Jump to content

Πρόβλημα με άλγη σε φυτά


manos3

Recommended Posts

Συνήθως όταν έχουμε αυξημένη ζήτηση σε κάλιο έχουμε και σε νιτρικά όποτε το νιτρικό κάλιο είναι ποιο απαραίτητο από το θεϊκό κάλιο. Εσύ με ποιο σκεπτικό πείρες το θεϊκό κάλιο και γιατί θεωρείς ότι είναι από τα ποιο απαραίτητα για ένα ενυδρείο.

 

Δεν το είπα έτσι ακριβώς σαν να είναι το μοναδικό απαραίτητο, αντιθέτως είναι απαραίτητα όλα τα λιπάσματα για την υγεία των φυτών και στις συγκεκριμένες δοσολογίες ώστε να μην έχεις και άλγες το καθένα για συγκεκριμένο σκοπό. Βάζοντας νιτρικό κάλιο βάζεις πολύ περισσότερο νιτρικά παρά κάλιο οπότε πρέπει να συμπληρωθεί το κάλιο από κάπου αλλού γιατί αν προσπαθούσες να βάλεις το απαραίτητο κάλιο απ το νιτρικό, θα είχες πρόβλημα με τα ψάρια απ την αύξηση των νιτρικών οπότε το θεικό κάλιο έρχεται και συμπληρώνει την έλλειψη. Επίσης αν κάποιος βάζει nitrogen κάλιο δεν μπαίνει απ ό,τι έχω δει, οπότε σ αυτήν την περίπτωση πάλι πρέπει να ρίξεις θειικό κάλιο για να συμπληρώσεις. Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν είναι απαραίτητο σε συνδυασμό είτε με το νιτρικό αλλά σε λιγότερη ποσότητα είτε με το nitrogen αλλά σε περισσότερη. 

Έγινε επεξεργασία - Ρομποτής Κωνσταντίνος
Link to comment
Share on other sites

Την περασμένη βδομάδα παρέλαβα ένα Seachem Potassium για να συμπληρώνω κάλιο. Θέλω να ξεκινήσω με 7,5 ml potassium ενώ εδώ και λίγο καιρό βάζω συνολικά 1,5 ml Seachem flourish την εβδομάδα. Λαμβάνωντας υπ' όψη οτι κάνω αλλαγές νερού κάθε Κυριακή, τί πρόγραμμα να ακολουθήσω για τα παραπάνω? Λέω να πάω σε Δευτ. - Τετ. - Παρ. 1,5 ml flourish και Τριτ. - Πεμπτ. - Σαβ. 2,5 ml Potassium, θα είναι καλά έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα βάζω το γενικό μέρα παρά μέρα όπως έκανα και από το κάλιο 1,2 ml κάθε μέρα, για 6 μέρες. Το πρόβλημα με την άλγη για το οποίο είχα ξεκινήσει το θέμα φαίνεται ότι μάλλον πάει να λυθεί από μόνο του. Τα φυτά που είχε πρωτοεμφανιστεί καθάρισαν, αλλά εμφανίστηκε σε άλλα... Θα το αφήσω να δω πώς θα πάει, ελπίζω να κάνει τον κύκλο της και να φύγει.

 

Σε κάποια από τα φυτεμένα φυτά μου, στους echinodorus κυρίως, τα χρυσόψαρα άρχισαν να τρώνε τα νέα φύλλα που έβγαζαν. Σκέφτηκα λοιπόν και έστησα ένα15λιτρο που έχω με ένα led φωτιστικό γραφείου για να τα βάλω μέχρι να μεγαλώσουν λίγο, να πάρουν τα πάνω τους και τα μεταφυτεύω. Έβγαλα άμμο από το μεγάλο ενυδρείο, τα μετέφερα και έβαλα και κάποιες ταμπλέτες βυθού στις ρίζες. Σε αυτά τώρα, συμπληρώνω seachem flourish και potassium κανονικά ή είναι περιττό? Μάλλον χρειάζεται αφού έχουν καφεκιτρινήσει φύλλα αλλά πείτε για σιγουριά...

post-61171-0-31994300-1456159798_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η λάμπα από πάνω, όχι στο πλάι γιατί τα φυτά θα γείρουν προς το φως.

Ρίχνε λιπάσματα αλλά πιο λίγο απ' το μισό και αν δεν είσαι ικανοποιημένος αυξάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...