Φιλμ στην επιφάνεια
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Orion FallenChild
Γεία σας και πάλι! Με τα πολλά κατάφερα να πάρω 2 χελονάκια red ear slider που ειναι κάπου στα 3-3,5 εκατοστά, είναι μάλλον 1 η 2 μηνών. Τα έχω σε ένα 30λιτρο ενυδρείο διαστάσεις 39.5Μ 25.5Π και 43Υ με τις λαμπες τους το basking spot συμείο τον θερμοστάτη κλπ. Μια βδομάδα τα έχω περίπου, και χτες προσπάθισα 1η φορά να καθαρίσω το νερό τους. Ε τελικά η σκούπα που πήρα δεν κάνει επειδή ήθελε παραπανω στάθμη νερού, οπότε με χιλια ζόρια έβγαλα το περρισοτερο νερο (οχι όλο) με αυτην αλλα τα βοτσαλακια κάτο δεν κατάφερα να τα καθαρίσω, και άλλαξα τον υαλοβαμβακα στο φύλτρο, πρόσθεσα νεο νερό με αντιχλώριο και σταγόνες για κέλιφος. Από χτες όμος τα βλεπω τα χελώνια σινέχεια να κολλιμπάνε προς το τζάμι και να μην πηγένουν σχεδον καθόλου στο νυσάκι για να λιαστούν. Δηλαδη θα τρονε (μια φορα την μέρα με την τροφη της trixie το natural mix και σίντομα θα τους πάρω και τα food sticks for water turtles πάλι της trixie), θα κολιμπάνε και θα ειναι κοντά στο φίλτρο η στον θερμοστάτη, πριν την αλλαγη νερου καθοντουσαν πάρα πολυ στο νυσάκι για να λιαστουν αλλα απο χτες δεν το εχουν κάνει αυτο. Σκέφτικα μίπος φτέει η θερμοκρασία αλλα η θερμοκρασία ειναι στους 28-30 βαθμούς οπος πριν, και του νερου 25-26.
Εχω ανεβάσει και φοτογραφίες απ'το ενυδρείο και τα χελώνια πριν τον 1ο καθαρισμό (το πιο σκουρο λεγετε Bowser και το πιο λαχανι Boo xD).
1ον, σκοπεύω να τους αλλάξω ενυδρείο να τα βάλω σε ενα πιο μεγάλο, αλλά για αυτό αυτό χρειάζετε να κανώ οικονομία επειδή ειναι κάπος ακριβα, οπότε απ'την στιγμη που είναι μικρά ακομα, σε ποσο καιρο πρεπει να τα αλλαξω? δηλαδη πρέπει άμεσα η μπορω και σε κανα χρόνο?
2ον, τι σκούπα/εργαλείο χρειάζομαι για να τους καθαρίζω το νερό μαζι με τα πετραδάκια?
3ον, γιατί δεν πάνε να λιαστούνε μετα απο αυτο? έχω κάνει κατι λάθος?
4ον, σχετικό με το φορουμ, πως απαντάω σε απαντίσεις που έχουν γίνει στο topic μου? δεν βρίσκω πουθενά το reply button μονο για new forum βρίσκω 😕
-
By PlanTeam
Μαύρη τριχοειδής άλγη (BBA)
Γενική περιγραφή
Από τις δυσκολότερες μορφές αλγης. Εμφανίζεται με τη μορφή μικρών τουφών πάνω σε φύλα, τζάμια, φίλτρα, διακοσμητικά και γενικά παντού. Το χρώμα της είναι μαυριδερό καφετί και μερικές φορές σκούρο σταχτί. Παρόλο το σκούρο χρώμα της, η άλγη αυτή ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των κόκκινων άλγεων (Rhodophyta).
Αιτίες εμφάνισης:
Η άλγη αυτή δεν έχει ερευνηθεί αρκετά και δεν είναι αποσαφηνισμένες οι αιτίες εμφάνισης της. Γενικά έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλο ρόλο παίζει το CO2. Συγκεκριμένα εμφανίζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα CO2, ή σε συνεχής αυξομειώσεις.
