Jump to content

Cespitularia Sp


Aquazone Project Team

Recommended Posts

CespitulariaSp2.jpg

Τίτλος:

Cespitularia sp.

Περιγραφή:

Blue Xenia.

Ειδη xenia:

Xenia sp. (pom pom xenia)

Χenia spp.(Pulse coral)

Βιότοπος:

Ινδικός ωκεανός.

Συνθήκες νερού:

Sg 1.024-1.026, Θερμοκρασία 25-28c, Kh 7-12

Συνθήκες φωτισμού:

Δυνατό φωτισμό.

Επιθετικότητα:

Η Ξένια δεν είναι ένα ιδιαίτερα επιθετικό κοράλλι και είναι ασφαλής για τα περισσότερα ενυδρεια.Ωστοσο καλο θα ηταν να μην τοποθετείται κοντα σε αλλα κοραλια λογω του στρες η τον κίνδυνο να την βλάψουν.

Διατροφή:

Αυτό το κοράλι περιέχει συμβιωτική άλγη (zooxanthellae) από την οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών αναγκών της μέσω της φωτοσύνθεσης. Γενικά, δεν απαιτείται καμία συμπληρωματική διατροφή αλλά μπορεί να πάρει οποιοδήποτε άλλο μικρο-πλαγκτόν ή τρόφιμα που προορίζονται για άλλα ασπόνδυλα του ενυδρείου μας.

Αναπαραγωγή:

Μπορούμε πολύ απλά να κόψουμε από οποιοδήποτε σημείο του κοραλίου ένα κομμάτι και να το κολλήσουμε σε ένα άλλο σημείο του ενυδρείου μας.Συνηθως εξαπλωνεται στο ενυδρείο μονή της και πολύ εύκολα.

Τοποθέτηση στο ενυδρείο:

Τοποθετείτε από την μέση και κάτω.Θα χρειασθεί μέτρια ροή νερού.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Φωτοσυνθετικό είδος οπού χρειάζεται δυνατό φωτισμό.Δεν ειναι απαιτητική σε θέμα πρόσθετου ταΐσματος.Μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητη σε αλλαγές στις τιμές μας,την ποιότητα του νερού αλλά και του φωτισμού,για παράδειγμα σε περίπτωση που ξαφνικά προσθέσουμε άνθρακα η αυξήσουμε την ποσότητα.Ενα ιδιαίτερα όμορφο μαλακό κοράλι με τα φωτεινά φθορισμού χρώματα και πολύποδες οι οποίοι πάλλονται με ορισμένους ορούς,αν δηλαδη οι παράμετροι μας ειναι σωστοι (τιμές νερού,θερμοκρασία,φωτισμός).Έιναι ευαίσθητο και θέλει προσοχή κατα την μεταφορά του και πιο προκλητικό για να κρατήσει κάποιος χομπίστας από άλλα xeniidae είδη.

Φωτογραφίες:

CespitulariaSp1.jpg

Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το χρήστη Αiolos

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...