Jump to content

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :Δυστυχως εχασα το θυληκο απο το ζευγαρακι μου και φοβαμαι πως θα χασω και τον αρσενικο..

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα:98
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):astro 2208,ενα λιτρο σιποραξ
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):λειτουργει 6 μηνες
- Ψάρια (είδη και αριθμός):2 mikrogeophagus ramirezi,4 οτοκυκλοι
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):οσμωση/βρυση,προετοιμασια σε βαρελι,ειμαι ακομα στο σταδιο μειωσης του ph γιατι το κανω σταδιακα και με αλλαγες που δεν ξεπερνουν το 30% και χωρις μεγαλη διακυμανση.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH:7,4
- KH:3
- GH:6
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0
- ΝΟ2 (νιτρώδη):0
- ΝΟ3 (νιτρικά):0,δεν εχω μετρησει ποτε νιτρικα,ισως επειδη εχω μικρη ιχθυοφορτηση με μεγαλη φυτομαζα
- Θερμοκρασία:28
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ:api
-Strips:
-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού:mikrogeophagus ramirezi
- Ιστορικό Ψαριού:Πολλες γεννες
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):θολα ματια ελαφρως εξογκωμενα,σκουρο χρωμα,απωλεια ορεξης,ασπρισμα στην ακρη του ουριαιου πτερυγιου και στο τελικο σταδιο στεκοταν καθετα ακριβως κατω απο την επιφανεια ασθμαινοντας με μαζεμενα πλαινα πτερυγια.
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:Μονο μια φορα φορα ικ πριν αρκετους μηνες και ξεπεραστηκε απο το αρχικο σταδιο με αυκηση θερμοκρασιας

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:bactopur direct
-Δοσολογία:2 ταμπλετες
-Χρόνος Χρήσης:14/4/2015
-Αναλυτική περιγραφή:Ελειψα το πασχα και λιγο πριν φυγω παρατηρησα μια μικρη απαθεια,δυστυχως ετυχε την χειροτερη στιγμη που δεν ημουν εκει οποτε μολις γυρισα χορηγησα το φαρμακο αλλα μαλλον ηταν αργα για το ενα ψαρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Φωτογραφιες σας βαζω απο το νεκρο γιατι το αλλο ειναι απιστευτα ανησυχο,πρεπει να φυγω για την δουλεια και δεν θελω να αναψω τα φωτα του ενυδρειου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Εβαλα bactopur γιατι υποψιαζομαι βακτηριακη μολυνση και επρεπε να δρασω γρηγορα,δεν με νοιαζει η βιολογια  αυτη τη στιγμη αλλα μονο να σωσω τα ψαρια.Το θυληκο απομακρυνθηκε το πολυ 5 ωρες απο τον θανατο του και δεν μετρησα αμμωνια.Οι οτοκυκλοι ειναι μια χαρα.

post-59611-0-66389200-1429074868_thumb.jpg

post-59611-0-43772500-1429074877_thumb.jpg

post-59611-0-43609600-1429074886_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - argy1
Link to comment
Share on other sites

Κανείς?

 

Να προσθεσω οτι εχουμε και πολυ γρηγορες αναπνοες..

Έγινε επεξεργασία - argy1
Link to comment
Share on other sites

Το ψαρι φαινεται καλυτερα σημερα,εχει κατεβει απο την επιφανεια και εχουν μειωθει στο φυσιολογικο οι αναπνοες.Το απογευμα θα κανω αλλαγη νερου 60% και ανθρακα.

 

Δεν βοηθατε ομως ρε παιδια...Γιαννης πινει Γιαννης κερναει..Εγω βαζω το θεμα εγω απανταω,σωστα πρατω με την θεραπεια ή ειναι κατι αλλο και θα το χασω και το δευτερο ψαρι στο τελος?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Αν και δεν έχω πολύ εμπειρία, εγώ θα ανέβαζα θερμοκρασία στους 30 μήπως και έχεις πάλι ικ και θα έκανα καθημερινές αλλαγές νερού 30%-40% για 4 μέρες. Αν στις 2 μέρες δεν έβλεπα καθόλου διαφορά θα ακολουθούσα φαρμακευτική αγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη, αρρωστήσατε σε δύσκολη περίοδο....

