είναι ότι καλύτερο, οικονομικό και πιο εύκολο για να κάνεις αλλαγές. Ουτε βαρέλια ούτε θερμαντηρες. Αν μπορείς να φτιάχνεις τη θερμοκρασία νερού κοντά στο ενυδρείο είναι πολύ εύκολο. Όταν είχα τοποθετήσει εγώ επιτοιχιο λέβητα μου έκανε εντύπωση πως ένα τόσο μικρό μηχάνημα, κρεμαστό στον τοίχο, μπορεί να ζεσταίνει το δίκτυο με τα καλοριφερ και να ζεσταίνει και νερό για το σπίτι. Που μπορεί να αποθηκεύει το νερό; Ρωτησα τον μάστορα και μου εξήγησε ότι δεν αποθηκεύει ζεστό νερό καπου, απλά περναει η σωληνα με το νερό μέσα στο μηχάνημα και ανάβει εκείνη την ώρα η φλόγα και ζεσταίνει εξωτερικά τη σωληνα και βγαίνει από την άλλη με καυτο νερό στέλνοντας στο σπίτι.
  4. avraamp

    Ξαφνικά νεκρά ολα

    Αέριο έχεις δικό σου αυτόνομο καυστήρα στο μπαλκόνι; Αν ναι, συνέχισε να κάνεις αλλαγές με αυτό τον τρόπο, δεν έχεις κανένα θέμα. Το αέριο δεν λειτουργεί με τη λογική του θερμοσίφωνα ούτε του μπόιλερ, όπου υπάρχει κάποιο καζάνι που ζεσταίνει το νερό και το κρατάει εκεί, με ότι μπορεί να μαζεύεται σε αυτά τα καζάνια και να επηρεάσει το νερό σου. Αν και όσους ξέρω να κάνουν αλλαγές από ηλιακό θερμοσίφωνα δεν είχαν ποτέ πρόβλημα, χωρίς να το προτείνω βέβαια. Σίγουρα ένας παλιός θερμοσίφωνας δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει πιάσει μέσα. Το αέριο παίρνει το νερό της βρύσης όπως είναι κρύο, περναει τη σωλήνα μέσα από τον καυστήρα και το ζεσταίνει άμεσα. Τώρα αν υπάρχει θέμα με το νερό του δικτύου της περιοχής σου ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις φίλτρα γιατί ακόμα και από το κρύο πάλι θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.
  5. avraamp

    Όσμωση

    Θα μπορούσες να βάλεις δεύτερη μεμβράνη αμέσως μετά την πρώτη.
  6. Καλημέρα, Εγώ στην πρώτη παραγγελία πήρα 2 ψάρια από τα οποία έχασα το 1, τέσσερις μέρες μετά την εισαγωγή τους στο ενυδρείο. Δεν χρησιμοποίησα καραντίνα και έκανα καλή προσαρμογή στα ψάρια πριν τα βάλω στο ενυδρείο. Το ψαράκι χάθηκε μία μέρα μετά την προγραμματισμένη αλλαγή νερού και χωρίς να έχει δείξει κάποιο σημάδι νωρίτερα. Δεν λέω ότι έφταιξε η αλλαγή νερού, αφού δεν επηρέασε κανένα άλλο ψάρι, αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος καθώς τα νέα ψαράκια μπορεί να επηρεάστηκαν... απλά το αναφέρω σαν γεγονός. Τα ψάρια δεν ήταν και πολύ μεγάλα σε μέγεθος, άρα ίσως και ηλικιακά, γεγονός που μπορεί να τα κάνει πιο ευαίσθητα και ευάλωτα στις προσαρμογές, ειδικά όταν μέσα στο ενυδρείο υπάρχουν ήδη άλλα ψάρια μεγάλα. Επίσης ο Ολλανδός έγραφε ότι είναι άγρια, οπότε εδώ μπορεί να πρέπει να υπολογίσουμε και άλλες παραμέτρους σε σχέση με το νερό που μπορεί να επηρέασε τα ψάρια κατά την εισαγωγή τους στο ενυδρείο. Στη δεύτερη παραγγελία πήρα ένα ανσίστρους πάλι μεγέθους Μ για να αναπληρώσω την απώλεια που είχα στην πρώτη παραγγελία αλλά πάλι το έχασα μετά την προγραμματισμένη αλλαγή νερού. Το άλλο ψάρι της δεύτερης παραγγελίας Baryancistrus Demantoides, μέγεθος L, πάει μια χαρά προς το παρών και δεν δείχνει να έχει κανένα θέμα. Το να κουβαλούσαν κάτι τα ψάρια δεν μπορώ να το γνωρίζω, καθώς δεν έχω τις γνώσεις για να το καταλάβω. Τα ψάρια όλα έδειχναν άψογα εμφανισιακά, οπότε να κουβαλούσαν κάτι άλλο που να τα επηρέασε μετά την εισαγωγή τους στο ενυδρείο δεν το ξέρω. Πάντως θα συμφωνήσω σε σχέση με το ρίσκο. Όταν έχεις ένα στημένο ενυδρείο που τρέχει καιρό πάντα υπάρχει ρίσκο όταν προσθέτεις μέσα το οτιδήποτε, όχι μόνο ψάρι, ακόμα και φυτό. Πόσο μάλλον όταν τα ψάρια που μπαίνουν στο ενυδρείο έχουν λίγες μέρες πριν κάνει και ταξίδι από το εξωτερικό. Αν θα αγόραζα ξανά από Ruinemans, σίγουρα ναι γιατί έχει ποικιλία που δεν βρίσκεις σε μαγαζιά εδώ στην Ελλάδα και όσα ψάρια έχω πάρει από εκεί έρχονται πραγματικά σε άψογη κατάσταση, τουλάχιστον εμφανισιακά όπως τα βλέπω στη γυάλα του μαγαζιού.
  7. avraamp

