Jump to content

Μαύρισμα πτερυγίων σε χρυσόψαρο Comet!


Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος τι μπορει να ειναι αυτη η αλλαγή στο χρωμα των πτερυγίων? Το ψαράκι συμπεριφέρεται φυσιολογικά σε μικρό ενυδρείο 6,5 λίτρων με εσωτερικό φίλτρο. Κάθε μέρα βλέπω μαυρίζουν και περισσότερο τα πτερύγια . Τι μπορει να φταίει ?

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια σε 6,5 λίτρα αν ήμουν χρυσόψαρο και εγω θα μαύριζα ολόκληρος...

 

Φιλικά και με χιουμοριστική διάθεση αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως δεν μπαίνει το χρυσόψαρο σε 6,5 λίτρα.

 

Σχετικά με το τι ρεαλιστικά συμβαινει περίμενε να σου πουν.

Έγινε επεξεργασία - Light0r
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Adult Size: 12+ inches
Minimum tank size: The Comet Goldfish really needs a pond of 100+ gallons.
Life Expectancy: The Comet Goldfish can live up to 20 years.

 

Ένα ψάρι που φτάνει 20+ εκατοστά, ζει 20 χρόνια και χρειάζεται χώρο περίπου 350 λίτρα.

 

Το συγκεκριμένο ψαράκι στα 6μισι λίτρα δεν μπορεί να ζήσει και είναι ζήτημα χρόνου να πάθει νανισμό και να πεθάνει.

 

Επίσης, είναι πολύ ρυπογόνο ψάρι.

 

Αν θες να κάνεις κάτι καλό και σωστό , βάλε μία αγγελία να το δώσεις

Link to comment
Share on other sites

Το ψάρι σου μπορει να εχει μύκητα ομως δεν είμαι σίγουρη αλλα και πάλι ακόμη και με την θεραπεία οι συνθήκες πρεπει να αλλάξουν !

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Light0r & Marich! .Στο συγκεκριμένο μικρό "ενυδρείο" δλδ σε αυτές τις συνθήκες τι ψαράκι μπορει να επιβίωση; Κάθε πόσες μέρες ειναι καλο να κάνω αλλαγή νερού δλδ το να αφαιρώ το 1/3 του νερού με σκούπα βυθού και να προσθέτω παλι αυτη την ποσότητα με αντιχλωριο.Επισης κάθε 30μερες προσθέτω και 2,5ml βακτήρια της Sera..!

Εχω δει σε γυάλα να εχουν χρυσόψαρο 5 χρονια χωρίς φίλτρο με αλλαγές νερού καθε 3 μέρες και να εχει μεγαλώσει τόσο πολυ όσο το μέγεθος της γυάλας!!!! Και ζει ακόμα!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

To ότι μπορεί να είναι γερό σκαρί και να έχει αντέξει 5 χρόνια δεν σημαίνει πως είναι ζωή αυτή...Και εμάς αν μας βάλουνε σε 1 ντουλάπα ισα ίσα να χωράμε λογικά θα ζήσουμε , αλλά το πως θα ζήσουμε είναι άλλο ερωτημα... Όπως και να χει αν σκεφτείς πως ζούνε έως και 30 χρόνια το 5 δεν είναι κάτι :)

 

Νομίζω χρειάζεσαι αρκετό διάβασμα, που καλό είναι αυτό γιατί θα μαθαίνεις και θα εξελίσεσαι. 

 

Στα συγκεκριμένα λίτρα τα πράγματα είναι δύσκολα... Θα μπορούσες να βάλεις 1αν μονομάχο αλλά τώρα που στο λέω μπορεί να πέσουν να με φάνε και με το δίκιο τους βέβαια. Γιατί ο μονομάχος δεν έχει απαιτήσεις για πολλά λίτρα αλλά και το 6,5 είναι λίγο και για αυτόν. Περίμενε να ακούσεις τους μονομαχόφιλους!

 

Σχετικά με τις αλλαγές νερού , όσο λιγότερα είναι τα λίτρα μας τόσο πιο γρήγορα λερώνει. Κανονικά τις αλλαγές του νερού μας τις ορίζουν τα νιτρικά μας τα οποία θέλουμε να διατηρούμε σε ένα φυσιολογικό επίπεδο 15-25 στο τέλος της εβδομάδας. Αν διαθέτεις τέτοιο τεστακι μπορείς μέσα σε 1 εβδομάδα να μετράς μέρα παρα μέρα να δεις που κυμαίνεσαι.

