Jump to content

Διάφορες άλγες


Recommended Posts

έχω σε 3 μεμονωμένα σημεία του ενυδρείου λίγη άλγη όπου δεν φεύγει, συγκεκριμένα silk algae, cladophopa algae και BBA. Το περίεργο είναι ότι και στα 3 σημεία όπου υπάρχει η άλγη προέρχονται από παλιό μου ενυδρείο(1 ξύλο, μια ανούμπια και java moss) όπου στο προηγουμένως δεν είχα άλγη σε αυτά τα σημεία. Τι θα μπορούσε να φταίει? Μπορεί το άνοιξε κλείσε του διοξειδίου να επηρεάζει την κατάσταση? Να προσθέσω ότι έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που έχω στήσει το ενυδρείο.

post-17403-1299696382_thumb.jpg

Κανονικά είναι μια μεγάλη μπάλα από άλγη πάνω στην ανουμπια, τώρα την έχω μαζέψει την περισσότερη αλλά ξαναβγαίνει πάντα. Δεξιά από την ανουμπια πάνω στο ξύλο έχει ΒΒΑ αλλά δεν φαίνεται καλά στην φωτο.

Link to comment
Share on other sites

Εχω ένα αντίστοιχο λινκ, όπου λέει ότι η ΒΒΑ εμφανίζεται όταν υπάρχει αστάθεια η υπάρχει λίγο διοξείδιο. Άρα μάλλον κάτι δεν κάνω καλά με το διοξείδιο, η το έχω λίγη ώρα(8 ώρες όσο και η φωτοπεριοδος) η το έχω χαμηλά(60 φυσαλίδες το λεπτό)

Link to comment
Share on other sites

ποιος σου ειπε μονο για 8ωρο το διοξειδιο.....?????? :D;)

φουλ24ωρο διοξειδιο με αρχη τις 90 φυσσαλιδες.......

Έγινε επεξεργασία - klaz
Link to comment
Share on other sites

Εδώ στο φορουμ το διαβάζω παντού. Η θεωρία ότι όταν τα φωτά είναι κλειστά τα φυτά αποβάλουν διοξείδιο και πρέπει να κλείνουμε την παροχή του διοξειδίου γιατί δεν θα υπάρχει οξυγόνο στο τέλος δεν ισχύσει? Εδώ μερικοί απ ότι διαβάζω όχι μόνο κλείνουν το διοξείδιο αλλά ανοίγουν και αεραντλία όταν τα φώτα είναι κλειστά για περισσότερη οξυγόνωση. Δηλαδή ποιο η χρήση την μαγνητικής βαλβίδας στα ενυδρεία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...