Jump to content

Γεννησαμε! trochus snails!


Recommended Posts

Καλησπερα το ενυδρειο τρεχει καιρο αλλα αδειο, λογο ελειψης χρονου και ρευστου. θα περιμενω να περασει λιγο το καλοκαιρακι, αλλα εχω αρκετο καιρο μεσα μια cleaner shrimp και ειχα αγορασει τουρλου τουρλου μερικα σαλιγκαρακια για να κρατανε το βραχο καθαρο, αν θυμαμαι καλα 7 και εχασα ενα που ντελαπαρησε και δεν το ειδα να το βοηθησω. 4 τροχους και 3 τεκτους κατι τετοιο. το θεμα ειναι οτι απο χθες εχω παρατηρησει οτι στο ενυδρειο υπαρχουν πολλα σιγουρα πανω απο 20 αλλα δεν ξερω και ποσα μπορει να ειναι γτ δεν φαινονται και ολα, μωρα σαλιγκαρακια που μοιαζουν με τροχους. οσο κολλαω τη μουρη μου στο τζαμι και προσπαθω να δω καθαρα στο βραχο βλεπω και αλλα σε μεγεθη απο τη μυτη μιας καρφιτσας εως τη διαμετρο απο το σωληνακι αεραντλιας. πολλα γενικα! Καταρχην να μας ζησουν! δευτερον δεν θυμαμαι να εχω διαβασει καπου αλλου για σαλιγκαρακια! χρειαζεται να κανω κατι ιδιαιτερο ή να συνεχισω κανονικα τις ρουτινες μου? θα προσπαθησω να βαλω καμια καλη φωτο!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς τα δέχτηκες :)  

Για τρόχους μου μοιάζουν.  

Αν ειναι πολλά ίσως ειναι καλό να δώσεις μερικά , γιατί θα υπάρχει πρόβλημα στην τροφή τους αργότερα.

 

Δεν νομιζω να χρειάζεται να τους κάνεις κάτι. 

Στην γαρίδα ρίχνεις καθόλου τροφή?

  • love 1
Link to comment
Share on other sites

ναι ριχνω κανονικα 2-3 flakes την ημερα και ρουτινες αλλαγες κανω εβδομαδιαια. γενικα φοβαμαι να καθαρισω τζαμια μην παρω μερικα αμπαριζα. τι θεμα εννοεις? να μην εχουν να φανε? ποσα μπορει να ειναι? μια ματια που εριξα τωρα στο σαμπ ειδα και εκει ενα στο τζαμι... να ναι 40? επισης θα γεννανε συνεχεια τωρα? θυμαμαι μια φορα που ειδα ενα σαλιγκαρι να πεταει αυγα στο νερο, αν εχετε δει βιντεακι που φαινεται σα λευκος καπνος μεσα στο νερο ή σαν να ριχνεις kh. και ειχα κλεισει το σκιμμερ για μερικες ωρες αλλα παει καιρος, δεν νομιζω να ναι απο τοτε...

Link to comment
Share on other sites

Οπως και να χει, αυτα τρώνε "γλίτσα" απο βράχια/τζάμια/χαλίκια/σωλήνες φίλτρων κλπ υλικά μέσα στο ενυδρείο. Για να αναπτυχθεί η "γλίτσα" χρειάζεται να λειτουργεί το ενυδρειο φυσιολογικα (να πεφτουν τροφές, να υπάρχει λογική άνοδος θρεπτικών κλπ).

Μην καθαρίζεις το τζάμι αν δεν σε ενοχλεί πολυ, ή καθάρισε το μπροστινό τμήμα για να βλέπεις καθαρά, και τα πλαινά άστα για να τρώνε (να βοσκάνε :) )  .  Αμα ειναι μεγάλος ο αριθμός τους ίσως να μην επαρκεί η τροφή. Γιαυτό σου ειπα να δώσεις μερικά αργότερα.

Το πόσα μπορει να ειναι θα το μάθεις σε κάνα μήνα που θα εχουν μεγαλύτερο κέλυφος και θα ειναι μετρήσιμα. Δεν νομιζω να ειναι 40. αρκετά λιγότερα.  

Λογικά θα ξαναγεννήσουν κάποια στιγμη. Αυτο που ειδες σαν σκόνη ειναι αυγά και σπέρμα. Γίνεται γονιμοποίηση μέσα στο νερό. Οπότε με ανοιχτά σκιμερ κλπ, ελαττώνεις το ποσοστό γονιμοποίησης. 

Link to comment
Share on other sites

Καλά γεννητούρια!!!

Άντε μετά το καλοκαίρι να μπουν ψαράκια. 

Είναι κρίμα να είναι χωρίς ψαράκια αυτό το ενυδρείο!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μετα απο ενα κρουσμα μπρουκλινελα που ειχα σε 2 οσελαρις ξενερωσα παρα πολυ και εχω αφησει το ενυδρειο πανω απο δυο μηνες χωρις ψαρια και ειπα αππ εδω και περα να ξεκινησω μονο με καραντινα ενα μηνα κ μετα να τα βαζω μεσα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καμια 50αρια μετραω ισως να ναι και μερικα κρυμενα... μεγαλωνουν τοσο γρηγορα!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να τα χαίρεσαι τα μωρακια!!

 

Με το καλό και οι συγκάτοικοι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...