Αυξημένα νιτρικά και φωσφορικά είναι μια ακόμη αίτια εμφάνισης αυτής της αλγης με περισσότερη έμφαση στα φωσφορικά.
Κακή ποιότητα νερού, ελλειπείς φωτισμός, όπως και έντονος φωτισμός είναι μερικές από τις αιτίες εμφάνισης.
Αρέσκεται να φυτρώνει σε σημεία με πολύ χαμηλή ροή νερού ή σε σημεία με πολύ έντονη ροή νερού, για αυτό και αρκετές φορές την συναντάμε στην έξοδο του φίλτρου.
Γενικά της αρέσουν όπως καταλαβαίνεται η ακραίες καταστάσεις αλλά όχι μόνο.
Καταπολέμηση:
Προσπαθούμε να έχουμε μια ομοιόμορφη ροή νερού στο ενυδρείο μας.
Αυξάνουμε με προσοχή το CO2 λίγο πάνω από τα 30 mg/lit. Αυξάνουμε τις αλλαγές νερού και φροντίζουμε να έχουμε μια ισορροπημένη λίπανση και φωτισμό.
Αφαιρούμαι όπου μπορούμε την άλγη μηχανικά, είτε ξύνοντας την από τα διακοσμητικά, είτε κόβοντας τα προσβλημένα φύλλα.
Επίσης, η άλγη νεκρώνεται με υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) ψεκάζοντας την κατευθείαν πχ με μια σύριγγα .
Τέλος έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι η διπλάσια δοσολογία του Flourish Excel έχει εξαφανίσει την άλγη. Προσοχή, η υπερδοσολογία να μην υπερβαίνει τις 7-10 μέρες.
Το άρθρο δημιουργήθηκε απο το μέλος Χρήστος στα πλαίσια των εργασιών της PlanTeam
-
By Nikolina-Tasos
Nikolina-Tasos 1
#5 πριν 2 ώρες Καλημερα!!!
Σημερα μολις ειχα μια απωλεια απο ενα μικρο χρυσοψαρο.Δν αντεξε μεχρι να ερθουν τα φαρμακα π ειχα παραγγηλει κ μολις παρελαβα πριν λιγο.
Εχω αλλα δυο μεσα στο ενυδρειο.Οσον αφορα τωρα την αφαιρεση τ νεκρου ψαριου απο μεσα κι το καθαρισμο παλι τ ενυδρειου θα γινει ολικη καθαριουτητα απ το μηδεν ή αφαιρω ενα μερος τ νερου παλι?
-
By Χριστίνα Δημοπούλου
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Είχα ενυδρεία πριν πολλά χρόνια γλυκού νερού. Αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά αφού μου χάρισαν ένα 120 λίτρων. Το έστησα με υλικά που είχα φυλλαξει από τα παλιότερα ενυδρεια. Έβαλα νερό βρύσης κατά τα 2/3 και νερό από τη λίμνη μου με τα κοι που έχω στην αυλή για να αποφύγω να βάλω χρυσόψαρα. Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δε θυμάμαι σε πόσες ημέρες καθαρίζει το νερό.
-
By jpavly
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω παρατηρήσει τις 2 τελευταίες ημέρες μεγάλη συγκέντρωση βιοφίλμ στο ενυδρείο μου.
Έχω εδώ και καιρό, αλλά πολύ λίγο σε σημείο που δεν με απασχολούσε. Χθες και σήμερα είναι πολύ πιο έντονο το φαινόμενο και αναρωτιέμαι γιατί.
Προχθές εγκατέστησα δεύτερη λάμπα στο ενυδρείο μου αν παίζει κάποιο ρόλο και η μεγάλη ανατάραξη δεν πολυπαίζει λόγω μονομάχου.
Μία μέρα πριν τη λάμπα είχα μαζέψει το περισσότερο με χαρτοπετσέτα.
Καμιά ιδέα;
-
Recommended Posts