Πάντως κάπως έτσι ήταν και τα δικά μας όταν τα βγάζαμε νεκρά από το νερό.  

Μπορείς να πιάσεις το αρσενικό και να το βάλεις καραντίνα? Εκεί θα μπορείς να το ελέγχεις και να κάνεις θεραπείες χωρίς να σε ανησυχεί για την επιβάρυνση του νερού και των υπολοίπων ψαριών.

Τρώει κανονικά? Έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα που είχε το θηλυκό? Η μικρή βελτίωση ήρθε μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας?

Link to comment
Share on other sites

Σημερα ολοκληρωθηκε η θεραπεια,εχει επανελθει η αναπνοη,δεν καθεται πλεον στην επιφανεια αλλα παραμενει στον βυθο με σημαδια στρες στο χρωμα του,εχει να φαει μια εβδομαδα γιατι δεν ταιζω κατα την θεραπεια.Σημερα θα κανω αλλαγη νερου 60% και θα βαλω φιλτρακι με ανθρακα να τραβηξει το φαρμακο.Αν μετα απο τρεις μερες δεν εχει ξεκινησει να τρωει και να φερεται φυσιολογικα θα κανω και δευτερο κυκλο θεραπειας αλλα δεν νομιζω μετα να αντεξει,δυστυχως ομως δεν μπορω να κανω κατι αλλο,οπως ειπες δυσκολη περιοδο..

 

Θα ηθελα απλα μια γνωμη οσων αφορα την διαγνωση βακτηριακης μολυνσης και αν πρατω σωστα μεχρι τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Μιχάλη.

 

Δυστυχώς δέν είχα δεί το θέμα.Από τις φωτό είναι πολύ δύσκολο να πεί κανείς άν είναι βακτηριακό, από την περιγραφή σου όμως φαίνεται πώς το πρόβλημα ήταν τέτοιας φύσης...είχες κάνει καμιά αλλαγή στο ενυδρείο σου τον τελευταίο καιρό?Πρόσθεσες ψάρι?

 

Γενικά οι θυληκές όταν γεννούν συχνά ή κουβαλάνε αυγά μέσα τους λίγο πρίν γεννήσουν είναι ευαίσθητες και μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα που σε φυσιολογικές συνθήκες δέν θα εμφανιζόταν...

Link to comment
Share on other sites

Η τελευταια αλλαγη ηταν στις 24 Μαρτιου,προσθεσα ενα ξυλο και αλλαξα την ροη του φιλτρου,αφαιρεσα ενα σπρει μπαρ και το εβαλα να εχει μεγαλυτερη κυκλοφορια,λες να σηκωθηκε κατι απο τον βυθο και να προεκυψε η μολυνση ή απο το ξυλο? Το ξυλο ειναι redwood και το εβρασα αρκετα καλα πριν το βουτηξω μεσα.Επισης κουνησα και ενα αλλο ξυλο εκεινη την ημερα που αν θυμασαι ειχα ρωτησει αν σαπισε και αν υπαρχει προβλημμα.Γενικα να σου πω "σιχαινομαι" λιγο το ενυδρειο μου αυτο τον καιρο και παρολο που κανω αλλαγες συχνες αισθανομαι λιγο επιβαρυμενο το περιβαλλον.Γι'αυτο επελεξα να κανω και την θεραπεια με την αντιβιωση μεσα στο ενυδρειο και οχι σε καραντινα,αν υπαρχει κατι να διαλυθει και να το παω απο την αρχη,ο κυκλος του αζωτου ειναι το μονο που δεν με απασχολει,θα βαλω μπολι.

