Jump to content

red eye crab


Recommended Posts

Ψαχνω εδω και 2 μερες να βρω λεπτομερειες γιαυτο το ενοχλητικο καβουρι που κατοικει στα ενυδρεια μας και δεν βρισκω τιποτα.Και ο λογος που ψαχνω ειναι οτι εχω ηδη εντοπισει 4 εκ των οποιων τα 3 θα τα βγαλω σχετικα συντομα γιατι ξερω πλεον ποιες ειναι οι κρυψωνες τους.Ο 4ος ομως ειναι και το θηρειο :thumbup: που μου διαφευγει.Που θα βρω λοιπον λεπτομερειες γιαυτα τα καβουρια?Πως ζουνε,τι τρωνε,κατα ποσο ειναι επικινδυνα για το reef, γιατι ειναι τοοοοσο συχνα μεσα στα ενυδρεια μας, κλπ , κλπ...

Το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι επικινδυνα γιατι μεγαλωνουν αρκετα.Μονο αυτο ομως?Αλλος κινδυνος?

Τα φωτα σας...

Link to comment
Share on other sites

Όπως πολύ σωστά επισήμανες, τα συγκεκριμένα καβούρια είναι τα περισσότερο επικίνδυνα για το ενυδρείο μας.

Μεγαλώνουν πολύ και μπορούν να φάνε ακόμα και μεγάλα ψάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι ερημίτες και τα σαλιγκάρια αποτελούν μεζέ τους.

Από προσωπική εμπειρία, δεν έχω διαπιστώσει καταστροφές σε κοράλλια, αλλά μπορούν να ρίξουν καλά στερεωμένα κοράλλια και να μετακινήσουν βράχους πολύ μεγαλύτερους από το σώμα τους.

Με λίγα λόγια καλό είναι να απομακρυνθούν από το ενυδρείο μας το συντομότερο δυνατόν.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι γεγονος οτι πολυ λαθρεπιβατες βρισκονται συχνα στα ενυδρεια μας. Πολλοι απο αυτους ειναι διαφορα ειδη καβουριων και φυσικα η σιγουρη αναγνωριση τους ειναι αδυνατη... ακομα ομως και αν γινοταν αυτη σωστα θα ηταν πολυ δυσκολο να βρεθουν σιγουρες πληροφοριες για τις διατροφικες του συνηθειες αλλα και τις αλλαγες αυτων οταν για καποιο λογο πεινασουν.

Ενας εμπειρικος κανονας στο χομπι ειναι οτι πρεπει να βγαζουνε απο το ενυδρειο μας καβουρια με κοκκινα ματια ή "τριχες" ... στην μεγαλυτερη πλειοψηφια τους ειναι επικυνδηνα...

Καλο θα ηταν ομως να βρεις μια ακρη να μην τα σκοτωσεις αλλα να τα δωσεις σε καποιο φιλο σου με fish only εαν υπαρχει... φυσικα δεν πρεπει για κανενα λογο να τα απελευθερωσεις στην θαλασσα...

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει καποια επιστημονικη ονομασια γιαυτα?Εψαξα στο google αλλα δεν βρηκα τιποτα.Υπαρχει εξηγηση στο οτι ειναι τοσο συχνα τα συγγεκριμενα,μεσα στα ενυδρεια?

Αυτο που φοβαμαι πολυ ειναι οτι επειδη 2 απαυτα ειναι σχεδον συνεχεια "αγκαλια" κατω απο μια μοντιπορα μηπως γιναι καμια στραβη και ζευγαρωσοθν και τοτε τρεχα γυρευε :hysterical: ...Δυστυχως η μοντιπορα ειναι κολημενη στο βραχο κιεχει αφησει το απαραιτητο κενο γιατα καβουρακια απο κατω αλλα δεν μπορω να τη βγαλω γιατι τωρα μολις ξεπερναει το σοκ απο την ανοδο της θερμοκρασιας που ειχα...ειδωμεν... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...