Jump to content

Πολυ Ζωηρο Χρυσοψαρο !!!! (+ Αρρωστο Χρυσοψαρο)


Recommended Posts

Χθες καταλαβαμε οτι το ενα απο τα δυο χρυσοψαρα μας ειναι αρρωστο (νοσταλγικο που δεν το συνήθιζε και με έλλειψη ορεξης). Το λυπηθηκαμε και δεν θελαμε να κολλησει και το αλλο ψαρι γιαυτο το μεταφεραμε σε μια γυαλα για να πεθαινει πιο ηρεμα. Μολις το μεταφεραμε πηραμε ενα αλλο χρυσοψαρο και το βαλαμε στο ενυδρειο με το υγιες χρυσοψαρο. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι τοσο ζωηρο αυτο το ψαρι. Το αλλο χρυσοψαρο συνηθιζε να κοιμαται λιγακι (στην αρχη νομιζα οτι πεθαινε ) αλλα τωρα με το καινουργιο χρυσοψαρο δεν το κανει με τιποτα. Οποτε προσπαθει να κοιμηθει το αλλο παει και το πειραζει και συνεχεια κυνηγουνται .

Αρχιζω να ανησυχώ δεν ξερω αν ειναι κακο να κυνηγουνται κ' και τσιμπιουνται!!

Επισης στεναχωριεμαι και για το αλλο ψαρι γιατι το εχω 2,5 χρονια και δεν θελω να πεθανει

Βοηθηστε με ειμαι αρχαρια!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!Τα ψαρακια τωρα σε τι ενυδρειο ειναι??λιτρα?αυτο που λες οτι ειναι αρρωστο δεν ειναι μαλλον...βαλε καποια φωτογραφια αν μπορεις και πες μας παραπανω πληροφοριες για το ενυδρειο και τα ψαρια :)

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρειο ειναι 25 λιτρα εχει 38εκ. υψος και 29εκ. πλατος. Επισης λεγετε Atlantis 30cube Aquarium -set . Το ενυδρειο συμπεριλαμβανε φιλτρο φως κι θερμοστατη.Συγνωμη αλλα νομιζω οτι το ψαρι ειναι αρρωστο γιατι εχει να φαει απο χθες το πρωι ,καθετε συνεχια στον πατο προσπαθει απελπισμενα να αναπνευσει και χθες προσεξα οτι εχει και ενα μικρο αιματομα στην ακρη του ματιου του . Στο ενυδρειο πριν απο 5 μηνες περιπου πεθανε το αλλο μου χρυσοψαρο αλλα με διαφορετικα συμπτωματα.

Το υγιες χρυσοψαρο τρωει μια χαρα νομιζω οτι εχει κιολας φουσκωσει λιγο .Τελος παντων το καινουργιο ειναι πολυ δραστήριο και ταλεπωρει το υγειες ψαρι

Συγνωμη αλλα αυτην τη στιγμη δεν εχω την δυνατοτητα να ανεβασω φωτογραφια.

Link to comment
Share on other sites

Τα 25 λίτρα ειναι λίγα για 2 χρυσόψαρα, χρειάζεσαι μεγαλύτερο ενυδρειο. Το φιλτρο σου τι υλικά έχει μέσα; Αλλαγές νερού κάνεις, πόσο και κάθε ποτε; Γιατι βιάστηκες να πάρεις καινούριο ψάρι χωρίς προηγουμένως να το παλαίψεις να σώσεις αυτο;

Link to comment
Share on other sites

Και το δικό μου το χρυσόψαρο, η Καλλιρόη, ήταν νωχελική, καθόταν στον πάτο και είχε ένα αιμάτωμα στο κεφάλι, αφού πρώτα είχε εμφανίσει μαύρα στίγματα στο πίσω μέρος του σώματός της. Δυστυχώς δεν επέζησε. Καθότι είμαι κι εγώ αρχάρια, μου είπαν πως προφανώς ήταν λόγω αμμωνίας, άσχετα αν τα τεστ δεν έδειχναν καθόλου αμμωνία. Περαστικά στο ψαράκι σου, μακάρι να γίνει καλά! :bigemo_harabe_net-145:

Link to comment
Share on other sites

Πως ειναι δυνατον να παιρνεις μετρηση και να μην φαινεται η αμμωνια ; Εκτος και αν δεν το κανεις σωστα .

Link to comment
Share on other sites

Από τον Ιούνιο, και στο παλιό ενυδρείο και στο καινούριο, όσα τεστ αμμωνίας έχω κάνει, όλα έχουν βγει καθαρά. Ακόμα και όταν είχα θολό νερό, το τεστ έβγαινε καθαρό, αμμωνία 0. Ακολουθώ τις οδηγίες ακριβώς, με χρονόμετρο και το τεστ δεν έχει λήξει. Να μην έχω καθόλου αμμωνία; Να κάνω κάτι λάθος; Να είναι προβληματικό το τεστ; :bigemo_harabe_net-59: Πάντως κι εγώ έτσι ξεκίνησα, με ένα ενυδρείο 25 λίτρων με 2 χρυσόψαρα. Μέχρι να πάρω το 110 λίτρων το ένα μου πέθανε, έχοντας παρόμοια συμπτώματα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να πω τι ισχυει στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά πάντα πρέπει να διαλέγουμε τα ψάρια που πρόκειται να αγοράσουμε με ιδιαίτερη προσοχή! Διαβάστε λοιπόν εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74611

Link to comment
Share on other sites

Διαβασε αυτο και θα καταλαβεις

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36771

Δεν επρεπε τουλαχιστον να παρεις αλλο ψαρι.

ΥΓ Το ψαρι στη γυαλα δεν θα πεθανει "ηρεμα".

Link to comment
Share on other sites

Ο σκοπός δεν ήταν να φάει μόνο αλλα να κάνεις και αλλα πράγματα για να το σώσεις. Έπρεπε να δώσεις λεπτομέρειες και να βάλεις φωτογραφίες για να σου πουν οι πιο έμπειροι τι έπρεπε να κάνεις για να το γλιτωσεις. Δε πειράζει. Συνεχίζεις με τα ψαράκια σου και ακούς συμβουλές απο τους άλλους για να τα διατηρείς σε ενα οσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον γι αυτα ώστε να μην έχεις άλλους θανάτους. Καλη συνέχεια σου εύχομαι και εδώ ειναι τ παιδιά για να σε καθοδηγούν σε ότι θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

OK. Ξεμπερδεψε.

Καλο ειναι να γνωριζεις παντως και να μην ανησυχησεις στο μελλον με το ταισμα, οτι με 3 ημερες νηστεια δεν πεθαινει ενα ψαρι.

Ιδιως ενα χρυσοψαρο, μπορει να ζησει πολυυυυυυ περισσοτερο χωρις τροφη.

(στις λιμνες οταν πεφτει η θερμοκρασια το χειμωνα κατω απο 10 C, πεφτει ο μεταβολισμος του, και σταματαει να τρεφεται μεχρι ... να ερθει η ανοιξη).

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...