Jump to content

Καθαρισμος βυθου


Recommended Posts

Καλημερα σε ολους τους αφρικανους.Μου εχει δημιουργηθει μια αμφιβολια αν κανω το σωστο,και θελω την βοηθεια σας.Εχω βαλει στο βυθο χοντρο και λευκο βοτσαλακι που το ειχα μαζεψει πριν 10 χρονια. :) Ξερω σας θυμωσα αλλα το εκανα πριν σας γνωρισω.Σας το υποσχομαι να το αλλαξω οταν θα κανω το δυλιτρο,γιατι με κανατε και Ταγγανικανο ψαροκαμενοι.<<Παντος ειναι υπεροχο το βοτσαλακι>>.Δυστυχως ομως μαζευει πολυ αλγη.Γιαυτον τον λογο στις εβδομαδιαιες αλαγες νερου καθαριζω και τον βυθο με λαστυχο αν και εχω σκουπα βυθου.Το ερωτημα μου ειναι αν με αυτον τον τροπο κανω ζημια στην βιολογια του νερου και αφερω πολλα βακτηριδια απο το ενυδρειο μου.Σας ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους τους αφρικανους.Μου εχει δημιουργηθει μια αμφιβολια αν κανω το σωστο,και θελω την βοηθεια σας.Εχω βαλει στο βυθο χοντρο και λευκο βοτσαλακι που το ειχα μαζεψει πριν 10 χρονια. :thumbup:Ξερω σας θυμωσα αλλα το εκανα πριν σας γνωρισω.Σας το υποσχομαι να το αλλαξω οταν θα κανω το δυλιτρο,γιατι με κανατε και Ταγγανικανο ψαροκαμενοι.<<Παντος ειναι υπεροχο το βοτσαλακι>>.Δυστυχως ομως μαζευει πολυ αλγη.Γιαυτον τον λογο στις εβδομαδιαιες αλαγες νερου καθαριζω και τον βυθο με λαστυχο αν και εχω σκουπα βυθου.Το ερωτημα μου ειναι αν με αυτον τον τροπο κανω ζημια στην βιολογια του νερου και αφερω πολλα βακτηριδια απο το ενυδρειο μου.Σας ευχαριστω.

Αρχικά να σου πω ότι κανένας δεν θυμώνει με τα λάθη ή τις επιλογές του άλλου. Ανταλλάσσουμε πληροφορίες για το τι είναι καλύτερο για τα ψάρια μας και καθένας από εμάς τις αξιολογεί, ψάχνει, κρίνει και αποφασίζει με ποιο τρόπο θα πορευθεί.

Για την σκούπα βυθού και το κατά πόσο είναι χρήσιμη/απαραίτητη ή και πολλές φορές ζημιογόνα για το σύστημα μας, υπάρχουν πολλές απόψεις. Ένα ενδιαφέρον θέμα με πολλές από αυτές μπορείς να διαβάσεις εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=16820&hl=

Για να πω την προσωπική μου γνώμη, μου αρέσουν όσο τον δυνατόν πιο αυτόνομα και "βιοτοπικά" ενυδρεία. Με λίγες παρεμβάσεις και με φυσικά στοιχεία μέσα, δηλαδή με την άλγη του, την μπίχλα στον βυθό, τα σκαψίματα στην άμμο, γενικά αφήνω τα ψάρια να κάνουν στο ενυδρείο ότι θέλουν. Αν η βιολογία είναι δυνατή και αντίστοιχη του συστήματος που έχουμε φτιάξει, ανάγκη για σκούπα πιστεύω δεν υπάρχει.

:)

Link to comment
Share on other sites

Είναι γεγονός οτι το χαλίκι δεν είναι το πλέον κατάλληλο για την Αφρική.Τα περιττώματα των ψαριών περνάνε κάτω οπότε εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή πρεπει να τα τραβήξεις με την σκούπα.Οταν έχουμε άμμο τα περιττώματα δεν περνούν μέσα οπότε ή με την σκούπα ή με την κυκλοφορία τα διώχνουμε.

Τώρα οσον αφορά τον επηρεασμό της βιολογίας κατά τη χρήση σκούπας εγώ ομολογώ οτι δεν το ξέρω.

Εξάλλου οι φίλοι που χρησιμοποιούν σκούπα κάθε πότε το κάνουν; γιατί έγω πιστεύω οτι δεν χρειάζεται η συστηματική χρήση.

Αλγες και αφρικής είναι κάτι που το περιμένεις.Τις αλλαγές σου τα φώτα η φωτοπερίοδος να έχεις στο μυαλό σου.

Κάποια στιγμή λοιπόν όπως είπες καλά είναι να αλλάξεις σε άμμο.

:)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...