Jump to content

Αλλαγή συμπεριφοράς Borneo Sucker (Hillstream Loach)


giorgosgeo

Recommended Posts

Διατηρώ borneo sucker εδώ και 8 μήνες σε φυτεμένο 55lt με guppies. Είχα ατύχημα με το διοξείδιο πριν 4 μήνες και τον έχασα μαζί με το 80% των ψαριών. Επειδή μου άρεσε πολύ σαν είδος, πήρα έναν ελαφρώς μεγαλύτερο του υποείδους Hillstream Loach (με μοτίβα στην πλάτη, όχι βούλες) και συμβιώνει αυτούς τους μήνες με 7 ενήλικα guppies, μωρά και γαρίδες.

Οπως και ο προκάτοχός του, συμβίωνε μια χαρά με τους υπόλοιπους συγκάτοικους.

Τελευταία όμως, έχει γίνει υπερδραστήριος και επιθετικός στην περιοχή που κινείται, στο κάτω μέρος του ενυδρείου. Κυνηγά τα guppies ακόμη κι αν δεν είναι κοντά του, ιδιαίτερα ένα θηλυκό με χρώμα κίτρινο. Δεν είχε εμφανίσει ποτέ επιθετικότητα ούτε αυτός, ούτε ο προηγούμενος borneo που είχα. Την τελευταία εβδομάδα το κάνει.

Εχει κανείς μεγαλύτερη εμπειρία από το ψάρι αυτό; Να χρειάζεται επιπλέον τροφή; Ποτέ δεν έχω βάλει ειδική τροφή, τρέφεται με ότι υπάρχει στο ενυδρείο και δεν είχε θέμα, ακόμη και την εποχή που φιλοξενούσα τριπλάσιο αριθμό ψαριών από τώρα. Που μπορεί να οφείλεται η αλλαγή στη συμπεριφορά του;

Βάζω κι ένα βιντεάκι για να πάρετε μια ιδέα

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι φταίει η τροφή, για μένα είναι φυσιολογική αναπαραγωγική συμπεριφορά γι αυτό και κυνηγάει ότι βρίσκει. Τώρα γιατί το κίτρινο guppy πιο πολύ? Ίσως γιατί μπορεί στα μάτια του τα χρώματα να παραπέμπουν περισσότερο σε θηλυκό απ'ότι τα άλλα. Η μόνη λύση ίσως θα είναι να τον απομονώσεις αν δεις ότι στρεσάρει πολύ τα υπόλοιπα ψάρια. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...