Jump to content

Πρόβλημα με μονομαχο


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!Πριν από περίπου 7 μήνες πήρα έναν μονομάχο σε ενυδρείο 15 λίτρων και φίλτρο.Γίνονται τακτικές αλλαγές ανά μια με δυο εβδομάδες περίπου.Οι μετρήσεις του νερού που έγιναν στο pet shop ήταν φυσιολογικές.Ενώ όλα κυλούσαν μια χαρά πριν 2 μέρες το ψαράκι άρχισε να κολυμπάει περίεργα και νευρικά.Κάνει συνεχώς κύκλους σε ένα σημείο του ενυδρείου και κολυμπάει αρκετά γρήγορα και απότομα.Το πρωί που το ταΐζω φυλλαράκια τρώει κανονικά και μετά ξαναπηγαίνει και κάνει το ίδιο για την υπόλοιπη μέρα.Θα ήθελα μια γνώμη για το τι μπορεί να συμβαίνει.Ευχαριστώ πολύ 

 

https://photos.app.goo.gl/T9EGmpwdCK22JeAk8

Link to comment
Share on other sites

Δεν φαινεται να εχει κατι σοβαρο τουλαχιστον τωρα. 

1-κανε μια αλλαγη νερου 30-40% τωρα και γενικος κανε αλλαγες  νερου πιο συχνα. Τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα. Μετρησε την αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα. Πολλες φορες φταινε αυτα για την αλλαγη συμπεριφορας.Οχι με χαρτακια (δεν μετρουν αμμωνια), αλλά με υγρα τεστ.

2-Εχεις πολυ μικρο ενυδρειο... Πες λιγο τις διαστασεις, μου φαινεται πολυ στενό και πολυ ψηλο..... μηπως φταιει το βιντεο.....

Βαλε καποια ευκολα φυτα και καποια ριζα. Δεν εχει που να κρυφτει το ψαρι, μπορει και για αυτο να στρεσσαρεται.

3- Βαλε πισω απο το ενυδρειο ενα σκουροχρωμο χαρτόνι (μηπως βλεπει τον εαυτο του στο τζαμι σαν στον καθρέφτη και νευριαζει.

4- υπαρχει πιθανοτητα να εχει μολυνθει με πρωτοζωα (και αυτα προκαλουν νευρικοτητα). Δες αν ξυνεται πανω στα αντικειμενα ή κατω στον βυθο, ή αν θα αλλαξει χρωμα για πιο ανοιχτοχρωμο (βλεννα πανω στο σωμα).

Ριξε μια ματια εδω-https://www.aquazone.gr/forums/topic/116285-η-υπερβολική-έκκριση-βλέννας-στα-ψάρια/

Πρώτα κανε μετρησεις νερου. Παντα απ αυτα ξεκινάμε. Γραψε τις μετρησεις (οχι ολα καλα, συγκεκριμενα- αμμωνια-τόσο, νιτρωδη- τοσο, νιτρικα -τόσο ppm)

Δες, πως μπορει να γινει ενα  ενυδρειο με μονομαχο -

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Θα φροντίσω να του κάνω πιο συχνές αλλαγές νερού.Δεν ανέφερα καθόλου μετρήσεις γιατί δεν κάνω εγώ τα τεστ αλλά το pet shop.Θα φροντίσω όμως να αγοράσω σύντομα.Το ενυδρείο έχει διαστάσεις 30 χ 20,5 χ 24

Τώρα από θέμα φυτών δεν υπάρχει φωτισμός στο ενυδρείο για αυτό δεν το έχω επιχειρήσει ακόμη.Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο είδος φυτού με ρίζα; Επίσης για να το φυτέψω θα χρειαστεί κατάλληλο υπόστρωμα; Γιατί αυτό που έχω τώρα είναι απλό χαλίκι.

Όταν το παρατήρησα πλαγιαζε σαν να ξυνόταν ελαφρός στον τοίχο την ώρα που έκανε τις απότομες κινήσεις.Από χρώμα δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Παρε τεστ νερου. Ειναι πολυ χρησιμα στο χομπι μας. (οταν θα εχω λιγο χρονο, θα σου γραψω ποια τεστακια να παρεις να σου βγουν λιγο πιο οικονομικα)

Για το φωτιστικο κάνει και ενα φωτιστικο γραφείου.

Δεν χρειαζεται υποστρωμα για καποια φυτα.  Μπορεις να παρεις πχ ενα microsorum. Αυτο απλα δενεται πανω σε ξυλο ή πετρα.

Το ψαρι μπορει να ξυνεται και απο κακη ποιοτητα νερου. (ειπαμε για τεστ)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...