Jump to content

Μετακόμιση nano reef


neon

Recommended Posts

Στους επόμενους μήνες πρόκειται να μετακομίσω. Τα ενυδρεία γλυκού νερού δεν είναι πρόβλημα όμως για το nano reef μου των μόλις 30 λίτρων + 12 sump θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνω κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με αυτά που διάβασα θα πρέπει:

Ψάρι και ασπόνδυλα (όσα πιάσω) να μπουν σε σακούλες με νερό όπως και τα κοράλια επίσης θα μπουν σε σακούλες με νερό και χωριστά τα μαλακά από τα υπόλοιπα φαντάζομαι.

Ο βράχος θα μπει σε σακούλες με λίγο νερό για υγρασία ή τυλιγμένος σε βρεγμένες πετσέτες.

Το νερό του ενυδρείου θα μπει σε μπιτόνια και θα μεταφερθεί χωριστά.

Το σίγουρο είναι ότι με την ευκαιρία του ξυλώματος θα μπει και κάποια βάση (εξέδρα pvc ή egg crate) μέσα για το βράχο για να σηκωθεί ψηλότερα και να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία στο βράχο.

Το θέμα είναι τι θα γίνει με τον αραγωνίτη. Παρότι αρχικά ψόφιος (red sea), φαντάζομαι τώρα μετά από 2 χρόνια θα έχει ζωντανέψει αρκετά. Άρα τι προτείνετε; Να τον αφήσω όπως είναι και τον μεταφέρω μαζί με το ενυδρειάκι προσέχοντας να μην ανακατευτεί ή κάτι άλλο;

Και μία παλαιότερη φωτογραφία για όσους δεν το έχουν δει για να πάρουν μια ιδέα για το μέγεθος :thumbup:

post-23-1177401466_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον είναι τόσο μικρό, 30 λίτρα γιατί δεν σκέφτεσαι να χαμηλώσεις τη στάθμη του νερού ας πούμε ως τη μέση περίπου και προσεκτικά να κάνεις τη μεταφορά. Ολα αυτά που λες είναι σωστά αλλά νομίζω ότι στη περίπτωση σου μη αναγκαία.

Ο μόνος κίνδυνος που βλέπω είναι σε περίπτωση μη καλής κατασκευής του ενυδρείου η ταλάντωση του νερού να δημιουργήσει πρόβλημα αντοχής αλλά και πάλι πόσα λίτρα νερού να έχεις αφήσει μέσα με την στάθμη έως την μέση, 10 λίτρα το πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Μιχαλη ολα οσα γραφεις τα θεωρω πολυ σωστα!

Για τον αραγωνιτη θα σου προτεινα να τον αφησεις στο ενυδρειο με ελαχιστο νερακι και να τον μεταφερεις μαζι με το ενυδρειο.

Επειδη σε μετακομισεις ισως υπαρξουν καθυστερησεις καλο θα ηταν να βρεις καποια αεραντλια που να λειτουργει με μπαταρια για τον κουβα με τα ψαρια...αν βεβαια χρησιμοποιησεις σακουλες ισχυουν οσα κατα τη μεταφορα απο τα μαγαζια...τα hint του Calfo τα ακουσες :thumbup:

Οσο αφορα τον βραχο και για να μπορεσεις να σωσεις οσα περισσοτερα μπορεις και επειδη η ποσοτητα δεν ειναι τεραστια ισως να ειναι καλυτερα να τον μεταφερεις με νερο και οχι με πετσετες...δεν θα παθει βεβαια τιποτα τρομερο (αν σκεφτεις πως ερχεται ως εδω) αλλα γιατι να μην το κανεις ετσι αφου θα μεταφερεις το νερο σου ?

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει μεταφορά ενυδρείου γλυκού νερού με το μισό νερό μέσα και η εμπειρία ήταν απερίγραπτη. Πίστεψέ με Ανδρεά άμα το πάρω στα χέρια και περάσει σκάλες, αυτοκίνητα, περπάτημα, με το πλατς πλουτς μετά δεν θα μαζεύεται με τίποτα.

Μάνο μάλλον έτσι θα το κάνω, όλα δηλαδή μέσα σε νερό και ο αραγωνίτης θα παραμείνει μέσα για να είμαστε σίγουροι.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Έγινε επεξεργασία - neon
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα προτείνω κάτι πιο επαναστατικό.

Να αδειάσεις όλο το νερό ή όσο μπορείς σε μπιτόνια. Κατόπιν ρίχνεις από πάνω μια βρεγμένη πετσέτα και το παίρνεις στα χέρια.

Μπορείς να το επενδύσεις εξωτερικά με φύλλα φελιζόλ και ταινίες, ώστε να αποφύγεις τυχόν χτυπήματα κατά τη μεταφορά.

Μετά από μερικές ώρες, που θα έχει τοποθετηθεί στη νέα του θέση, διορθώνεις τα βράχια, αν έχουν μετακινηθεί και το γεμίζεις με νερό. Έτσι απλά.

Εννοείται ότι τα ψάρια θα μεταφερθούν σε σακουλάκια.

Link to comment
Share on other sites

Νίκο καλή η ιδέα σου αλλά έλα που θέλω να βγάλω όλο το βράχο; Μόνο έτσι θα μπορέσω να βάλω τη βάση του και να τον ξανατοποθετήσω σωστά. Έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Νίκο καλή η ιδέα σου αλλά έλα που θέλω να βγάλω όλο το βράχο; Μόνο έτσι θα μπορέσω να βάλω τη βάση του και να τον ξανατοποθετήσω σωστά. Έτσι δεν είναι;

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...