Jump to content

Discosoma Spp


Aquazone Project Team

Recommended Posts

DiscoSpp3.jpg

Τίτλος:

Discosoma Spp.

Περιγραφή:

Mushroom Coral

Βιότοπος:

Ινδικός-Ειρηνικός Ωκεανός

Συνθήκες νερού:

Sg 1.024-1.026, Θερμοκρασία 25-28c, Kh7-12

Συνθήκες φωτισμού:

Μέτριο φωτισμό,καλύτερα να τοποθετείται σε μέρος το οποίο να μην υπάρχει δυνατός φωτισμός και πιο σκιερά.Σε περίπτωση που το τοποθετήσουμε κάτω από δυνατό φωτισμό θα εξασθενίσουν τα χρώματα του και θα γίνει πιο καφετί.

Επιθετικότητα:

Είναι κοράλι το οποίο είναι ειρηνικό και δεν θα ενοχλήσει ιδιαίτερα κάποιο κάτοικο του ενυδρείου μας.Σε αντίθεση με τα σκληρά κοράλια οπού προκαλεί ζημιά όταν έρχεται κυρίως σε επαφή με αυτά.

Διατροφή:

Αυτό το κοράλι περιέχει συμβιωτική άλγη (zooxanthellae) από την οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών αναγκών της μέσω της φωτοσύνθεσης,αλλά και με πλαγκτόν και μικρά ασπόνδυλα.Για τη συνεχή καλή υγεία, θα απαιτήσουν επίσης την προσθήκη ιωδίου και ιχνοστοιχείων.

Αναπαραγωγή:

Τα 'μανιτάρια΄είναι κυρίως μεμονωμένα κοράλια,άλλα ομαδοποιούνται μαζί στον ίδιο βράχο ή τη σκληρή επιφάνεια.Εάν τοποθετηθούν σε μια ευνοϊκή θέση μέσα στο ενυδρείο θα αναπαραχθούν από τη διάσπαση που χωρίζει στο μισό για να διαμορφώσει δύο χωριστά άτομα.Δημιουργεί επίσης στη γύρω περιοχή του θυγατρικές αποικίες και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Τοποθέτηση στο ενυδρείο:

Συνήθως τοποθετείτε από την μέση και κάτω και σε πιο σκιερά μέρη.Θα χρειασθεί μέτρια ροή νερού.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Τα 'μανιτάρια' είναι εξαιρετικά κοράλια και καλή επιλογή για αρχάριους στο θαλασσινό ενυδρείο.Ποικίλουν σε χρώματα όπως μπλε,κόκκινο,μοβ,πράσινο άλλα και σε σχήμα όπως αυτά με ρίγες.Χρειάζεται μέτριο έως λίγο φωτισμό καθώς ο υπερβολικός φωτισμός θα τα βλάψει και θα τα κάνει να εξασθενίσουν χρωματικά προς το καφετί.

Φωτογραφίες:

DiscoSpp1.jpg

DiscoSpp2.jpg

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τους χρήστες Aiolos και nikoloutso

post-1684-1285781266_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...