jonnie Posted September 30, 2016 #1 Share Posted September 30, 2016 Επιτέλους προστέθηκα και εγώ στην παρέα σας.. Ναι έπεσα θύμα της γοητείας τους , της τσαχπινιάς τους. . Βέβαια το καλύτερο από όλα είναι οτι θύμα έπεσε και η γυναίκα μου!!! Οπότε μου έκανε δώρο ένα ενυδρείο ώστε να φιλοξενήσει δισκάκια!! Σας το παρουσιάζω λοιπόν και θα ήθελα γνώμες , συμβουλές , σχόλια οτιδήποτε. ΕΝΥΔΡΕΙΟ: REHAU 300 ΦΩΤΙΣΜΟΣ: 4*39 με 2*39 dennerle pro plant kai 2*39 arcadia plant pro και σύντομα προσθήκη 2*54 ballast. ΦΙΛΤΡΟ: FLUVAL 406 ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ: ECO COMPLETE ΦΥΤΑ: staurogyne repens , ludwigia repens , pogostemon erectus και έπετε συνέχεια..... ΨΑΡΙΑ: 2 stendker (diamond II - μαγευτικός!!! και red scribbelt - ομορφαίνει και πάει!!! ) ,13 cardinal με σκοπό να πάνε 20 , 6 cory sterbai kai 1 pleco ΣΥΝΘΗΚΕΣ: 28-29 c , ph 6.8-7 , kh 6 ,no2 0 , no3 10. Aλλαγες 30 % κάθε Κυριακή ΤΡΟΦΗ: stendker goodheart Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros Posted September 30, 2016 #2 Share Posted September 30, 2016 (edited) πρωτον πολυς φωτισμος με δισκους καλο ειναι να το αποφυγης.δευτερον τα ψαρια πρεπει να ειναι τουλαχιστον 5 γιατι ο δισκος ειναι κοπαδοψαρο.τριτον δεν θα εβαζα υποστρωμα λιπασματος.ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου?βαλε και καμμια αεραντλια να δουλευει.χρειαζεται γιατι σε τετοιες θερμοκρασιες μπορει να αντιμετωπισεις προβληματα οξυγονου.τεταρτον διαβασε καλα για τους δισκους και μετα κανε κινησεις στο ενυδρειο σου.τι ειδος πλεκο εχεις?αν ειναι ο κοινος πλεκο καλυτερα να τον βγαλεις. το gh που βρισκεται? Edited September 30, 2016 by zapetros Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie Posted September 30, 2016 Author #3 Share Posted September 30, 2016 (edited) Σκοπός μου είναι να το κάνω φυτεμένο με δίσκους τα φυτά θα προσφέρουν τις σκιές και θα υπάρχουν και αρκετά μέρη που δεν θα είναι έντονος ο φωτισμός . GH έχω γύρω στο 7 (είναι με στικάκι). Τώρα δεν έχω την οικονομική ευχέρεια για αγορά δίσκων. Τέλη Οκτώβρη που μίλησα με ένα κατάστημα θα κάνει εισαγωγή stendker οπότε περιμένω μέχρι τότε. έχω μετρητή co2 και με την ανατάραξη συν τα φυτά το o2 ειναι μια χαρά. Ο πλέκο είναι ο μικρός ancistrus. Έχω διαβάσει ότι υπάρχει για τους δίσκους εδώ και 1 χρόνο.... Edited September 30, 2016 by jonnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros Posted September 30, 2016 #4 Share Posted September 30, 2016 οκ τοτε καλη αρχη λοιπον.να το χαιρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas Posted September 30, 2016 #5 Share Posted September 30, 2016 Καλως ηρθες στους δισκοκαμμενους!! Πιστευω και εγω οτι μερικες κινησεις που εκανες ειναι λαθη που θα τα βρεις μπροστα σου... Κατα τα αλλα εδω ειμαστε να τα συζητησουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie Posted September 30, 2016 Author #6 Share Posted September 30, 2016 (edited) Το ενυδρείο ειναι συνολικά 360 λιτρα. Λάθη οπως για το φωτισμό ή για το φυτεμενομε δίσκους? Edited September 30, 2016 by jonnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas Posted September 30, 2016 #7 Share Posted September 30, 2016 Εγω δεν θα σου προτεινα να εχεις ουτε τοσο εντονο φωτισμο ουτε βυθο για δισκους τπτ αλλο εκτος απο ψιλοκκοκη αμμο... Παρε υγρα τεστακια ειναι πιο αξιοπιστα... Βαλε καμμια ριζουλα αν θες σκια ορθια και οχι ξαπλωτη(και για αλλους λογους)... Κατα τα αλλα καλη αρχη και ευχομαι να ειμαστε εδω να χαζευουμε την πορεια του ενυδρειου σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm Posted September 30, 2016 #8 Share Posted September 30, 2016 Γεια σου φιλε. Στα ειπαν τα περισσοτερα. Εγω διαφωνω με τα λιτρα! Κατα τα αλλα μου αρεσει το ενυδρειο! Αυτο το δεξι ξυλο που το βρηκες ρε φιλαρακι; Send from the Heart of Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie Posted September 30, 2016 Author #9 Share Posted September 30, 2016 Δλδ τι εννοείς τα λίτρα? εχει παρα πολλα σκιερά μέρη και με τα φυτά θα εχουν περισσότερες κρυψώνες. ειναι σχετικά ψιλοκοκκο αλλα μαύρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ Posted September 30, 2016 #10 Share Posted September 30, 2016 Καλως ηρθες κ απο μενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie Posted September 30, 2016 Author #11 Share Posted September 30, 2016 Γεια σου φιλε. Στα ειπαν τα περισσοτερα. Εγω διαφωνω με τα λιτρα! Κατα τα αλλα μου αρεσει το ενυδρειο! Αυτο το δεξι ξυλο που το βρηκες ρε φιλαρακι; Send from the Heart of Amazonas Το ξύλο φίλε Sturm απο Igna.gr . Τα λίτρα γιατί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie Posted September 30, 2016 Author #12 Share Posted September 30, 2016 Καλως ηρθες κ απο μενα. Ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm Posted September 30, 2016 #13 Share Posted September 30, 2016 Θεωρω πως τα λιτρα ειναι λιγα. Το ξυλο ολα τα λεφτα. Send from the Heart of Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan Posted October 1, 2016 #14 Share Posted October 1, 2016 (edited) ΚΑΛΩΣ όρισες. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι για να προλαμβάνονται τα λάθη... πρώτα ρωτάμε και μετά κάνουμε. Το πρώτο και κύριο λάθος που έχεις κάνει (κατά την άποψη μου)... είναι το χρώμα του βυθού (πολύ σκούρο, για τους δίσκους). Για τον φωτισμό... θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες... οι δίσκοι εκτροφής ΔΕΝ έχουν πρόβλημα, με τον έντονο φωτισμό. ΑΝ η πρόθεση σου είναι να ασχοληθείς με το έντονα φυτεμένο ενυδρείο... οι δίσκοι ΔΕΝ είναι το καταλληλότερο είδος, για επιλογή. Πλέκο... ούτε καν σαν σκέψη, μαζί τους. Το ίδιο και οι καρδινάλιοι. Οι "τεράστιοι" κορμοί και με τον τρόπο που είναι τοποθετημένοι εν προκειμένω... μόνο χώρο "πιάνουν". Μερικές επιπλέον λεπτόκλαρες ρίζες... πιστεύω θα βοηθούσαν το σύνολο. Το νερό σου το βλέπω θολό... ή όντως είναι; Διάβασε επί τη ευκαιρία... και το παρακάτω κείμενο στο link.- http://www.aquazone.gr/forums/topic/97473-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BD/ Edited October 1, 2016 by diskus fan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts