Jump to content

Αλλαγή φίλτρου


teoxen

Recommended Posts

Καλησπέρα θέλω τα φώτα σας αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Το φυτεμένο ενυδρείο 180λ τρέχει με δύο φίλτρα εδώ και λίγους μήνες. Το ένα φίλτρο από τα δυο θα βγει και στην θέση του θα μπει το καινούριο που αργότερα θα μείνει μόνο του.βαζω και της φωτό για να δείτε το βιολογικό υλικό, οι 4 πρώτες φωτό είναι από το παλιό που θα βγει.(μην τα βλέπετε τόσο καθαρά είναι φωτό από όταν το έβαλα)

Η πρωτη φωτό είναι το νέο βιολογικό υλικό που έχει το καινούριο φίλτρο. Ποια είναι η άποψη σας τι βγάζω τι κρατάω τι αλλάζω....?

Η δική μου άποψη βάζω στην άκρη τα καινούρια και παίζω μετά παλιά με την σειρά που τα βλέπετε από κάτω προς τα πάνω.

Σας ευχαριστώ.

ηIMG_20231107_230547.thumb.jpg.685d5c3b7fb95955f96e566e5526a788.jpg

IMG_20231018_174204.jpg

IMG_20231018_174149.jpg

IMG_20231018_174135.jpg

IMG_20231018_173958.jpg

Έγινε επεξεργασία - teoxen
Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια μπερδεύτηκα λίγο με τις φωτογραφίες ως προς τι είναι παλιό και τι καινούργιο αλλά εννοείται πως βάζεις το παλιό υλικό απευθείας στο καινούργιο ώστε να μην χάσεις τη βιολογία και αν περισσεύει χώρος συμπληρώνεις με καινούργιο. Το παλιό υλικό δεν το πετάς αλλά το βάζεις σε ένα τούλι και πάει αποθήκη. Τώρα αν το καινούργιο φίλτρο είναι το fluval εγώ έχω τιγκάρει δύο θήκες με υλικό και μία με βαμβάκι. 

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησα να το γράψω όσο καλύτερα μπορούσα για να γίνει κατανοητό. Κατάλαβα στο τέλος ότι θα σας μπερδέψω. 😂😂

Η πρώτη φωτό είναι τo καινούριo fluval. Η άλλες είναι το παλιό υλικό.

Όσον αφορά την πρώτη φωτό fluval το πρώτο καλαθάκι που φαίνεται με το κόκκινο χερούλι, αυτά λέω να τα βγαλω έχει και ένα μαύρο σφουγαρακι από κάτω. Και να βάλω το χαλίκι μετά μπιλακι και μακαρόνια? Η να το αφήσω το σφουγγάρι και να βάλω μόνο μπιλακι και μακαρόνια?

Απλά μου φαίνεται υπερβολικό μετά το σφουγγάρι γιατί έχει και άλλο κάθετο μεγάλο σφουγγάρι διπλο αφού έχεις fluval θα ξερεις, και έλεγα στα καλαθάκια νά παίξω με χαλίκι μπιλακι μακαρόνια.

Το μόνο σίγουρο ότι θα περισσέψει υλικό.δεν πετάω τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Οι κασετίνες με τα σφουγγάρια κάνουν καλή δουλειά αλλά αν θες τη γνώμη μου σαν το βαμβάκι δεν υπάρχει. Ναι μπορεί να βρωμίζει κάθε λίγο και λιγάκι αλλά πιάνει τα πάντα. Τώρα επειδή η fluval τα pads της (αυτά τα άσπρα που φαίνονται πάνω πάνω) τα χρεώνει χρυσάφι εγώ έχω πάρει σακούλα με ενυδρειακό βαμβάκι που με βγάζει για τουλάχιστον 8-9 αλλαγές. 

Έτσι και θα σου πρότεινα να το χρησιμοποιήσεις και εσύ για έξτρα καθαρισμό άρα με σειρά από κάτω προς τα πάνω όπως ανεβαίνει το νερό, κασετίνα με σφουγγάρια -> βαμβάκι -> υλικό -> υλικό. 

Το υλικό όπως σου είπα και παραπάνω να είναι όλο από το παλιό φίλτρο (ασχέτως τύπου) για να μην χάσεις βιολογία.

Link to comment
Share on other sites

Πόσο από το παλιό υλικό μπορείς να χωρέσεις στο νέο φίλτρο? Ζωντανά τι θα βάλεις? Το λέω μήπως χρειαστεί να βάλεις και τα δύο φίλτρα σε λειτουργία 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά αποφάσισα να βγάλω τα σφουγγάρια από το κάτω κάτω συρταρακι και να αφήσω τα κάθετα σφουγγάρια μόνο και μου έμεινα τα 3 συρτάρακια να βάλω το χαλίκι μπιλακι μακαρόνι.

Ο λόγος γιατί με βαμβάκι θα μπουκωνει το φίλτρο και θα επέφτε η απόδοση του οπότε λέω καλύτερα περισσότερους κύκλους φίλτρανσης.

Το ενυδρείο θα δουλεύει εννοείτε παράλληλα με το πρώτο φίλτρο που είχα. 

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε τις κάλτσες....Δ'εν θα δουλεύει καθόλου καλά έτσι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...