 

Τα βακτήρια καλό είναι να τα βάζεις με το νερό της αλλαγής και όχι έτσι. Και έτσι δουλεύει αλλά κυρίως μας νιάζει να συμπληρώνουμε βιολογία όταν αφαιρούμε νερό.

 

Το φίλτρο σου έχει βιολογικό υλικό; Είναι πολύ σημαντικό να έχεις βιολογική φίλτρανση γιατί εκεί σχηματίζονται οι μεγαλύτερες και δυνατές αποικίες των βακτηρίων που νιτροποιούν την αμμωνία.

 

Προσπάθησε να μελετήσεις όσο μπορείς και διαμόρφωσε ένα περιβάλλον κάτω από σωστές συνθήκες κοιτώντας πρώτα απολά το νερό που θα ζει το ψάρι και μετά όλα τα άλλα. Έτσι θα δεις και ο ίδιος πόσο πολύ θα το απολαύσεις όταν το τελειώσεις.

Αν τώρα, καταφέρεις με κάποιον τρόπο τα 6,5 λίτρα να τα κάνεις 20 μπορείς να χαρίσεις ένα πολύ ωραίο σπίτι στον μονομάχο που είπαμε παραπάνω :)

Link to comment
Share on other sites

Καψιμο απο αμμωνια.

Αν δεν φυγει συντομα για ενυδρειο (ωριμο και καταλληλο για χρυσοψαρα), θα ψοφησει

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πολυ χρήσιμες πληροφορίες σας!!!! Το φιλτρακι ειναι 5W, OUTPUT:200L/H, HMAX:0,5M, AQUARIUM:MAX 60L. Ετοιμάζω τον χώρο για ενυδρείο 120 λίτρα. Αν δεν το προλάβω το comet μεχρι να ειναι έτοιμο το νέο ενυδρείο.Με ενδιέφερε για ψάρια γλυκού νερού.Θα ήθελα αν ειναι εύκολο οποίος γνωρίζει να με καθοδηγήσει γενικά για το τι θα χρειαστώ απο εξοπλισμό π.χ φίλτρο, τι είδος ψάρια να προτιμήσω,ποσά μπορώ να προσθέσω. & γενικά οποία άλλη πληροφορία που θα με βοηθήσει για να το στήσω σωστά! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων που δειχνετε!

Link to comment
Share on other sites

Σπασίκλας δεν είμαι αλλά το comet έχει 3ασιες απαιτήσεις από τα 120 λίτρα.

Καλό θα ήταν να κοιτάξεις την αλλαγή για ψάρια γλυκού νερού που στα 120 λίτρα έχεις πολλές επιλογές.

 

Φίλτρο θα χρειαστείς σίγουρα και δυνατό αλλά αυτά θα τα δούμε αφού καταλήξεις στο τι θα φτιάξεις.

 

Θα κάνεις ενυδρείο βιοτοπικό; Κοινωνικό; Ειδών; Φυτεμένο; Νερό βρύσης; Επεξεργασμένο;

 

Δες τι σε ενδιαφέρει , δες και τα προφιλ των ψαριών και μόλις κάπου τείνεις τότε εδώ είμαστε να μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα.

 

Μπράβο σου πάντως που προχωράς σε αναβάθμιση. Καταλαβαίνεις και ο ίδιος ότι 6,5 λίτρα δεν προσφέρουν καλές συνθήκες διαβίωσης σε κανένα ζωντανό!

 

Μόλις καταλήξεις στείλε και θα πάρεις κατευθύνσεις για τα πάντα. 

Link to comment
Share on other sites

Δωσε καπου το ψαρι να σωθει.

Link to comment
Share on other sites

χαχα αμετανόητος ο tsala! Ενταξει θα δω τι θα κάνω. Παντως δεν θα το αφήσω έτσι.

->Light0r θα το ψάξω λιγο το θεμα και μόλις καταλήξω θα σας στείλω για περαιτέρω κατευθυνσεις!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο περιπου τρια με τεσσερα χρονια ενασχολησης με το αθλημα δεν θα εβαζα τιποτα αλλο εκτος απο νερο στα 6 λιτρα,πιθανων να το κραταγα για καραντινα.πριν 4 χρονια αν ειχα 6 λιτρα ισως να εβαζα pangasious.μεχρι να αποφασισεις τι θα κανεις εγω στη θεση σου θα αλλαζα καθε μερα νερο,μηπως γλυτωνα την αμμωνια.και φυσικα συμφωνω με οτι σου ειπαν οι προλαλησαντες

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με απογοητεύει είναι ότι λογικά αυτός που σε κατεύθυνε γνώριζε ότι το χρυσόψαρο προορίζεται να μπει σε 6,5 λίτρα. Γιατί εσύ ας πούμε δεν το γνώριζες , τα έβλεπες ΚΑΚΩΣ σε γυάλες και είπες θα βάλω και εγώ. Είναι ανθρώπινο το σφάλμα με μία δόση προσωπικής σου ευθύνης βέβαια γιατί είμαστε σε μία εποχή που το διαδίκτυο προσφέρεται για άπλετη γνώση επί του θέματος. Παρ'όλα αυτά τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. 

