Jump to content

παλι απο την αρχη!!!!


Recommended Posts

παιδια καλισπερα!!!!σημερα αποφασισα να ξαναρχισω ολο το ενυδρειο μου απο την αρχη επειδη ειχα καποιο βαρυ ιστορικο!!!!!!!λοιπον εβαλα ενυδρειακη αμμο και βοτσαλα και δυο φυτα αληθινα....θα προσθεθουν κι αλλα στην συνεχεια.....σε δυο μερες θα βαλω και τα ξυλα που πηρα....γενικοτερα ειναι πιο αληθηνο το περιβαλλον...!!!!!τοποθετησα και υποστρωμα για τα φυτα!!!πιστευω αυτη την φορα που εχω μαθει καποια πραγματα απο εσας και σας ευχαριστω πολυ που με βοηθησατε να κανω κατι καλυτερο....κατι τελευταιο....τα ξυλα θα βγαλουν πολυ κιτρινιλα????(τα εχω βαλει ηδη σε ζεστο νερο)α και κατι ακομα....τωρα υπαρχει μια θολουρα που ειναι απο την αμμο μεχρι ποσο θα κρατισει?????(το φιλτρο μου ειναι hailea hl-bt400 με μακαρονι μεσα και καινουργιο ανθρακα...ειχα προβλημα με την αμμωνια πριν φτιαξω ξανα το ενυδρειο γι αυτο εβαλα αυτα τα υλικα μεσα)σας ευχαριστω και παλι για ολα!!!!!!!!!περιμενω τις απαντησεις σασ και τις ιδεες σας......!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Σπύρο καλή επιτυχία στο νέο σου εγχείρημα.

Αν θες μπορείς να βάλεις τα ξύλα σε ένα κουβά με νερό το οποίο θα το αλλάζεις κάθε μέρα για αρκετό καιρό ώστε να βγάλουν όλη την κιτρινίλα ή να τα αφήσεις στο ενυδρείο και με τις αλλαγές με τον καιρό η κιτρινίλα θα φύγει. Πάντως να ξέρεις πως πολλοί επιθυμούν αυτή την κιτρινίλα στο ενυδρείο τους γιατί εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα ξύλα δίνει και ένα βιοτοπικό αποτέλεσμα.

Η θολούρα από την άμμο θα κάτσει σε λίγες μέρες και αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της άμμου και από το πόσο καλά την ξέπλυνες. Μπορείς να βοηθήσεις την διαδικασία βάζοντας μεγαλύτερη ποσότητα ενυδρειακό βαμβάκι στο φίλτρο σου.

Αν θες πες μας μερικά παραπάνω πράγματα για το ενυδρείο, όπως διαστάσεις, τι ψάρια σκέφτεσαι να φιλοξενήσεις κλπ. Ανέβασε αν θες και μερικές φωτογραφίες για να έχουμε πιο πλήρη εικόνα.

:D

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολυ καρυδα ελπιζω να παει καλα αυτη την φορα!!!!εκανα μια γκαφα φιλε!!!!δεν ξεπλυνα την αμμο γτ μου ειπαν να μην το κανω και τουσ ακουσα ρε γαμωτο ενω τα βοτσαλα τα επλυνα!!.....αλλα δεν πιστευω να ειναι μεγαλο προβλημα απλα μπορει να αργησει να φυγει η θολουρα εε???κοινωνικο ενυδρειο σκεφτομαι με γκαμπυ νεον και τετοιου ειδουσ ψαρια...εχεις να προτινεισ κατι καλυτερο φιλε μου????φωτογραφια θα ανεβασω αυριο για να μου πειτε και τι ειδουσ φυτα εχω......σε ευχαριστς για την συμβουλη σου στα ξυλα!!!!!ειναι 60λιτρο αυτα προσ το παρων....με την φοτο τηα ειναι καλυτερα πιστευω.....αλλα να βαλω πρωτα καποια φυτα τα ξυλα και μερικα ψαρια......για το φιλτρο που μου ειπεσ να βαλω βαμβακι τι εννοεισ???αφοθ εχω μακαρονι να το βγαλω και να βαλω βαμβακι τηα ειναι καλυτερα????σε ευχαριστω και παλι

Link to comment
Share on other sites

Πριν βάλεις οποιοδήποτε ψάρι βεβαιώσου ότι τα λίτρα σου είναι αρκετά για το είδος που σε ενδιαφέρει και ότι τα είδη που σκέφτεσαι είναι συμβατά μεταξύ τους. Για παράδειγμα τα γκάπυ και τα νέον που ανέφερες, έχουν διαφορετικές απαιτήσεις.

