Jump to content

Λίγη Βοήθεια..!!!


00RosesAreBloodRed00

Recommended Posts

Γεια σε όλους!! Καταρχήν να πω συγχαρητήρια για το υπέροχο φόρουμ, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται μία αρχάρια σαν κ μένα για να μην κάνει λάθη, αλλά φαντάζομαι και πολλοί πιο έμπειροι για να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους! Δυστυχώς, ξεκίνησε άσχημα η πορεία μου όταν πήγα να βρω έναν νέο φίλο. Προχθές το βράδυ αγόρασα ένα ενυδρειάκι (το οποίο δεν μπορούσαν ΚΑΝ να μου πούνε χωρητικότητα, υπολογίζω γύρω στα 5-6 λίτρα όμως), ένα φίλτρο που μου πρότειναν, τροφή και αντιχλώριο και φυσικά, ένα νέο ψαράκι, πιο συγκεκριμένα έναν μονομάχο. Η αλήθεια είναι ότι δε μου φαινόταν και πολύ καλά, ήταν όμως σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι οι υπόλοιποι που υπήρχαν στο μαγαζί (δυστυχώς σε κυπελλάκια :( ).

Με διαβεβαίωσαν ότι ήταν εντάξει και όταν τους είπα σχετικά με όσα είχα διαβάσει από το ίντερνετ για τον κύκλο που χρειάζεται το ενυδρείο πριν βάλω το ψαράκι (cycling), και αν είχαν κάτι σαν αμμωνία για να βάζω να το προετοιμάσω πριν βάλω τον μονομάχο μου είπαν ότι ήταν βλακείες αυτά και να μην ασχοληθώ καθόλου. Δυστυχώς (ήταν η πρώτη μου φορά με ψαράκι) τους πίστεψα. Γύρισα σπίτι πασιχαρής, έκανα ό,τι μου είπαν και το πρωί βρήκα το ψαράκι μου νεκρό. Από ότι έψαξα στο ίντερνετ με βάση φωτογραφίες κτλ, συνειδητοποίησα ότι έπασχε μάλλον από fin rot (φαινόταν και από το ότι έχανε μέρη από τα πτερύγιά του μέσα στο νερό), οπότε θα πέθαινε ό,τι κι αν είχα κάνει λόγω των άθλιων συνθηκών στις οποίες το είχανε. Περιττό να πω ότι τρομοκρατήθηκα και στεναχωρήθηκα απερίγραπτα. Το ενυδρείο ήταν επίσης άθλιο κατάλαβα χθες, διότι με έκοψε στα δάχτυλα και στα δύο χέρια! Εξοργισμένη επέστρεψα ό,τι είχα αγοράσει, απαίτησα πίσω τα λεφτα μου και τους έριξα χριστοπαναγίες για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες είχαν τα καημένα τα ζωντανά.

Τώρα είμαι αποφασισμένη να τα κάνω όλα σωστά, με βάση όλη την έρευνα που έχω κάνει στο ίντερνετ σχετικά με ενυδρεία και μονομάχους. Ωστόσο, χρειάζομαι βοήθεια για το πού να ξεκινήσω. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται, αλλά θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάποιο μέρος στην Αθήνα που να μπορώ να βρω ένα καλό (και σχετικά φτηνό αν γίνεται) ενυδρείο (τουλάχιστον 10λίτρων για ένα μονομάχο) και έναν υγιή και μη ταλαιπωρημένο μονομάχο, ει δυνατόν halfmoon; Δε θέλω να δίνω τα λεφτά μου σε ανθρώπους που θα συνεχίσουν απλά να φέρνουν ζωντανά και να τα εξαθλιώνουν χάρις ακριβώς σε λεφτά σαν τα δικά μου. Αν δε γίνεται δημοσίως μπορεί κάποιος να μου το στείλει σε pm ίσως; Ή να με κατατοπίσετε γενικά; Δε θέλω να την πατήσω πάλι και δε θέλω να ξαναπογοητευτώ... :( Σας ευχαριστώ όλους πολύ εκ των προτέρων και συνεχίστε την καλή δουλειά! :)

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες στην παρεα μας....περιεργο και μακρυ νικ εχεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες φιλη στο φορουμ μας.

Δυστοιχος αυτο ειναι συχνο φιανομενο με τα πετ σοπ,κανουν τα παντα για να πουλησουν.Βεβαια υπαρχουν και μαγαζια που σεβονται αυτο που κανουν.

Καλο ειναι πριν προβεις σε οποιαδηποτε αγορα να μπαινεις και να ρωτας εδω πρωτα ωστε να εισαι ετοιμη και να μη μπορει να σε κοροιδεψει κανεις.

Τωρα,αν θες ανοιξε ενα θεματακι στην κατηγορια των λαβυρινθοψαρων να σε βοηθησουμε με τις αποριες σου. :)

Έγινε επεξεργασία - rastafarian
Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες!

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Μια και είσαι Αθήνα , έλα αύριο στη συνάντηση να τα πούμε κι απο κοντά http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79113&st=0

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στο aquazone και καλή διαμονή!

Link to comment
Share on other sites

καλος ηρθες

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σας βρήκα όλους και ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση! :) Ωραία, θα πάρω όπως είναι το Post μου τότε και θα το βάλω και στα Λαβυρινθόψαρα όπως μου προτείνετε. Θα μου άρεσε πολύ να έρθω στη συνάντηση και ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, δυστυχώς όμως γράφω μάθημα και σήμερα και αύριο και είμαι πιεσμένη :umm: Κάνετε συχνά τέτοιες συναντήσεις; @klaz, ναι, είναι λίγο παράξενο nick, αλλά ήταν το μόνο που μπορούσα να βρω πριν μερικά χρόνια στο gaming και μου κόλλησε από κει! @kixlidatos, ευχαριστώ πολύ! Θα φροντίσω να κάνω τη μελέτη μου! ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!!!!

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες,,,,,,και καλη αρχη,,,,,,λοιπον,,,,

α)προσπαθησε να ξεχασεις την πρωτη οδυνηρη εμπειρια που λεγεται ενυδρειο,,,,δεν ειναι ετσι,,,,,

δειχνεις να εχεις μερακι κ θα τα καταφερεις,,,,

β)θα βρεις πολλα φθηνα κ μικρα ενυδρειακια συνχομπιστων αλλα και απο καταστματα(το animal station δινει τα ενυδρεια προσφατου διαγωνισμου σε τιμες κοστους και ειναι κ ολοκαινουργια)

γ)κατσε διαβασε για τον κυκλο του αζωτου,,,,τι πρεπει να προσεξεις σε ενα κοινουργιο ενυδρειο κ εδω ειμαστε εμεις,,,,καλη επιτυχια

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...