Αυτός που θα εμπορευτεί το ζωντανό όμως ρε παίδι μου, μου κάθεται στο στομάχι. Δεν μιλάω αναγκαία για κάποιον άνθρωπο που δουλεύει σε ένα κατάστημα γιατί αυτός μπορεί να παίρνει 400 ευρώ και να κινδυνεύει με απόλυση αν δεν πουλήσει. Φυσικά και φέρει όμως την ευθύνη να ενημερώνει με επαγγελματισμό και ηθική τον εκάστοτε πελάτη.

 

Λέω κάτι που μετάνιωσα που δεν πήρα θέση τις προάλλες σε μία επίσκεψη μου σε ένα μαγαζί. Απλά επειδή θα γινόμασταν μπίλιες πήγα παραπέρα και συνέχισα τη δουλειά μου. 

 

Ήταν 1 ζευγάρι και τους είχε πιάσει ένας πελάτης , ΟΧΙ υπάληλος και τους εξηγούσε πως θα στρώσουν το νερό. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν ιδέα και ψάχνανε πληροφορίες.

 

Και καταγράφω τα λόγια του όπως τα άκουσα μέχρι (ΚΑΚΩΣ) να πάω παραπέρα.

 

"Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε την κλασική μέθοδο στρωσίματος που την κάνουμε από παλιά. Θα βάλετε μέσα μερικά ψάρια και θα ταϊσετε πάρα πολύ και συνέχεια να γεμίζει το ενυδρείο τροφή. Έτσι θα ανεβάσετε αμμωνία και θα έχει ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου. Όταν τα δείτε και πεθάνουν να ξέρετε πως είστε στο Pick της αμμωνίας (να καούν τα ψάρια με άλλα λόγια τους έλεγε).

 

Κάπου εκεί έφυγα από δίπλα που έκανα πως κοιτάω κάτι και τώρα που τα γράφω νευριάζω και ναι τελικά έπρεπε να παρέμβω και ας γινόμασταν και μπίλιες με τον τύπο δεν με ενδιαφέρει. Για την ακρίβεια έπρεπε να του βάλω το κεφάλι μέσα σε ένα ενυδρείο και να τον ταϊσω flakes μέχρι να σηκώσει αμμωνία. 

 

Για να μην το χοντραίνω λοιπόν γιατί πάνω απόλα ειρήνη:) Kαταλήγουμε πως με το ενδιαφέρον και την σωστή ενημέρωση θα είσαι και πετυχημένος χομπίστας αλλά και καλύτερος άνθρωπος.

 

Το καλύτερο που έκανες για την ώρα είναι η πρωτοβουλία να γράψεις εδώ μέσα :)!

Link to comment
Share on other sites

Η αλλιώς άλλαξε συνθήκες ! Αν διαβάσεις το προφίλ του κάθε τέτοιου είδους ψάρι χρειάζεται 60 λίτρα για πάρτη του απο εκει και πέρα εσυ αποφασίζεις !

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη για αυτο το ποστ απλά δεν μου είχε βγάλει τα υπόλοιπα !

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο περιπου τρια με τεσσερα χρονια ενασχολησης με το αθλημα δεν θα εβαζα τιποτα αλλο εκτος απο νερο στα 6 λιτρα,πιθανων να το κραταγα για καραντινα.πριν 4 χρονια αν ειχα 6 λιτρα ισως να εβαζα pangasious.μεχρι να αποφασισεις τι θα κανεις εγω στη θεση σου θα αλλαζα καθε μερα νερο,μηπως γλυτωνα την αμμωνια.και φυσικα συμφωνω με οτι σου ειπαν οι προλαλησαντες

Το pangasious ειναι καρχαριακι? Αυτα μεγαλώνουν πολυ γρήγορα.

Και να το αλλάζω καθε μέρα το νερό υπάρχει περίπτωση να φύγουν τα μαύρα σημάδια απο τα πτερύγια? Και με φιλτρακι μεσα τόσο γρήγορα ανεβαίνουν τα επίπεδα της αμμωνίας ?

