Jump to content

Στήσιμο 500λιτρου VOL2


Recommended Posts

Πριν λίγες μέρες έστησα ένα 500λιτρο ενυδρείο.  Το έχω αφήσει ακόμη χωρίς ψάρια για να αρχίσει ο κυκλος. Έχω κάποια ψάρια σε ένα 120λιτρο τα οποία προορίζονται για το 500. Μου είπαν να μετακινήσω όλα τα φίλτρα που έχω στο 120λιτρο και να μετακινήσω τα ψάρια κατευθείαν στο 500 όμως το θέμα είναι ότι δεν προορίζονται όλα τα ψάρια από το 120 για το 500 οπότε δεν μπορώ να τα αφήσω χωρίς φίλτρο....  Τι προτείνετε να κάνω?  Δεν θέλω να αγοράσω αυτές τις σταγονες που δημιουργουν τα βακτήρια για να επιταχυνθεί ο κυκλος.  Μετά από ποσο καιρό θα μπορώ να μετακινήσω τα ψάρια του 120 που προορίζονται για το 500? 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχεις στρωμένο ενυδρείο, πάρε από τα φίλτρα του μπόλι και πρόσθεσε το στο άστρωτο φίλτρο του καινούργιου ενυδρείου. Μετά ξεκίνα καθημερινά μετρήσεις για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά και πρόσθετε σταδιακά ψάρια ανάλογα με τις μετρήσεις. Για να είσαι σίγουρος πρόσθετε καθημερινά και seachem prime. Σιγά σιγά θα φτάσεις να έχεις προσθέσει όλα τα ψάρια σου και να έχεις και στρωμένο ενυδρείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Ανέστη...Με μια καλή ποσότητα βιολογικού υλικού από το υπάρχον μπορείς να βάλεις ψάρια άμεσα, λίγο τάισμα στην αρχή και μετρήσεις και θα είσαι μιά χαρά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...