Jump to content

sixnes allages nerou


Recommended Posts

giasas apo tin kypro

ithela na sas rotiso an i sixnes allages nerou peripou to 1/2 kathe ebdomada kani kalo i kako sto enidrio mou.

kai pio theorite to kalitero nero to thalassino i to r/o me alas?

Sas efxaristo

Yiannos Savva

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φίλε yiannossavva! Οι τόσο συχνές αλλαγές νερού γίνονται συνήθως όταν δεν έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό, skimmer, calcium reactor κλπ ώστε αφενός να καθαρίσουμε το νερό και αφετέρου να το εμπλουτίσουμε στα απαραίτητα συστατικά για το ενυδρείο μας (αν πρόκειται για reef). Από κει και πέρα, η tropic marine στο αλάτι reef crystal συστήνει αλλαγές 10% ανά εβδομάδα, και πέραν αυτού θεωρώ και εγώ υπερβολικό το 50% κάθε εβδομάδα. Για το αν κάνουμε αλλαγές από θάλασσα ή RO κλπ έχει συζητηθεί και άλλες φορές, η πλειοψηφία καταλήγει στο ότι είναι επικίνδυνο οι αλλαγές από νερό της θάλασσας.

Φιλικά, Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

to provlima pou exo ine oti anevennoun ta nitrika sta ipsi.sto filtro mou ektos apo to skimmer exo vamvaki, sfoggari,keramika,ifistiogeni lava kai bio balls.den ksero giati anevenoun toso poli ta nitrika

Yiannos Savva

Link to comment
Share on other sites

Με τόσα υλικά φιλτραρίσματος είναι λογικό. Αρκετοί χομπύστες (μεταξύ αυτών και εγώ) στηρίζουν τη βιολογία του συστήματός τους αποκλειστικά στο ζωντανό βράχο. Άλλοι καταφεύγουν στη χρήση denitrators. Αν περιγράψεις το σύστημά σου θα σου πουν κι άλλοι φίλοι περισσότερα, βέβαια ο κύριος λόγος αύξησης των νιτρικών είναι το υπερβολικό τάισμα. Το skimmer σου δουλεύει καλά? Βγάζει αρκετά κατάλοιπα?

Link to comment
Share on other sites

tha sas stilo avrio fotografia apo to samp mou.polli ipostirizoun oti ta bio-ball dimiouroun no3. esis ti pistevete?

Link to comment
Share on other sites

sas stelno foto apo to sump mou.pestemou ti na vgalo kai ti na valo !!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβως εχεις στο ενυδρειο σου οσο αφορα ζωντανο βραχο και αμμο?? Απο αυτο θα εξαρτηθει τι πρεπει να βγει και να μπει....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις καπάκι στο σαμπ ανυπερθέτως γιατί η υγρασία και η αλμύρα σου σε λίγο καιρό θα σου καταστρέψει το έπιπλο !

Link to comment
Share on other sites

apo zontano vraxo liga pragmata

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητρέ Φίλε yiannossavva

Κατ' αρχήνθα συμφωνήσω και εγώ ότι εβδομαδιαία αλλαγή νερού 50% θεωρείται κάτι το υπερβολικό.

Σε τέτοιες λύσεις μπορούμε να καταφύγουμε όταν το βιοφορτίο του ενυδρείου είναι δυσανάλογο με την χωρητικότητά του ή θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ταχεία ανάπτυξη κάποιων κοραλιών.

Στην περίπτωσή σου όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το βιολογικό σου υλικό είναι πλούσιο και κατά τη γνώμη μου καλά κάνει, γιατί εκεί στηρίζεται η βιολογική ισορροπία του συτήματός σου και όχι στο ζωντανό βράχο και στην άμμο.

Έχω την εντύπωση ότι ταίζεις υπερβολικά και αυτή είναι η μόνη λύση για να συντηρείς τόσες ανεμώνες. Εκτός αν τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο ενυδρείο ή αντικατέστησαν κάποιες άλλες.

Η αλλαγή με φυσικό θαλασσινό νερό κατά τη γνώμη μου έχει πολύ καλά αποτελέσματα αρκεί να ακολουθούνται πιστά κάποιοι κανόνες, διαφορετικά είναι μεγάλο ρίσκο.

Αναφέρω ενδεικτικά ότι το νερό που συλλέγεται απ' ευθείας από τη θάλασσα θα πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως και όχι να αποθηκεύεται. Πρέπει να συλλέγεται από offshore περιοχές και όχι από τη περιοχή του φυσικού σκιμμαρίσματος, που είναι οι ακτές. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν περιέχει αστικά ή βιομηχανικά απόβλητα. Θα πρέπει να γίνονται κάποιες προσθήκες όσον αφορά τα στοιχεία και ιχνοστοιχεία που περιέχει και να ρυθμιστεί η αλατότητα ώστε να προσομοιάζει με το τροπικό νερό.

Αυτά σε γενικές γραμμές.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

sas efxaristi poli

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...