Jump to content

ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ


Recommended Posts

ydronaftestransparent.gif

Ταυτότητα

Κάθε μέλος των «Υδροναυτών» μπορεί να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε λειτουργικό τμήμα και δεν υπάρχει καμία «κλειστή» ιδιότητα, καθώς βασικός στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε το ότι η εταιρεία μας δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά σε συγκεκριμένες οργανικές θέσεις. Με αυτό τον τρόπο, υπάρχει συνεχόμενη προσπάθεια επίτευξης των στόχων της, ανεξαρτήτων προσώπων και ονομάτων.

Η ΜΚΟ "Υδροναύτες" δεν είναι μια ψυχαγωγική λέσχη ή μια ένωση ανθρώπων με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Είναι ένας ανεξάρτητος φορέας με απολύτως ξεκάθαρους στόχους, που βασίζονται στην εθελοντική διάθεση των μελών του, για συμμετοχή σε οργανωμένες οικολογικές δράσεις, καθώς και δραστηριότητες που ωφελούν την κοινωνία γενικότερα.

Κατά την άποψη μας, η σπουδαιότερη ιδιότητα που μπορεί να έχει κάποιος στους «Υδροναύτες» είναι αυτή του μέλους της εταιρείας. Κι αυτό, διότι η ίδια η εταιρεία βασίζεται ουσιαστικά στα ίδια τα μέλη και στην διάθεση τους για εθελοντική και ανιδιοτελή συμμετοχή.

Για να γίνει κάποιος «Υδροναύτης», το μόνο που απαιτείται από μέρους του, είναι να έχει καλή διάθεση και κρίση, ανοιχτό μυαλό και όρεξη για να «δουλέψει» αρμονικά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη. Δεν απαιτείται καν να είναι αυτοδύτης, να έχει εξειδικευμένες γνώσεις ή κάτι το ιδιαίτερο.

Δεν υπάρχει κανενός είδους χρηματική συνδρομή για την εγγραφή τους, καθώς θεωρούμε πως η όποια συνδρομή πρέπει να λειτουργεί ανταποδοτικά ώστε να είναι ουσιαστική. Τέλος εγγραφής, θα θεσπίσουμε αποκλειστικά και μόνο όταν θα μπορούμε να προσφέρουμε στα μέλη μας, υπηρεσίες και ειδικά προνόμια, που θα δικαιώνουν απολύτως το ποσό που θα καταβάλλουν.

Οι οικονομικοί πόροι των «Υδροναυτών» προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των εταίρων και δεν λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής επιδότηση-επιχορήγηση απο κανέναν ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα. Παρόλ’ αυτά, η λειτουργία τους προβλέπει δραστηριότητες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το αποθεματικό του ταμείου της εταιρείας, ώστε να πραγματοποιήσει κάποιους από τους στόχους της, όπως την οργάνωση ενός χώρου, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει το στέκι των μελών της και να φιλοξενήσει κάποιες εκδηλώσεις.

Η δομή της οργάνωσης προβλέπει τη λειτουργία ομάδων εργασίας, με διαφορετικό αντικείμενο η κάθε μία. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από αυτές: Ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας και βήματος συζητήσεων, περιβαλλοντικών δράσεων, διαχείρισης του Ελληνικού Καταδυτικού Ραδιοφώνου, αρθογραφίας, στοχευόμενων καταδύσεων, τμήμα τεχνικής κατάδυσης κ.α.

Κάθε ομάδα στελεχώνεται από άτομα που έχουν την όρεξη και τις δυνατότητες να την αναπτύξουν, ως ανεξάρτητο κομμάτι των Υδροναυτών και έχει δημιουργήσει τους δικούς της κανονισμούς και τρόπους λειτουργίας, ώστε να εξασφαλίζεται η όσο το δυνατό καλύτερη απόδοση της.

Το όραμα μας

Το όραμα των Υδροναυτών περιλαμβάνει τρείς αρχές.

Την ανάδειξη:

• Της Ελληνικής θαλασσινής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που κρύβουν οι Ελληνικές θάλασσες, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης μιας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης μορφής τουρισμού, αυτής του καταδυτικού τουρισμού. Τα οφέλη από μια ενδεχόμενη ανάπτυξη του είναι πολλαπλά, και δεν έχουν μόνο να κάνουν με την ενίσχυση του τουρισμού, καθώς θεωρούμε πως περισσότερο ωφελημένο θα βρεθεί το ίδιο το περιβάλλον.

• Του ρόλου θεματοφυλακής που μπορούν να έχουν οι αυτοδύτες, και της κοινωνικής προσφοράς που προκύπτει από την πολυδιάστατη καταδυτική δραστηριότητα. Η οργάνωση μας, πέραν των οικολογικών δράσεων, έχει συμβάλει και στην προστασία του περιβάλλοντος καταγγέλλοντας παράνομες δραστηριότητες, έχει εντοπίσει επικίνδυνα αντικείμενα, (πολεμικό υλικό, αντικείμενα που αποτελούν σπουδαίο κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια )και έχει συνεργαστεί με τις αρχές για την καταγραφή και εξουδετέρωση τους) και έχει εργαστεί σε έρευνες διάσωσης οπουδήποτε ζητήθηκε η συνδρομή της

Την προώθηση:

• Των πρακτικών ασφαλούς κατάδυσης, την ανάπτυξη της καθώς και την προώθηση της ως μια από τις ασφαλέστερες δραστηριότητες, που προσφέρει πραγματικά μοναδικές συγκινήσεις στους ενασχολούμενους με αυτήν.

• Του εθελοντισμού, της συνεργασίας και της συμμετοχής σε ενέργειες που μπορούν να θέσουν τις βάσεις για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό αύριο.

• Της ανάγκης για οικολογική ευαισθητοποίηση, για αλλαγή κάθε νοοτροπίας και πρακτικής που λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος , της βιοποικιλότητας και του υδάτινου οικοσυστήματος.

Την Προστασία

• Της υδάτινης χλωρίδας και πανίδας, αναδεικνύοντας κάθε επιβαρυντικό για αυτήν παράγοντα

• Της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, των Ελληνικών ναυαγίων και κατ επέκταση της ίδιας της ναυτικής ιστορίας μας

• Της ίδιας της ασφάλειας των αυτοδυτών από ιδιαίτερα επικίνδυνους παράγοντες, όπως οι παράνομοι τρόποι αλιείας και η μη τήρηση των κανόνων ναυσιπλοΐας .

Επικοινωνία

info@ydronaftes.gr

+306978727383

http://ydronaftes.gr/el/index.php

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...