Jump to content

Chaeto ή caulerpa


Recommended Posts

Η chaeto εινα αποτελεσματικη στη μειωση των νιτρικων μεχρι ενα σημειο και λιγο φωσφωρικων εκτος εαν εχει τεραστιο χωρο για αυτην σχεδον αλλο ενα ενυδρειο ωστε να το στεγνωσει.Ενα αλλο ατου της ειναι οτι μαζευει ,διευκολυνει στο να αποικισουν εντος κοπιποδα,αμφιποδα,κλπ.τα οποια γινονται πολλα.Ετσι κουνοντας την μια με δυο φορες τη βδομαδα προσφερουμε μια φυσικοτατη τροφη στο ενυδρειο.
Caulerpa ευκολη στην τοποθετηση της μεγαλωνει γρηγορα και.αποροφαει νιτρικα και φωσφωρικα επισεις.Το μεγαλο θεμα της ειναι οτι οταν αποφασισει να πολλαπλασιαστει αφηνει τα μπαλακια που εχει στις ακρες της και πανε παντου στο ενυδρειο.Με αποτελεσμα να γεμισεις.το αλλο και ποιο σοβαρο ειναι οτι οταν κρασαρει αμωλαει πισω στο συστημα οτι εχει δεσμευσει το οποιο δεν ειναι οτι καλυτερο και φυσικα επικυνδυνο.Αυτο σιγουρα το κανει και η chaeto.Για αυτο θελουν παρακολουθηση.Επισεις και οι δυο προσφερουν οξυγονο στο συστημα μας για αυτο τις εχουμε το φως αναμενο αναποδα απο τις ωρες του κυριου ενυδρειου.Την ωρα που σβηνουν τα φωτα και τα ζωντανα (κοιμουνται) ,και οεφτει και το ph αυτοματος αυτες στο σαμπ φωτοσυνθετουν τρεφονται και αυξανουν τα επιπεδα του οξυγονου στο νερο,κρατωντας σταθερο το ph.Καλο ειναι να υπαρχουν (ποτε και οι δυο μαζι)αλλα οχι απαραιτητο.Τοποθετουμε ενα σκαρακι στο σαμπ ωστε να συγκρατει τα τριματα τα οποια φευγουν και πανε προς τους κυκλοφορητες.Φωτισμος ποικιλος,2500 kelvin,6500 kelvin ,led .Επισεις χρειαζετε ροη να περναει η να την κουναει.

Έγινε επεξεργασία - niknik
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Έχω δουλέψει μόνο με chaeto!

Εύκολο αρκεί να υπαρχει φως και κυκλοφορία !

Σε τακτά διαστήματα ξέπλυμα και γύρισμα !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

και εγώ εχω χρόνια chaeto. Το τί οργανισμούς έχει μαζέψει δεν φαντάζεστε. Πολλές φορές σκέφτομαι να την σταματήσω γιατί κάνω προβιοτική μέθοδο και ουσιαστικά το μονο που μου προσφαίρει είναι καταφύγιο για τους οργανισμούς(κωπήποδα, gammarus, κλπ)

Link to comment
Share on other sites

προσωπικα εχω δει ενυδρειο να διαλυεται απ την caulerpa και χαετο να μην πιανει με τιποτα... οποτε εαν ειναι και καποιου ειδους ερωτησει δεν θα προτιμουσα καμια, τα περισσοτερα καλα τους αντικαταστουντε ευκολα απο αλλους τροπους-μεθοδους και τα κακα τους δεν θελω ουτε να σκευτωμαι....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με chaeto είμαι πολύ ευχαριστημένος!!Μου κρατάει πολύ χαμηλά τα νιτρικά!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...