Link to comment
Share on other sites

Tο pangasious δεν είναι καρχαριάκι. Το πουλάνε σαν καρχαριάκι γιατί είναι πιο εμπορικό αυτό. Ένα είδος γατόψαρου είναι το οποίο γίνεται τεράστιο και χρειάζεται 6000 λίτρα σύμφωνα με την βιβλιογραφία.

 

Κοίταξε, ας τα πάρουμε 1-1. Ας σώσεις για αρχή το χρυσοψαράκι άσχετα αν θα το δώσεις μετά. Άνοιξε στο φόρουμ στην κατηγορία ασθένειες και θεραπείες ένα thread Με φωτογραφίες από τα στίγματα και το ιστορικό. Συμπλήρωσε τη φόρμα που σου έχει. Τόνισε βέβαια πως πας για αλλαγές για να μην έχεις και εκεί συζητήσεις για τα 6,5 λίτρα.

 

Το φιλτράκι σίγουρα κάτι κάνει αλλά δεν αρκεί. Κανένα φίλτρο δεν αρκεί στα 6,5 λίτρα. Είναι τόσο μικρός ο όγκος του νερού που βρωμίζει πολύ γρήγορα. Σκέψου πως και το χρυσόψαρο είναι από τα πιο ρυπογόνα ψάρια.

 

Λοιπόν,

 

Βήμα 1ο. Θέμα στην κατηγορία με τις ασθένειες. Κάνουμε ότι πρέπει για να γίνει καλά.

Βήμα 2ο. Αγγελία για το χρυσόψαρο ή όλομοναχο στα 120 λίτρα μέχρι να βρεθεί κάποια λίμνη :>

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με απογοητεύει είναι ότι λογικά αυτός που σε κατεύθυνε γνώριζε ότι το χρυσόψαρο προορίζεται να μπει σε 6,5 λίτρα. Γιατί εσύ ας πούμε δεν το γνώριζες , τα έβλεπες ΚΑΚΩΣ σε γυάλες και είπες θα βάλω και εγώ. Είναι ανθρώπινο το σφάλμα με μία δόση προσωπικής σου ευθύνης βέβαια γιατί είμαστε σε μία εποχή που το διαδίκτυο προσφέρεται για άπλετη γνώση επί του θέματος. Παρ'όλα αυτά τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. 

Αυτός που θα εμπορευτεί το ζωντανό όμως ρε παίδι μου, μου κάθεται στο στομάχι. Δεν μιλάω αναγκαία για κάποιον άνθρωπο που δουλεύει σε ένα κατάστημα γιατί αυτός μπορεί να παίρνει 400 ευρώ και να κινδυνεύει με απόλυση αν δεν πουλήσει. Φυσικά και φέρει όμως την ευθύνη να ενημερώνει με επαγγελματισμό και ηθική τον εκάστοτε πελάτη.

 

Λέω κάτι που μετάνιωσα που δεν πήρα θέση τις προάλλες σε μία επίσκεψη μου σε ένα μαγαζί. Απλά επειδή θα γινόμασταν μπίλιες πήγα παραπέρα και συνέχισα τη δουλειά μου. 

 

Ήταν 1 ζευγάρι και τους είχε πιάσει ένας πελάτης , ΟΧΙ υπάληλος και τους εξηγούσε πως θα στρώσουν το νερό. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν ιδέα και ψάχνανε πληροφορίες.

 

Και καταγράφω τα λόγια του όπως τα άκουσα μέχρι (ΚΑΚΩΣ) να πάω παραπέρα.

 

"Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε την κλασική μέθοδο στρωσίματος που την κάνουμε από παλιά. Θα βάλετε μέσα μερικά ψάρια και θα ταϊσετε πάρα πολύ και συνέχεια να γεμίζει το ενυδρείο τροφή. Έτσι θα ανεβάσετε αμμωνία και θα έχει ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου. Όταν τα δείτε και πεθάνουν να ξέρετε πως είστε στο Pick της αμμωνίας (να καούν τα ψάρια με άλλα λόγια τους έλεγε).

 

Κάπου εκεί έφυγα από δίπλα που έκανα πως κοιτάω κάτι και τώρα που τα γράφω νευριάζω και ναι τελικά έπρεπε να παρέμβω και ας γινόμασταν και μπίλιες με τον τύπο δεν με ενδιαφέρει. Για την ακρίβεια έπρεπε να του βάλω το κεφάλι μέσα σε ένα ενυδρείο και να τον ταϊσω flakes μέχρι να σηκώσει αμμωνία. 

 

Για να μην το χοντραίνω λοιπόν γιατί πάνω απόλα ειρήνη:) Kαταλήγουμε πως με το ενδιαφέρον και την σωστή ενημέρωση θα είσαι και πετυχημένος χομπίστας αλλά και καλύτερος άνθρωπος.

