Jump to content

Ελάχιστος εξοπλισμός για fish only


CHDAR

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Για ένα ενυδρείο 60lt το οποίο θα φιλοξενεί 2 clown, με ζωντανή άμμο και βράχο χρειάζεται skimmer η εξωτερικό φίλτρο? Σε περίπτωση που το ενυδρείο έχει εσωτερικό φίλτρο θα μπορούσαμε να βάλουμε και μακαρόνι?

Διαβάζω ότι οι clown αντέχουν σε θερμοκρασία μέχρι 32C, είναι απαραίτητο το chiller το καλοκαίρι?

Ευχαριστώ

Χρήστος

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Χρήστο,

Καταρχήν να σου πω ότι διαφωνώ μαζί σου στο σκεπτικό ότι οι clown αντέχουν στους 32C οπότε το καλοκαίρι είμαστε οκ. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ιδεατό περιβάλλον για τους οργανισμούς μας και όχι να τους συντηρούμε στα όρια τους… (τα λίτρα σου είναι λίγα.. με δύο ανεμιστηράκια νομίζω θα κάνεις δουλειά)

Όσο αφορά τις ερωτήσεις σου νομίζω ότι το ενυδρείο που λες μπορεί να λειτουργήσει με το ζωντανό βράχο και τη ζωντανή άμμο μόνο. Δηλαδή χωρίς εξωτερικό βιολογικό υλικό.

Στο εσωτερικό φίλτρο που αναφέρεις μπορείς να τοποθετήσεις το μηχανικό σου φιλτράρισμα όπως επίσης και το χημικό. (κατά τη γνώμη μου με ένα μικρό εξωτερικό φίλτρο θα κάνεις πιο καλή και οργανωμένη δουλειά).

Υ.Γ. για να μην παρεξηγηθώ, δεν προσπαθώ να κάνω ούτε την WWF ούτε την Greenpeace. Απλά νομίζω ότι θα είναι άσχημο για τα ψάρια να ζουν στους 32…33….34… βαθμούς!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι οπως στα λεει ο Νικος... δεν ειναι δυνατον να λεμε οτι καποιο ψαρι αντεχει σε τετοιες θερμοκρασιες και να προχωραμε ετσι...ισως αντεξει... ισως οχι... παντως σιγουρα μιλαμε για μια αφυσικη θερμοκρασια. Το θεμα ειναι ομως οτι δεν χρειαζεσαι chiller αφου στα λιτρα που αναφερεις μπορεις πολυ ανετα να κρατησεις χαμηλα τη θερμοκρασια σου με 1 η 2 ανεμιστηρακια!! οποτε μην σε απασχωλει αυτο!

Στο θεμα των φιλτρων με καλυψε παλι ο Νικος (οχι βιολογικο, χημικο και μηχανικο στο εσωτερικο η ακομα καλυτερα σε ενα μικρο εξωτερικο).

Το skimmer ειναι καλο να υπαρχει αφου βοηθαει απιστευτα αλλα με καλες και συχνες αλλαγες νερου και καλο χημικο φιλτρο με ανθρακα ισως να μπορεσεις να το κρατησεις και χωρις skimmer...

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω ότι οι clown αντέχουν σε θερμοκρασία μέχρι 32C, είναι απαραίτητο το chiller το καλοκαίρι?

Eαν προσπαθησεις να κρατησεις μονιμα θερμοκρασια πανω απο 29-30 βαθμους τοτε συντομα θα εχεις προβλημα, μεγαλο προβλημα. Οσο ανεβαινει η θερμοκρασια, τοσο ανεβαινει ο μεταβολισμος των ζωντανων του ενυδρειου και τοσο μειωνετε το οξυγονο αφου το νερο μετα τους 29 βαθμους μειωνει παρα πολυ την "αποθηκη" του σε οξυγονο...

Τωρα οι 32 βαθμοι αμα το σκεφτεις, ειναι τοσο ζεστο το νερο, που λιγο λεμονι να βαλεις εχεις σουπιτσα.... Ειναι αμαρτια να εχουμε εκει την θερμοκρασια του ενυδρειου μας.

Πιστευω να σε βοηθησα.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να έχουν πρόβλημα τα ζωντανά

κάνοντας πειράματα με προβλέψιμα αποτελέσματα.

Χρήστος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...