    Παρουσιάσεις Μονομάχων

    Πολύ ωραίο ψάρι @KostasGr, να σου ζήσει!! Ο μονομάχος δεν χρειάζεται ούτε διοξείδιο ούτε γρασιδια. Βάζεις μερικά ξύλα, εύκολα φυτά, ίσως και κανένα επιφάνειας (pistia). ΥΓ: Το βίντεο χάθηκε στην επεξεργασία.
  8. Μπράβο @ataktoulis για την οργάνωση της παραγγελίας!!! Άντε και στην επόμενη.
  9. Εγώ μάλλον θα περάσω το απόγευμα από εκεί. Αν θες στα στέλνω.
  10. Σε δύο ψάρια από αυτά της λίστας υπάρχει φωτό, αλλά προφανώς η φωτό δεν είναι από το ψάρι που υπάρχει στο κατάστημα αλλά ενδεικτική του είδους.
  11. avraamp

    ebay

    Κανονικά ισχύει για όλες τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης.
  12. avraamp

    ebay

    https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/Πίνακας με την τελωνειακή μεταχείριση των ταχυδρομικών αντικειμένων.pdf Δες εδώ την τελωνειακή μεταχείριση όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ στην ιστοσελίδα τους. Μεχρι €22,00 περνάει ελεύθερα, απο εκεί και πάνω πληρώνεις τελωνείο. Υπολόγισε ότι θα πληρώσεις ΦΠΑ όχι μόνο για την αξία του αντικειμένου αλλα και για το κόστος των μεταφορικών.
  13. Τα δικά μου εξαντλήθηκαν ήδη όπως βλέπω στις λίστες του Ολλανδού. Οπότε προσθέτω το κάτωθι: Code: 17075, Baryancistrus Demantoides L200 L, (ήδη βλέπω πολύ λίγο απόθεμα) Σε περίπτωση που υπάρχουν και τα άλλα (code 01633) ας μειώσουμε την ποσότητα σε 1, female αν είναι δυνατόν
  14. Ruinemans ÏιμέÏ-5.xls Τα γράφω και εδώ, 2 female Χ 01633, white seam ancistrus brazil, @AquariumShopεπειδή βλέπω μικρό απόθεμα στα ψάρια, αν δεν υπάρχουν θηλυκά αν γίνεται να μην στείλει καθόλου ή αν δεν είναι σίγουρος για το φύλο ας στείλει μόνο ένα. Δυστυχώς στο Baryancistrus Demantoides δεν υπάρχει πλέον διαθεσιμότητα σε Μ, οπότε πάμε για άλλη φορά, καθώς στα μεγαλύτερα μεγέθη ανεβαίνει η τιμή...
  15. @natateo Βλέπω ότι η λίστα που ανέβασες δεν περιλαμβάνει παραγγελίες της τελευταίας λίστας που ανέβασε ο @ataktoulis Μήπως γίνει κανένα μπέρδεμα και χαθούν παραγγελίες έτσι. Ίσως είναι καλύτερα να ανεβάσουμε εδώ τι θέλουμε και να αναλάβει ένας να ενημερώσει τη λίστα; Μέχρι πότε πρέπει να παραγγείλουμε; Πότε κλείνει η παραγγελία;
×
×
  • Create New...