Jump to content

μια σκεψη!


Recommended Posts

θα μπορουσα να βαλω απο τη θαλασσα νερο στο ενυδρειο! με κανονικο εξοπλισμοπ.χ(φιλτρο,θερ,κτλπ)και να βαλω μερικα ψαρακια της δικης μας θαλασσας!? :)

Link to comment
Share on other sites

Εδω εχουμε να κανουμε με δυο ουσιαστικα διαφορετικα θεματα...

Οσο αφορα τη χρηση θαλασσινου νερου ειναι ενα πραγματικα δυσκολο θεμα... Θα πρεπει να εισαι 100% σιγουρος οτι το νερο αυτο ειναι πραγματικα καθαρο...ας πουμε αν εχει περασει ενα σκαφος απο εκει και υπαρχει λιγο πετρελαιο στο νερο η καταλοιπα τοτε στο κλειστο συστημα του ενυδρειου σου θα εχεις τεραστια προβληματα...δεν ξερω που μενεις αλλα πραγματικα δεν νομιζω οτι αξιζει το ρισκο! Καλυτερα να φτιαχνεις το νερο σου οπως ολοι μας...

Το το νερο χρησιμοποιεις δεν εχει να κανει με το αν μπορεις να βαλεις "δικα μας" ψαρια μεσα... Φυσικα και μπορεις με πιο κρυο νερο βεβαια απο τα γνωστα reef ή fish only θαλασσινα ενυδρεια (αρα θες ισχυρο chiller κτλ)... Το Μεσογειακο Ενυδρειο ειναι πραγματικα μαγευτικο αλλα και δυσκολο λογο της μηδαμινης βιβλιογραφιας. Εδω στο Aquazone εχουμε ξεκινησει μια προσπαθεια για την συγκεντρωση πληροφοριων σχετικα με αυτο και συντομα θα υπαρχουν περισσοτερα... Σχετικες συζητησεις καλυτερα να γινονται στην κατηγορια Μεσογειακο Ενυδρειο

:)

Link to comment
Share on other sites

φιλε manorg καλημερα!ομολογω οτι οι γνωσεις μου για το θαλασσινο ειναι ελαχιστες!νομιζα οτι με αυτον τον τροπο θα ειχα της καταληλες νερου για τα "δικα"μας ψαρακια! μενω πολυ κοντα στη θαλασσα και θα μου ηταν ευκολο να δοκιμασω αυτο τον τροπο!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας και χρόνια πολλά..

Εφόσον πας για μεσογειακό ενυδρείο μπορείς να χρησιμοποιήσεις νερό από την Θάλασσα μας πάντα όμως με τα ρίσκο όπως σωστά έγραψε πιο πάνω ο Μανος.Θα πρέπει η συλλογή του νερού να λαμβάνει χώρα από κάποιο καθαρό σημείο αρκετά έξω από την πόλη και σε βάθος τουλάχιστον 2 μέτρων. Εκτός από αυτό θα πρέπει να έχεις και ένα πολύ δυνατό χημικό φίλτρο με μπόλικο ενεργό άνθρακα όπου να επεξεργάζεται το νερό σε κάποια μικρή δεξαμενή μια μέρα τουλάχιστον πριν μπει στο κεντρικό ενυδρείο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις αρκετά τις δυσάρεστες εκπλήξεις...Στην θέση σου πάντως θα πήγαινα στην λύση δημιουργίας νερού με ειδικό αλάτι που χρησιμοποιούμε τόσο για τα τροπικά αλλά και μεσογειακά ενυδρεία .Θα κερδίσεις άσκοπο χρόνο κόπο. :)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όσα λες Θάνο και Μάνο, θα έλεγα όμως το εξής: αν ο φίλος tsigklas μένει τόσο κοντά στη θάλασσα ώστε να είναι εφικτό να ρίξει μια αντλία στη θάλασσα να δουλεύει συνέχεια αυτή, να το κάνει το ενυδρείο του! Το μόνο που χρειάζεται από κει και πέρα είναι ο φωτισμός και τίποτα άλλο! Το έχω δει στη σε μαγαζί στην Πελοπ/σο, πραγματική μαγεία ο βυθός της θάλασσάς μας! Αν όμως η απόσταση είναι απαγορευτική θα σου έλεγα και εγώ μην ρισκάρεις....

Link to comment
Share on other sites

Η συνεχής ανακύκλωση του νερού του ενυδρείου με απ' ευθείας θαλασσινό νερό, θεωρητικά είναι μια πολύ καλή λύση.

Σε πολλά παραθαλάσσια μαγαζιά εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος, με τη μόνη διαφορά ότι τα ψάρια δεν φιλοξενούνται μόνιμα στο ενυδρείο, αφού προορίζονται για κατανάλωση.

Η τροφοδοτική αντλία νερού θα πρέπει να είναι τοποθετημένη μακριά από τις περιοχές που σκάει το κύμα και σε ικανοποιητικό βάθος. Ο λόγος είναι ότι οι περιοχές κοντά στην ακτή, όπου σκάει το κύμα, αποτελούν ένα φυσικό skimmer, με αποτέλεσμα όλα τα οργανικά και χημικά απόβλητα της θαλάσσιας αυτής περιοχής να μπαίνουν μόνιμα στο ενυδρείο.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!δεν μενω τοσο κοντα στη θαλλασα!ειναι μια αποσταση περιπου 500μ!καλυτερα να το φτιαξω εγω το νερο,οπως λετε!(εδω αρχιζουν τα δυσκολα)ειχα βγαλει το ενυδρειο απο την αποθηκη με σκοπο να ξαναστηθει για γλυκο!οπως το βλεπω ομως θα φαμε αλατι με το κουταλι :D !το ενυδρειο ειναι 250λ ειναι αρκετο?το sump ειναι απαραιτητο?!θα μπορουσα να δουλεψω το φιλτρο(askoll,1200 l/h εξωτερικο) που εχω,αλαζοντας τα υλικα για θαλασινο!? ελπιζω στη βοηθεια σας :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...