Jump to content

Recommended Posts

large.1818527_Plectorhinchusalbovittatus.jpg.8fd08106798c449dd0ddc7fc67706c52.jpg

 

Plectorhinchus albovittatus

 

Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά ψάρια, ωστόσο είναι και το μεγαλύτερο μέλος του γένους, καθιστώντας το πάρα πολύ μεγάλο για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενυδρείων. Πρόκειται για έναν ατρόμητο θηρευτή που όταν εγκλιματιστεί θα γίνει επιθετικός και θα συναγωνιστεί με είδη που έχουν παρόμοια φύση. Κρατήστε μόνο ένα στο ενυδρείο, παρέχοντάς του αρκετό χώρο για κολύμπι και μερικές καλές κρυψώνες. Αυτό το είδος θα βοηθήσει να διατηρείται το υπόστρωμα του ενυδρείου καθαρό, αφού συνηθίζει να παίρνει μπουκιές άμμου στο στόμα του καθώς ψάχνει για τροφή.

 

Στο ενυδρείο θα δεχτεί ψιλοκομμένα φρέσκα ή καταψυγμένα μαλάκια, καλαμάρια, γαρίδες και ψάρια, αλλά και προπαρασκευασμένες κατεψυγμένες ψαροτροφές. Πρέπει να ταΐζεται πολλές φορές την ημέρα. Καλό είναι να προσέξουμε την ψαροσύνθεση του ενυδρείου στο οποίο θα το εισάγουμε, αφού θα καταπιεί ολόκληρο ότι χωρά στο στόμα του, όπως μικρά ψάρια, γαρίδες, μικρά σαλιγκάρια και οφίουρους.     

 

 Ζει σε βάθη από 2 έως 50 μέτρα. Τα μικρά απαντώνται σε ρηχότερα νερά και ζουν μόνα, ενώ τα ενήλικα συχνά απαντώνται σε ζευγάρια. Ο αμερικανός βιολόγος Ransom A. Myers (1999) αναφέρει πως τα ενήλικα σχηματίζουν ομάδες κατά την περίοδο ζευγαρώματος μεταξύ Απρίλη και Μάη κοντά στη νέα σελήνη. Τα μικρά μοιάζουν με το Plectorhinchus lineatus, έχοντας τέσσερις οριζόντιες λωρίδες στα πλαϊνά. Φτάνοντας τα 14 εκατοστά, οι λωρίδες τις κοιλιάς χάνονται και σε πλήρη ενηλικίωση το είδος γίνεται γκρι με μαύρα πτερύγια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...