 

Το καλύτερο που έκανες για την ώρα είναι η πρωτοβουλία να γράψεις εδώ μέσα :)!

Το κακό ειναι οτι στα περισσότερα pet shop δεν εχω δει να γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες.Εχω καταλάβει οτι ειναι περισσότερο εμπόριο παρόλο που πουλάνε και αγοράζουν (ζωντανούς οργανισμούς). Πιστεύω οτι υπάρχει περίπτωση να το κάνουν επιτηδες για να πεθαίνουν τα ψάρια και να πηγαίνεις να ξανα αγοράζεις. Κρίμα όμως

Link to comment
Share on other sites

Η αλλιώς άλλαξε συνθήκες ! Αν διαβάσεις το προφίλ του κάθε τέτοιου είδους ψάρι χρειάζεται 60 λίτρα για πάρτη του απο εκει και πέρα εσυ αποφασίζεις !

Ευχαριστώ για την πληροφορία!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Tο pangasious δεν είναι καρχαριάκι. Το πουλάνε σαν καρχαριάκι γιατί είναι πιο εμπορικό αυτό. Ένα είδος γατόψαρου είναι το οποίο γίνεται τεράστιο και χρειάζεται 6000 λίτρα σύμφωνα με την βιβλιογραφία.

 

Κοίταξε, ας τα πάρουμε 1-1. Ας σώσεις για αρχή το χρυσοψαράκι άσχετα αν θα το δώσεις μετά. Άνοιξε στο φόρουμ στην κατηγορία ασθένειες και θεραπείες ένα thread Με φωτογραφίες από τα στίγματα και το ιστορικό. Συμπλήρωσε τη φόρμα που σου έχει. Τόνισε βέβαια πως πας για αλλαγές για να μην έχεις και εκεί συζητήσεις για τα 6,5 λίτρα.

 

Το φιλτράκι σίγουρα κάτι κάνει αλλά δεν αρκεί. Κανένα φίλτρο δεν αρκεί στα 6,5 λίτρα. Είναι τόσο μικρός ο όγκος του νερού που βρωμίζει πολύ γρήγορα. Σκέψου πως και το χρυσόψαρο είναι από τα πιο ρυπογόνα ψάρια.

 

Λοιπόν,

 

Βήμα 1ο. Θέμα στην κατηγορία με τις ασθένειες. Κάνουμε ότι πρέπει για να γίνει καλά.

Βήμα 2ο. Αγγελία για το χρυσόψαρο ή όλομοναχο στα 120 λίτρα μέχρι να βρεθεί κάποια λίμνη :>

Να σαι καλα Light0r! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου!!!

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Εν εχεις σκοπο να συνεχισεις αυτο το ομορφο χομπι να παρεις τεστ υγρα για αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα.θα τα χρειαστεις στο μελλον,και κανε μετρηση στο νερο που εχεις και θα δεις οτι θα ειναι ακαταληλο.και ετσι θα συγκρινεις και θα δεις και στην πραξη αυτα που σου γραφουν τα παιδια.

Link to comment
Share on other sites

Εν εχεις σκοπο να συνεχισεις αυτο το ομορφο χομπι να παρεις τεστ υγρα για αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα.θα τα χρειαστεις στο μελλον,και κανε μετρηση στο νερο που εχεις και θα δεις οτι θα ειναι ακαταληλο.και ετσι θα συγκρινεις και θα δεις και στην πραξη αυτα που σου γραφουν τα παιδια.

Δυστηχως ειναι λιγο ακριβα,αν δεν εχεις τη δυνατότητα πάρε λιγο νερο και πήγαινε στο πετ που στο φορτώσανε να σου κάνουν αυτη τα τεστ.

Link to comment
Share on other sites

Και σε κατι που διαφωνω το ψαράκι δεν θέλει 120 λίτρα,μην είμαστε και υπερβολική.αν μπορούμε να του τα δώσουμε τα 120 λιτρα καλώς,αλλα γινεται και με λιγότερα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και σε κατι που διαφωνω το ψαράκι δεν θέλει 120 λίτρα,μην είμαστε και υπερβολική.αν μπορούμε να του τα δώσουμε τα 120 λιτρα καλώς,αλλα γινεται και με λιγότερα.

Είναι comet το χρυσόψαρο. Άμα δεις την βιβιολογραφία το διαφοροποιούν πολύ από τα υπόλοιπα σχετικά με τις απαιτήσεις χώρου! 

 

Το βγάζουν ιδανικότερο για pond παρά για ενυδρείο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...