Για την θολούρα από την άμμο αν έχεις ένα επιπλέον εσωτερικό φιλτράκι γέμισε το με ενυδρειακό βαμβάκι και άστο να δουλέψει. Μην σε αγχώνει αυτό, σε λίγες μέρες θα φύγει. Το φίλτρο σου είναι μια χαρά με τα υλικά που έχεις βάλει, μην το πειράξεις. Μετά από λίγες μέρες βγάλε και τον άνθρακα γιατί απορροφά σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τα φυτά και βάλε εκεί λίγο ενυδρειακό βαμβάκι για να μην μπουκώνει το βιολογικό υλικό που έχεις μέσα.

:D

Link to comment
Share on other sites

αλλα φιλτρακι δεν εχω για να βαλω οποτε υπομονη και θα φυγει η αμμωνια...οσο για τον ανρακα πρεπει να τον βγαλω και να βαλω βαμβακι?????ειναι υποχρωτικο?????οσο για τα ψαρια δλδ δεν μπορω να βαλω γκαμπυ και νεον????αφου ειναι και τα δυο ηρεμα δεν γινεται να συμβιωσουν αν και μπορει οντωσ να εχουν καποιεσ διαφορεσ στις συνθηκες νερου????για τα λιτρα οκ πεπριπου ξερω τι ψαρια μπορω να βαλω στο περιππου αν εχεισ και καμια ιδεα ωσ εμπιροτεροσ την δεχομαι....τι θα εβαζες εσυ ετσι οπωσ στο εχω περιγραψει το ενυδρειο.....?????

Link to comment
Share on other sites

οππππππ σορρυ θολουρα ηθελα να πω μου εχει μεινει τραβμα η αμμωνια που ειχα προβλημα....χαχαχα....

Link to comment
Share on other sites

Αφησε τον ανθρακα 3-4 ημερες,μετα θα τον βγαλεις.Στρωσε το φιλτρο σου(διαβασε τους τροπους

στρωσιματος του φιλτρου) και μετα αποφασιζεις τι ψαρια μπορεις να βαλεις.Η θολουρα απο το

χαλικι μπορει να φυγει και χωρις να βαλεις βαμβακι για ενυδρειο.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολυ φιλε!!!!αλλα εχω καποιεσ μικρες ερωτησεις....πρωτα για το φιλτρο..το φιλτρο μου πριν ετρεχε 1 μηνα περιπου με τον ανθρακα που ειχε οταν τον πηρα....τωρα που το αλλαξα ολο το ενυδρειο πηρα και καινουργιο ανθρακα για το φιλτρο....τηα πρεπει να το βγαλω σε 3-4 μερες και να βαλω βαμβακι ή μπορω να προσθεσω μακαρονι και να το γεμισω το φιλτρο ολο τετοιο??????????????και κατι τελευταιο....κανω τωρα την κλασικη θεραπεια για 10 μερες περιπου με denitrol για τα βακτηρια.....ειναι και ηδη λιγο στωμενο το φιλτρο ολα οκ.....θα πρεπει να ριχνω λιγο τροφη για τα βακτηρια?????(μεσα δεν υπαρχουν ψαρια)ευχαριστω εκ των πρωτερων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Βγαλε τον ανθρακα,βαλε σφουγγαρι 'η μακαρονι.Απο την στιγμη που ριχνεις ετοιμα βακτηρια

ριχνε τριμμενη τροφη.Οταν θα εισαι ετοιμος οσον αφορα τις μετρησεις βαζεις ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

παιδια αυτο ειναι το ρπωτο μου ενυδρειο....δεν ειναι τιποτα τραγικο αλλα για αρχη πιστευω οτι ειναι ικανοποιητικο!!!!!οταν μαθω περισσοτερα σιγουρα θα παρω κατι πολυ πιο μεγαλο....ειναι 60λιτρα......αν μπορειτε πειτε μου τι φυτα ειναι γιατι δεν τα θυμαμαι...και κατα ποσο ειναι ευκολα φυτα....υπαρει και υποστρωμα!!!!ευχαριστω πολυ....ακουω τις αποψεις σας!!!!!!!!!!

post-18586-1272296026_thumb.jpgpost-18586-1272296079_thumb.jpgpost-18586-1272296133_thumb.jpg

αυτες για αρχη!!!!ειναι λιγο θολες ισως γιατι ειναι απο κινητο!!!

οτι πειτε δεκτω!!!!να αφαιρεσω να προσθεσω κατι????ψαρια ακομα δεν υπαρχουν σιγα σιγα ομως θα μπαινουν!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...