Jump to content

Heliofungia Actiniformis


Aquazone Project Team

Recommended Posts

HeliofunActinifor2.jpg

Τίτλος:

Heliofungia actiniformis

Περιγραφή:

Αnemone mushroom coral or plate coral

Βιότοπος: Ινδικός-Ειρηνικός Ωκεανός

Συνθήκες νερού:

Sg 1.024-1.026, Θερμοκρασία 25-28c, Kh 7-12.Βασική προϋπόθεση για την διατήρηση του κοραλιού είναι η όσο το δυνατόν σταθερότερες συνθήκες.Επίσης θα χρειασθεί πολύ καλή ποιότητα νερού και προσθήκη ασβεστίου για την καλή ανάπτυξη του σκελετού.

Συνθήκες φωτισμού:

Δεν είναι πολύ απαιτητικό όσο αφορά το φωτισμό.Μέτριο έως αρκετό φωτισμό.Θα επιλέξει μια θέση όπου ο φωτισμός είναι αρκετά καλό για αυτό.

Επιθετικότητα:

Φέρει τοξικές νηματοκύστες. Επηρεάζει γειτονικά κοράλλια, κυρίως μαλακά, όταν τα πλοκάμια του έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Διατροφή:

Αυτό το κοράλι περιέχει συμβιωτική άλγη (zooxanthellae) από την οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών αναγκών της μέσω της φωτοσύνθεσης. Γενικά, δεν απαιτείται καμία συμπληρωματική διατροφή αλλά μπορεί να πάρει οποιοδήποτε άλλο μικρο-πλαγκτόν ή τρόφιμα που προορίζονται για άλλα ασπόνδυλα του ενυδρείου μας.

Αναπαραγωγή:

Ασεξουαλικά. Με θυγατρικούς σχηματισμούς στο κάτω μέρος της βάσης του, που αποκαλούνται "Ανθοκράμβες".Σεξουαλικά. Με δημιουργία νυμφών.

Τοποθέτηση στο ενυδρείο:

Τοποθετείται πάνω στην άμμο σε περιοχές που έχουν αρκετό φωτισμό και μεσαία κυκλοφορία νερού.Δεν συμπαθει την εντονη κυκλοφορια.Εχει την τάση να κινείται πάνω στην άμμο αλλά με πολύ βραδείς ρυθμούς , που δεν θα προβληματίσουν.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Τo συγκεκριμένο κοραλι ειναι απο τα πρώτα κοράλια των ενυδρείων reef όπου ζούσαν σε αιχμαλωσία.Χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά την μεταφορά τους καθώς είναι πολυ ευαίσθητα.Με μια πρώτη μάτια θα πει κανείς οτι μοιάζει με ανεμώνη όπου έχει πάρει και το όνομα της.Ένα χαρακτηριστικό του είναι οτι μπορεί κυριολεκτικά να περπατήσει στην άμμο,όπου και ειναι προτιμότερο να τοποθετείτε. Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα επιτρέπει επίσης στο κοράλι να δραπετεύσει από το θάψιμο από την λάσπη που μπορεί να δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια θυελλώδους καιρού στον φυσικό τους βιότοπο και επιτρέπει στο κοράλι να ζήσει και να παραμείνει πάνω απο την άμμο όπου άλλα κοράλλια θα βύθιζονταν απλά στη λάσπη και θα ασφυκτιούσαν.Το Heliofungia είναι κοινό στον ινδικό,ειρηνικό ωκεανό,ζει στις κλίσεις σκοπέλων,σε ρηχα και στα βαθιά νερά αλλα και σε λιμνοθάλασσες όπου έχουν δημιουργηθεί ύφαλοι.Οι συνήθεις χρωματισμοί του είναι πράσινο ή καφέ και στην άκρη των πλοκαμιών του εμφανίζει ροζ ή άσπρες κύστεις.Στη φύση η διάμετρός του φτάνει και τα 50cm ενώ τα πλοκάμια του τα 25cm. Στο κέντρο φέρει στόμα που μπορεί να ανοίξει περισσότερο απο τα 3cm στα μεγάλα άτομα.Οταν είναι σε στάδιο ανηλίκου παρουσιάζει πρόσφηση στο βράχο και όταν ενηλικιωθεί αποκολλάται και κινείται πλέον ελεύθερα στο υπόστρωμα της άμμου.Αρκετά ανθεκτικό κοράλλι που απαιτεί την επίβλεψη ενός σχετικά έμπειρου χομπίστα.

Φωτογραφίες:

HeliofunActinifor1.jpg

H φωτογραφία παραχωρήθηκε από το χρήστη salamander

post-1684-1277200835_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...