Jump to content

Μπορεί ενα φίλτρο να ειναι πολύ μεγάλο?


dearangelo
 Share

Recommended Posts

μπορεί ενα μεγαλο φίλτρο να ειναι πολύ μεγαλο για ενα μικρό ενυδρείο, αν δεν προκύπτει πρόβλημα ροών, υπάρχει περιορισμός, η μέχρι πόσο όγκο για βιολογικό υλικό, μπορεί να έχει ενα φίλτρο?

υπάρχει ενα επιθημητό ελάχιστο, σε ποσότητα βιολογικού υλικού, αλλα υπάρχει μέγιστο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να υπαρχει καποιος περιορισμος στα λιτρα του φιλτρου προς τα πανω. Ισα ισα που εαν εχουμε μεγαλο φιλτρο αυτο εχει ως αποτελεσμα να εχει ποιο χαμηλη ροη μεσα σε αυτο και αρα πολυ καλη νιτροποιηση και εν μερη και απονιτροποιηση του νερου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μια διευκρινηση..... λεγοντας μεγαλο δεν εννοω και σε μοτερ γιατι στο τελος θα εχουμε ενα πλυντηριο και οχι ενυδρειο. Εννοω καθαρα σε ογκο σε σχεση με το ενυδρειο.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει αυξομείωση στη ροή ώστε να μην το κάνει πλυντήριο, για εμένα δεν υπάρχει όριο σε όγκο φίλτρου, όσο περισσότερη φίλτρανση, τόσο το καλύτερο, σε λογικά πλαίσια βέβαια.... και ανάλογα το ενυδρείο, άλλες παραμέτρους χώρου (ιχθυοφόρτωση κτλ) για ενυδρείο 40λ και άλλες για 300λ.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Rik said:

Μια διευκρινηση..... λεγοντας μεγαλο δεν εννοω και σε μοτερ γιατι στο τελος θα εχουμε ενα πλυντηριο και οχι ενυδρειο. Εννοω καθαρα σε ογκο σε σχεση με το ενυδρειο.

ξεκαθάρισα, έστω ότι η ροή δεν ειναι πρόβλημα...

έχω και αντικατέστησα πριν απο τρεις ημέρες, ενα ecco pro 300 (2036) με ενα professional 2, (2028), σε ένα μόλις 30 λίτρων φυτεμένο... αλλα μου φαινεται μια χαρά, η έξοδος ειναι ένας σωλήνας με μια σειρά τρύπες που αποβάλουν ακριβώς κάτω απο την επιφάνεια, δεν υπάρχει παρα ελάχιστη αντάραξη... ιδωμεν...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ξέχασα να επισημάνω πως το τρέχω με μικρότερες σε διατομή σωλήνες απο τις προτεινόμενες, τις 12/16

Link to comment
Share on other sites

Ε, άρα μια χαρά είσαι, που αμφιβάλλεις? Φιλτράρα έχεις βάλει.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω πως ναι ένα φίλτρο μπορεί να είναι μεγάλο. Πρώτον και κύριον γιατί δύσκολα θα εκμεταλλευτείς τον κάδο στο έπακρο του αν μιλάμε για μεγάλη διαφορά σε λίτρα που έχεις με τον κάδο του φίλτρου (τον εκμεταλλεύεσαι όσο χρειάζεται), δεύτερον, και διόρθωσε με αν κάνω λάθος, το 2028 λέει 1050 λίτρα την ώρα το να το προσαρμόσεις στα 200-300 ή και λιγότερο δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην αντλία μακροπρόθεσμα και τρίτον φυσικά το κόστος. Δεν ξέρω αν είναι σωστό παράδειγμα αλλά εγώ το βλέπω σαν να έχεις ferrari και να την οδηγείς μόνο μέσα στη πόλη.

Τώρα σε περιπτώσεις που δεν μπορείς να βρεις φίλτρο, σου χάλασε κτλ κτλ εκεί ναι προσωρινά μέχρι να βρεις κάτι άλλο. Εγώ σε κύβο 30 λίτρων επειδή δοκίμασα δυο εσωτερικά και μου αποδείχθηκαν σκουπίδια, κούμπωσα ένα κρεμαστό fluval c2 που είχα στην αποθήκη και με κάποιες μικροπαρεμβάσεις στην ροή δουλεύει ρολόι. Και μιλάμε για μονομάχο..... Είδωμεν. 

Edited by panagiotis_dms
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

το να χαλάσει η τρόμπα, ειναι δυο πράγματα μόνο, ενας μαγνήτης σταθερός με πηνείο, αν δεν ζεσταθει καλα, να καεί, δεν χαλάει, εκτος απο αστοχία υλικου και το δευτερο, το impeller ενας μονινμος μαγνήτης που περιστρέφεται σε αναν κεραμικό άξονα... δεν ακουμπά πουθενα, μαλιστα, απο την πείρα μου, σε μεγαλύτερες πιο "κανονικές" εγκαταστάσεις, εχει σπάσει (χωρίσει στα δυο) ο μαγνήτης, δύο φορές, ετσι απο το πουθενα, αρα δεν βλέπω που θα μπορουσε να δημιουρηθει βλάβη... αλλωστε τη ροή την κανονίζουν τα φυλλαράκια, αν απο τα 6 αφαιρεσεις τα 3, να μεινει ομως η συμμετρία, θα μειώσεις τη ροή κατ 50%... θα μειώσεις την αντίσταση και την κατανάλωση ρευματος αντίστοιχα...

Σχετικά με τη Φερράρι, δεν θα με πειραζε μια παραλιακή η έστω ενα κατέβασμα Αυρα...αν την ειχα λέμε χαχαχαχα

εν συντομία, όχι, δεν βλέπω τι βλάβη μπορει να προκληθει αν μεγαλώσει η αντισταση στη τρόμπα, αν σταματήσει, τότε, με τα γνωστα σε όλους μας ρεύματα Φουκώ. θα προκληθει εντροπία σε θερμότητα...αυτο

Edited by dearangelo
Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά που λες γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω (και δεν διαφωνώ σε κάτι που δεν γνωρίζω) απλά για μένα όσο και να το πατεντάρεις με ασφάλεια, ακόμα και αν πρόκειται για μια απλή αλλαγή των σωλήνων που σε μερικά φίλτρα προτείνεται κιόλας βλ. fluval ή πειράγματα στην αντλία, μετά δεν ξέρω τι μπορεί να προκληθεί και σίγουρα δεν θα δικαιούσαι αντικατάσταση ή επιστροφή των χρημάτων σου. Τώρα για να απαντήσω και στο ερώτημά σου δεδομένου ότι σε ένα ενυδρείο 30 λίτρων μπορείς να βάλεις περιορισμένο αριθμό ψαριών και αν ο κάδος του φίλτρου είναι πχ 7 λίτρα τότε η βιολογία θα αναπτυχθεί σε σημείο τέτοιο ώστε να αντιμετωπίζει την ιχθυοφόρτωση σου. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...