Jump to content

Catalaphyllia Jardinei


Aquazone Project Team

Recommended Posts

CataJardinei2.jpg

Τιτλος:

Catalaphyllia Jardinei

Περιγραφή:

Εlegance Coral, Έlegant Coral, Wonder Coral, Ridge Coral

Βιότοπος:

Ινδικός-Ειρηνικός Ωκεανός

Συνθήκες νερού:

Sg 1.024-1.026, Θερμοκρασία 25-28c, Kh 7-12.Βασική προϋπόθεση για την διατήρηση του κοραλιού είναι η όσο το δυνατόν σταθερότερες συνθήκες συν την προσθήκη ασβεστίου για την καλή ανάπτυξη του σκελετού.

Συνθήκες φωτισμού:

Θα χρειασθεί απο μέτριο εώς δυνατό φωτισμό απαραίτητο για την συμβιωτική άλγη όπου και ειναι η τροφή του.

Επιθετικότητα:

Ειναι γνωστό οτι τσιμπούν τα πλησιέστερα και λιγότερο επιθετικά κοράλια και χρειάζεται ενα αρκετά μεγάλο χώρο για την πλήρη επέκταση του.

Διατροφή:

Αυτό το κοράλλι περιέχει τα συμβιοτικά zooxanthellae αλγών από τα οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των θρεπτικών απαιτήσεών του μέσω της φωτοσύνθεσης. Γενικά δεν απαιτεί οποιασδήποτε συμπληρωματικη τροφοδοτήση αλλά μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μικροπλαγκτόν ή τρόφιμα που σχεδιάζεται για άλλα ασπόνδυλα.

Αναπαραγωγή:

Ασεξουαλικά. Με θυγατρικούς σχηματισμούς στο κάτω μέρος της βάσης του, που αποκαλούνται "Ανθοκράμβες".Σεξουαλικά. Με δημιουργία νυμφών.Αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό.

Τοποθέτηση στο ενυδρείο:

Τοποθετείται πάνω στην άμμο σε περιοχές που έχουν έντονο φωτισμό και μεσαία κυκλοφορία νερού.Δεν συμπαθεί την έντονη κυκλοφορία.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Στην φύση προτιμά τον λασπώδη βυθό,τον αμμώδη και πολλές φορές βρίσκεται ανάμεσα σε θαλάσσια βλάστηση.Καλό έιναι να του προσφέρουμε ανάλογο βιότοπο στο ενυδρείο με μαλακό πυθμένα.Επίσης καλό θα ήταν στο ενυδρείο μας να μην το σφηνώνουμε ανάμεσα στον βράχο.Όπως αναφέραμε και στην επιθετικότητα καλο θα ηταν επίσης να υπάρχει μεγάλος χώρος ώστε να αναπτυχθεί πλήρες στην διάσταση που μπορεί.Κάτω απο το ακτινικό φώς του ενυδρείου μας τα χρώματα αυτού του κοραλιού ποικίλλουν και είναι πανέμορφα με τα πράσινα, μπλέ,μώβ, πορτοκαλί, ή πορφυρά στην άκρη,πλοκάμια του.

Φωτογραφίες:

CataJardinei1.jpg

Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το www.aquahobby.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...