Jump to content

Η μετανάστευση των ειδικών!


Manogr

Recommended Posts

Όπως όλοι οι φίλοι των θαλασσινών ενυδρείων γνωρίζουν το forum του Reefcentral εδώ και χρόνια είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο με μεγάλη διαφορά από τα άλλα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιζε η παρουσία κάποιων «ειδικών» σαν moderators των δικών τους topics στα οποία απαντούσαν άμεσα σε κάθε ερώτηση. Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε εδώ με το «ρωτήστε τους ειδικούς». Οι experts τους λοιπόν είναι ονόματα που όλοι όσοι διαβάζουμε βιβλία και άρθρα τους τα γνωρίζουμε πολύ καλά: Anthony Calfo, Eric Borneman και Dr. Ron Shimek.

Τις τελευταίες όμως εβδομάδες τα γεγονότα άλλαξαν άρδην την κατάσταση! Ιδού η ιστορία….

Μία ωραία μέρα κάποιος εντελώς ανώνυμος χρήστης (ποτέ δεν αποκάλυψε το αληθινό του όνομα) ο οποίος λέει ότι έχει δύο διδακτορικά χωρίς να το αποδείξει ποτέ και χωρίς αυτά που λέει να το αποδεικνύουν κιoλας :busted_cop: δημοσίευσε φωτογραφίες ενός ενυδρείου του με παράνομα κοράλλια! Έτσι ο ειδικός στα κοράλλια Eric Borneman διέγραψε το συγκεκριμένο θέμα για να προστατέψει το reef central από νομικές συνέπειες καθώς εκεί τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά για παράνομο livestock. Αυτό που έγινε μετά είναι απίστευτο!! Ένας Moderator έκανε ban τον Eric Borneman!!! :busted_cop:

Όπως είναι λογικό ο Eric αλλά και οι άλλοι 2 ειδικοί έφυγαν άμεσα από το reef central! Αν θέλετε και άλλες λεπτομέρειες διαβάστε τα πρώτα δημοσιεύματα στο blog του Dr. Shimek: http://drrons.blogspot.com/

Μετά τη σκυτάλη την έλαβε ο Anthony Calfo και ξεκίνησε επαφές για να βρει το καινούργιο σπίτι των ειδικών…και βέβαια το βρήκε!

Κατέληξε λοιπόν στα forum του γνωστού διαδικτυακού μαγαζιού Marine Depot που βρίσκονται εδώ: http://www.marinedepot.com/forums/. Τα forum αναβαθμίστηκαν βέβαια αν και ακόμα δεν έχουν φτάσει στη μορφή που θα τα ήθελαν οι ειδικοί που υπόσχονται να ανεβάσουν πάνω άρθρα, να προσφέρουν πανεπιστημιακά μαθήματα και πολλά άλλα. Στην ομάδα των παραπάνω προστέθηκαν και η Kelly Jedlicki, o Dr Frank Marini και ο Steven Pro…Ο κάθε ένας από τους 6 έχει δικό του Topic αλλά όλοι απαντάνε παντού αν γνωρίζουν κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Παράνομα κοράλλια ;;;;;;

Να υποθέσω ότι μιλάμε για σπάνια κοράλια που θεωρούνται είδη προς εξαφάνιση και θεωρούνται προστατευμένα ;;;;

Link to comment
Share on other sites

Παράνομα κοράλλια ;;;;;;

Να υποθέσω ότι μιλάμε για σπάνια κοράλια που θεωρούνται είδη προς εξαφάνιση και θεωρούνται προστατευμένα ;;;;

9679[/snapback]

Ακριβως...στις ΗΠΑ απαγορευεται το εμποριο ορισμενων κοραλλιων που θεωρουνται σπανια και η νομοθεσια ειναι ιδιαιτερα αυστηρη. Οπως ισως γνωριζεις εχει απαγορευτει 100% και το εμποριο ζωντανου βραχου απο florida ενω επιτρεπετε μονο η "κατασκευη" βραχου (ριχνουν βραχους στη θαλασσα και τους μαζευουν μετα απο καιρο με αποτελεσμα αυτοι να αποικιστουν απο ζωη).

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ήταν για μένα μια κακία συγκυρία με πολλά λάθη .Σίγουρα κάποια ζημιά την έχει πάθει Ίδη το reefcentral μιας και μιλάμε για μεγάλες προσωπικότητες του χόμπι και δεν εννοώ στα μέλη που είναι πολυάριθμα αλλά στο επίπεδο που όπως και να το κάνουμε αυτά τα άτομα βοηθούσαν στο να ανεβαίνει συνεχώς. :busted_cop:

Το forum που τους παρέχει το marinedepot προσωπικά μου φάνηκε αρκετά πρόχειρο .Εύχομαι να βελτιωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...