Jump to content

Mantas γεννηθηκε στην αιχμαλωσια


Manogr

Recommended Posts

Απιστευτο πραγματικα!!!!

Διαβαζουμε στο IN.GR :

Γεννητούρια στο ενυδρείο

Διαβολόψαρο γεννήθηκε για πρώτη φορά σε αιχμαλωσία

Το πρώτο διαβολόψαρο που γεννιέται σε αιχμαλωσία κολυμπά όλο υγεία σε ενυδρείο της νότιας Ιαπωνίας, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι.

Το γιγάντιο σαλάχι, θηλυκό, γεννήθηκε αργά το Σάββατο σε μια μεγάλη δεξαμενή του Ενυδρείου Οκινάουα Τσουραούμι και άρχισε να κολυμπά αμέσως με τους γονείς του. Το νεογέννητο βγήκε από το σώμα της μητέρας του τυλιγμένο σαν σωλήνας και γρήγορα άνοιξε τα πτερύγιά του, που φτάνουν σε άνοιγμα τα 1,9 μέτρα.

Το διαβολόψαρο, το μεγαλύτερο είδος σελαχιού, είναι ωοζωοτόκο -τα αβγά του εκκολάπτονται μέσα στο σώμα της μητέτας. Η γέννηση του τεράστιου ψαριού σε συνθήκες αιχμαλωσίας επέτρεψαν για πρώτη φορά στους βιολόγους να μετρήσουν το χρόνο κύησης: Οι γονείς του μικρού είχαν ζευγαρώσει στο ενυδρείο 374 ημέρες πριν από την εκκόλαψη.

«Δεν είναι μόνο μια γιορτή για την πρώτη τέτοια περίπτωση στον κόσμο, είναι επίσης ένα θαυμάσιο επίτευγμα για να διαλευκάνουμε τη βιολογία των διαβολόψαρων, τα οποία παραμένουν καλυμμένα στο μυστήριο», αναφέρει ανακοίνωση του ενυδρείου.

Τα διαβολόψαρα (Manta birostris), ζουν στα τροπικά νερά, συνήθως κοντά σε κοραλλιογενείς υφάλους. Το μεγαλύτερο που έχει εντοπιστεί ποτέ είχε πλάτος άνω των 7,5 μέτρων και βάρος τριών τόνων.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ευχάριστο γεγονός που αποδεικνύει ότι στο Ενυδρείου Οκινάουα(Ιαπωνία) πέφτει τρομερή δουλειά και μελέτη...:thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

Mιλάμε για τα Manta Ray ή είναι τίποτα ξαδερφάκια τους?

Πραγματικά εντυπωσιακά ζώα...

Έγινε επεξεργασία - dimkasta
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση!!!

Όπως συμβαίνει στους περισσότερους "Σαλαχοχονδριχθείς", τα αυγά εκκολάπτονται στην κοιλιά της μητέρας και όταν γεννηθούν τα μωρά, είναι αυτόνομα ψάρια, που μπορούν να καλύψουν μόνα τους τις διατροφικές τους ανάγκες.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ καταφεραμε στην Ελλάδα αναπαραγωγή Οττόκυκλων

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...11530&st=20

Ελέω Τσίκη και τον ευχαριστούμε.

Δεν θα κατάφερναν οι Ιάπωνες μια Μάντα;

Μπράβο σε ολους πάντως

Link to comment
Share on other sites

Mιλάμε για τα Manta Ray ή είναι τίποτα ξαδερφάκια τους?

Πραγματικά εντυπωσιακά ζώα...

Ναι! Μιλαμε για τα γνωστα εντυπωσιακα Manta Ray (Manta birostris ) με ανοιγμα πτερυγιων πανω απο 7 μετρα....τρεφονται με πλακτον και οποιος τα εχει δει απο κοντα σε καταδυση δεν θα το ξεχασει ποτε... ειναι σαν να χορευουν στο νερο αφου κανουν κυκλους για να οδηγησουν το πλαγκτον στο στομα τους...

Υπεροχα πλασματα....ευχομαι η γεννα αυτη να οδηγησει σε γνωσεις που μπορει να χρειαστουν στο μελλον... ποτε δεν ξερεις....

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα εκπληκτικο γεγονος!! Χαρη σε αυτα τα γεγονοτα και τις μελετες καποιων ειτε επιστημονων είτε χομπιστων. Εχουμε ολες αυτες τις γνωσεις. Ειναι να γινει η πρωτη φορα!

Τωρα ολοι θα γνωριζουμε οτι για να γεννηθει ενα τετοιο υπεροχο πλασμα, θελει πανω απο 1 χρονο!! :thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...