Jump to content

Γεια και απο μενα!


drzeus

Recommended Posts

Γεια σε ολους! Ξεκινησα με ενυδρειο των ~12 l πριν απο 6 χρονια με 2 Corydoras, και 9 neon. Φρικη!! Και ομως τα Cory μου τους αρεσε εκει καλυτερα απο οταν τους εβαλα στο επομενο που πηρα (80x35x40). Και είχα πολυ λιγοτερα προβληματα περιεργως. Στο μεγαλο (80x35x40) εβαλα φυτα αρκετα και Corydoras, Otocinclus, κατι ντανιο και μπαρμπ. Πηγαιναν καλα αλλα ειχα κατι προβληματα με το pH που παλευα (συνεχεια ανεβαινε). Αυτα μεχρι Οκτ. 2004 μετα αρρωστησα και δεν μπορουσα να τα φροντισω. Τα ψαρια τα εδωσα παρα καποια απο τα μπαρμπ που κρατησα για παρεα μου. Σημερα εχει τα μαυρα χαλια του. Πριν αρρωστησα ειχε ξεκινησει ενα πολεμο με κατι αλγη. Αυτα παραμενουν. ;) Τωρα θελω να εχω την ομροφη μου ενυδρειο πισω!

Δεν εχω αλλαξει η προσθεσει νερο εδω και μηνες. Εννοιειται οτι εχει κατεβη η σταθμη του νερου γυρω στους 7 ποντους. Το ενα μπαρμπ εχει μεινει. Το ειχα αφησει χωρις φως παρολ'αυτα καποια απο τα φυτα ζουν ακομη. το pH ειναι ..... μεταξυ 8 και 8.5!!!!! ΝΟ3 ειναι στα 5 ppm, το KH ειναι 6. Το GH δεν μπορω να τσεκαρω γιατι κατι εχει παθει το υγρο. Θα παρω πριν το πσκ.

Το καλυτερα που εχω να κανω ειναι να παρω κατι χικλιδες (η πως τα γραφουν στα ελληνικα:!!) με το νερο που εχω ... αλλα παιδια δεν τα πολυ συμπαθω. Υπερλατρευω τα Corydoras και Γκουραμια κλπ.

Αυτη η ιστορια μου. Χαρηκα πολυ οταν βρηκα το site σας. Καποια ονοματα τα θυμαμαι απο τοτε που ξεκινησα και ξεκινσαν τα forum στην ελλαδα. Τουτο δεν υπηρχε τοτες. Ειναι ωραιο, ωραιο περιβαλλον καλοφτιαγμενες σελιδες. Ελπιζω μονο να μην παθει αυτα που εχω δει σε τοσα αλλα site (ελληνικα και μην) με συγκρουσες προσωπικοτητων και διαμαχες διαφορων (μακρια μας!)

Κανω ενα μικρο πειραμα με το νερο της βρυσης μου για να τσεκαρω κατι περι αυτο με το pH. Ευελπιστω τωρα που ειμαι καλα να ξαναφτιαξω το ενυδρειο μου παλι, πριν προλαβει το καλοκαιρι να μας βρει (λιγο δυσκολο φετος μου φαινεται με το καιρο που εχουμε!). Βοηθεια θα χρειαστω οπωσδηποτε. Πιστευω θα τη βρω.

Τωρα κανω αναζητηση για υποστρωμα - σκεφτομαι να αλλαξω το δικο μου (μηπως βοηθα με το pH). Ξερω τι ειναι καλο απο τα διαφορα φορουμ αλλα δεν ξερω τι ειναι διαθεσιμο στην Αθηνα σημερα και ποσα θα με παει. Μετα τα φυτα/ψαρια.

Θα δουμε ... σιγα-σιγα :D

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηλθες και καλη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Καλός ήρθες φίλε και καλό διάβασμα.

Υ.Γ. Για να απαντηθούνε ορισμένα σου ερωτήματα άνοιξε θέμα στον ανάλογο τομέα, εκεί θα απαντηθούν η απορίες σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες, καλή συνέχεια! ;)

Link to comment
Share on other sites

WELCOME to AQUAZONE φιλε drzeus ... ;)

Καλη διαμονη ... :D

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες στην υπεροχη παρεα του aquazone.. ;):D

καλο διαβασμα,και ευχομαι να απολαμβανεις παντα το ενυδρειο σου.. :thumbup::buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ σε ολους. Διαβαζω ... και πολυ! Βεβαια θα κανω ποστ καποιες αποριες ... προς το παρον δεν ειναι πολλες. Απλως δυσκολευομαι να βρω αυτο που διαβαζω στο διαδικτυο εδω στην Αθηνα.

Παντως εντυποσιαστηκα με τα γεννητουρια που γινεται εδω μεσα! Βραβο σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...