 

 

Η φωτογραφια του νεκρου ψαριου το ξερω οτι δεν βοηθαει και πολυ,ο αρσενικος τωρα δεν εχει κατι για να βαλω φωτογραφια,το μονο που μπορω να πω ειναι τα συμπτωματα και αφου εκει οδηγουν τοτε θεωρητικα εγω εκανα οτι καλυτερο μπορουσα,θα επρεπε βεβαια να δρασω πιο γρηγορα αλλα δυστυχως αυτα τυχαινουν οταν δεν πρεπει..6 μηνες παρακολουθω τα ψαρια μου προσεκτικα και τρεις ημερες του πασχα που ελειψα εγινε η ζημια..

Link to comment
Share on other sites

Μήπως να ρίξεις λίγες βιταμίνες στο νερό και να ταΐσεις με σκορδόζουμο για να πάρει λίγο τα πάνω του? Δυστυχώς μερικές φορές ότι και να κάνουμε δεν είναι αρκετό...

Περαστικά του και ελπίζω να την γλιτώσει.

Link to comment
Share on other sites

Ταισα καλα με βιταμινες πριν ξεκινησω θεραπεια.Αν ταισω τωρα νομιζω οτι το μονο που θα κανω ειναι κακο.Μολις τελειωσει και δευτερος κυκλος που μολις ξεκινησα θα βαλω ανθρακα ξανα και μπολι και μετα θα ξεκινησω παλι ταισμα.

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη μήπως είναι κάτι που δεν το πιάνει το bactopur? Αν δεν έπιασε η πρώτη θεραπεία δεν νομίζω να κάνει κάτι η δεύτερη. Μήπως να δοκίμαζες κάτι άλλο όπως την flagyl? Αν μπορείς όμως κάνε το στην καραντίνα αφού έχεις ήδη κάνει την πρώτη στο κυρίως ενυδρείο. Είναι κρίμα οι οτόκυκλοι να δέχονται θεραπείες χωρίς να δείχνουν σημάδια αρρώστιας. 

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη, μήπως απλά ήταν η ώρα του; Μπορείς να υπολογίσεις περίπου τι ηλικίας ήταν;

Απ' όσο ξέρω δεν ζουν και πολύ αυτά.

Και κάτι άλλο.Είσαι σίγουρος ότι είναι ramirezi; Γιατί πιο πολύ για Μicrogeophagus Αltispinosus μου κάνει, δεν βλέπω κόκκινα μάτια ή μπλε σημάδια στο δικό σου.

Έγινε επεξεργασία - AgMa
Link to comment
Share on other sites

Το ψαρακι σημερα φαινεται πολυ καλυτερα.Κολυμπα και φερεται αρκετα φυσιολογικα.Εκανα λοιπον αλλαγη νερου 60% οπως λεει το φαρμακο και πολυ καλο καθαρισμο του φιλτρου και του βιολογικου υλικου.Προσθεσα ενα φιλτρακι με ανθρακα και θα το αφησω να τρεξει 3μερες.Μετα θα βακω μπολι.Μολις αναψουν τα φωτα θα δοκιμασω να ταισω και λιγο γιατι εχει να φαει απο την μεγαλη Πεμπτη.

Link to comment
Share on other sites

Ευχάριστο Μιχαλη!Αντε να δουμε.... :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Φιλε agma και βεβαια ειμαι σιγουρος,οταν ειναι στρεσαρισμενα χανουν τα φανταχτερα τους χρωματα και περα απο αυτο στην φωτο ειναι νεκρο,δεν υπηρχε περιπτωση να δεις χρωματα.Επισης τα ψαρια μου ειναι 8νηνων και εγω τα εχω 6 μηνες στην κατοχη μου.

Link to comment
Share on other sites

Μολις εφαγε τριμενο φιλαρακι,στην αρχη δειλα δειλα και μετα εφαγε και απο το χερι μου,δεν ειναι και στα καλυτερα του για να χαρω ακομη αλλα εχω ελπιδες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...