Jump to content

Αναζωογόνηση Ενυδρείου


Recommended Posts

Καλησπέρα σας Λοιπόν έχω ένα ενυδρείο που είναι 80 λίτρα αλλά το είχα παρατήσει μισό χρόνο και μου ήρθε το ενδιαφέρον να ξανα ασχοληθώ του έκανα καθαρισμό να φύγει άλγη και γενικά όλα αυτά και του έβαλα και Biotopol όπως και Denitrol τι άλλο χρειάζεται για να μπορεί να είναι κομπλέ έχω ένα φίλτρο για 110 λίτρα και το Air Pump Plus 110 και έχω μόνο ένα ψάρι (Αγγελοψαρο) Σας αφήνω και μια φωτογραφία να δείτε 

IMG_20210505_154037.jpg

Έγινε επεξεργασία - AndrewGamer95GR
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Θα σου πω τι θα άλλαζα εγώ όπως το βλέπω. 

 

1) Κατ'αρχήν πιστεύω θέλει αλλαγή η λάμπα σου. Είναι ανοιχτή και μετά βίας φαίνεται κάποιο φως στο ενυδρείο και το περισσότερο έρχεται απ'έξω οπότε καλύτερα να την αλλάξεις αν θέλεις να βάλεις έστω και τα πιο βασικά εύκολα φυτά. Λίγο προσοχή όμως και με το φως του ήλιου γιατί δεν αργεί να εμφανιστεί άλγη. 

 

2) Φίλτρο. Δεν αμφιβάλλω ότι το φίλτρο μπορεί να επαρκεί για μια καλή κυκλοφορία του νερού στο ενυδρείο. Γι αυτό που αμφιβάλλω όμως είναι αν όντως μπορεί να υποστηρίξει την ζωή που μπορούν να μπουν σε 80 λίτρα και κυρίως αν τα υλικά που χωράει μέσα θα αρκούν για αυτό. Με απλά λόγια σε ενυδρείο άνω των 70 λίτρων θα πήγαινα σε εξωτερικό. Κάνε μια έρευνα αγοράς και αν δεις οτι σε παίρνει πήγαινε έστω και στο πιο μικρό. Αν σε ενδιαφέρει πάντως έχω μεταχειρισμένο fluval 106 να σου δώσω. 

 

3) Ψάρι. Δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω αν το περιβάλλον είναι εντάξει για να επιβιώσει απλά αν το έβαλες πρόσφατα ρισκάρεις πολύ να το χάσεις. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για το αγγελόψαρο διάβασε εδώ

 

Από δω και πέρα για να είναι εντελώς κομπλέ χρειάζεται να το ρίξεις στο διάβασμα εδώ για τον κύκλο του αζώτου για να στρωθεί το ενυδρείο. Καλό θα είναι να διαβάσεις και τις υπόλοιπες ενότητες του θέματος για μια γενική εικόνα και ότι απορίες έχεις τις συζητάμε. Τέλος επειδή δεν βλέπω θερμοστάτη καλό θα είναι να υπάρχει προς το παρόν αν και προσωπικά τους καλοκαιρινούς μήνες τους κλείνω για να διατηρηθεί κάπως η θερμοκρασία κάτω των 28 βαθμών (ιδανική θερμοκρασία για τα περισσότερα ψάρια 24-26).

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...