Jump to content

κατασκευη νεου ενυδρειου


Tzimtsig

Recommended Posts

γεια σας συνχομπιστες και καλη χρονια. κατασκευαζω ενα ενυδρειο με διαστασεις 60 cm μηκος 30 πλατος και 40 υψος. για φιλτρο σκεφτομαι να κατασκευασω εσωτερικα ενα σαμπ σε μια γωνια με διαστασεις 10 μηκος και 5 πλατος χωρισμενο στα δυο. δηλαδη δυο διαμερισματα των 5 cm  το καθενα. στο πρωτο σφουγγαρι και στο δευτερο βιολογικο υλικο και τυρφη αν χρειαστει. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι καταρχην τη γνωμη σας για την κατασκευη και δευτερον σε τη υψος πρεπει να ειναι η εισαγωγη του νερου και η εξαγωγη του προς το ενυδρειο. επισης τη αντλια θα χρειαστω κι αν ξερετε καποια να μου προτηνετε. φθηνη και καλη εννοειτε χαχαχα.

Link to comment
Share on other sites

Αν χωριζα το σαμπ στην μεση στην μια πλευρα θα εχει τα σφουγγαρια την βιολογια και την τυρφη αν ηθελα να βαλω και στην αλλη την αντλια μονη της....ασε που θα εκανα τρια διαμερισματα για να εβαζα και τον θερμοστατη ενδιαμεσα...το πρωτο θα το κολλουσα 5 εκατοστα (τουλαχιστον) πιο κατω απο την επιφανεια του νερου και το επομενο 5 εκατοστα τουλαχιστον πιο πανω απο τον πατο του ενυδρειου...αντλια θα ηταν το πρωτο που θα εψαχνα πρωτου κολλησω εσωτερικο σαμπ..οχι λογω ροης γιατι υπαρχουν πολλες ρυθμιζομενες....αλλα λογω ογκου γιατι δυσκολα βρισκεις αντλια μικροτερη απο 5 μηκος και 5 πλατος(οπως περιγραφεις οτι θα γινει το καθε διαμερισμα) και αν υπαρχει δεν ξερω κατα ποσο καλυπτει οποιοδηποτε ενυδρειο...

Link to comment
Share on other sites

ειναι λιγα τα λιτρα του ενυδρειου και σκεφτηκα αντλια σαν αυτες που εχουν τα εσωτερικα φιλτρα γι αυτα τα λιτρα η κατι τετοιο ας πουμε.

Link to comment
Share on other sites

ειναι λιγα τα λιτρα του ενυδρειου και σκεφτηκα αντλια σαν αυτες που εχουν τα εσωτερικα φιλτρα γι αυτα τα λιτρα η κατι τετοιο ας πουμε.

Ναι καταλαβαινω..Αλλα θα ειναι και τζαμπα κοπος και ταλαιπωρια..ενα εσωτερικο η καλυτερα ενα μικρο εξωτερικο θα το ευχαριστιωσουν καλυτερα..ξερω γιατι εχουν περασει ενυδρεια με δικα τους εσωτερικα φιλτρα απο τα χερια μου και δεν θα ελεγα οτι ειναι οτι πιο ευχρηστο..ειδικα στο θεμα καθαρισμου...οι μικροτερες αντλιες που μπορω να σκεφτω ειναι καποιες τις sun sun σε τιμες εξευτελιστικες 4-5 ευρω αλλα σιγουρα ειναι μεγαλυτερες απο 5 εκατοστα...υπαρχουν βεβαια και εσωτερικα σαν της juwel που τα ευχαριστιεσαι αλλα δεν ειναι πολλοι που τα κραταν για παντα στο ενυδρειο τους και δεν τα βγαζουν για να βαλουν ενα εξωτερικο φιλτρο...παρολα αυτα ξερω την καψα να θες να φτιαξεις κατι εξ ολοκληρου μονος σου γιαυτο βρες πρωτα την αντλια που θα προσαρμοζεται στις διαστασεις που θες να φτιαξεις το εσωτερικο σαμπ... ;)

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
Link to comment
Share on other sites

τελικα βρηκα μια αντλια δεν θυμαμαι μαρκα αυτη τη στιγμη που ειναι μηκος 5 cm και πλατος στα 3c. εχει ροη 500 λιτρα την ωρα οποτε με καλυπτει ανετα. αν κανω το σαμπ 2 διαμερισματα για να μη μειωσω το χωρο του ενυδρειου και την αντισταση τη βαλω με την αντλια μαζι θα υπαρξει προβλημα να ζεσταινεται το νερο? 

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο; Τα λίτρα είναι λίγα, γιατί μπλέκεις με εσωτερικό sump; Βάλε ένα εξωτερικό φίλτρο να σου μείνουν καθαρά τα λίτρα που θα φάει το sump. Εκτός και αν το κάνεις για οικονομία.

Link to comment
Share on other sites

το κανω και για οικονομια αλλα και για πιο καλη φιλτρανση. επισης θελω να βαλω και τυρφη οποτε με βολευει σε αντιθεση με το εξωτερικο φιλτρο που ουτε λιτρα πολλα εχει για βιολογικο υλικο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...