Jump to content

Recommended Posts

large.1831462893_Chaetodontoplusduboulayi.jpg.e258bef12bd33e1f8490e807334b74cc.jpg

 

 

Chaetodontoplus duboulayi

 

Το είδος αυτό δεν είναι επιθετικό, αν και τα μεγάλα ενήλικα μπορεί να παρουσιάσουν επιθετικότητα απέναντι σε άλλα αγγελόψαρα . Στο περιβάλλον του ενυδρείου προσαρμόζονται εύκολα τα ανήλικα ή τα μικρά ενήλικα ψάρια, ενώ τα μεγάλα παρουσιάζουν δυσκολία. Παρόλο που συνήθως δεν ενοχλεί μανιτάρια και μαλακά κοράλλια (Cladiella, Lemnalia, Lobophytum, Sinularia), αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να τσιμπολογά σκληρά κοράλλια, σωληνοσκώληκες και τριδακνίδες.

 

Θα δεχτεί όλες τις τροφές που θα του προσφερθούν. Στη βασική του διατροφή θα πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε τροφές που να περιέχουν Spirulina, ή nori, σπανάκι, άλγες κ.α. Στη φύση τρέφεται κυρίως με σπόγγους, χιτωνόζωα και άλγες.

 

Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθη από 1 έως 30 μέτρα και απαντάται τις περισσότερες φορές μόνο του, αλλά και σε ζεύγη ή και σε μικρές ομάδες. Αυτό το αγγελόψαρο παρουσιάζει φυλετικό διμορφισμό: οι άνω και κάτω λοβοί του ουραίου πτερυγίου είναι μυτεροί στα μεγάλα αρσενικά, ενώ στα θηλυκά είναι στρογγυλεμένοι. Επίσης, τα αρσενικά έχουν πολυάριθμες λωρίδες, ενώ τα θηλυκά αντί για γραμμές είναι “πασπαλισμένα” με επικαλυπτόμενα στίγματα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...