Jump to content

20Lt Ενυδρειο, Eheim Pickup 45-2006


ibizakias13

Recommended Posts

Καλησπερα σας, εχω ενα ενυδρειο 20 lt hailea, με μια γαριδα ενα καρδιναλειο, 2 guppies και εναν ξιφοφορο, ειμαι νεος στο hobby μεχρι τωρα ειχα το φιλτρο του ενυδρειου αλλα δεν μου γεμιζε το ματι και μου φανηκε πως ειχε πεσει και η ροη του, ετσι αποφασισα να αγορασω ενα eheim, pickup 45-2006, μεσα ειχε μονο ενα σφουγγαρακι, ετσι το εκοψα στην μεσα και το εβαλα κατω, στην μεσα εβαλα τα κεραμικα που ειχα απο το hailea ( τα εβαλα χυμα ) και απο πανω εβαλα 1/3 απο το σφουγγαρακι το καινουργιο, επισης εβαλα το παλιο φιλτρο μεσα χωρις να λειτουργει, απο χθες!

Χρειαζεται να διαμορφωσω το νεο φιλτρο διαφορετικα η το εχω φτιαξει σωστα?

Οποιαδηποτε συμβουλη - παρατηρηση δεκτη! Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες φιλε μου!

Στο φιλτρο ολα καλα τα κανες. Το πανω σφουγγαρι δεν χρειαζεται! Στην ψαροσυνθεση τα εκανες λιγο μουσκεμα αλλα θα το φταιξουμε αν το θελεις. Επισης εχω την υποψια οτι το ενυδρειο σου μπορει να ειναι και αστρωτο. Μετησεις εχει απο αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα εχεις; Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου;

Έγινε επεξεργασία - Sturm
Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες φιλε μου!οτι σου ειπε ο φιλος πιο πανω! :sarcasm:

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρειο το τρεχω περιπου εναμιση μηνα! Και εχω παρει μετρηση που προηγουμενη εβδομαδα 24 ωρες μετα ταισμα για αμμωνια και ηταν μηδεν! Αρα πιστευω οτι απο βακτηρια το εχω σωστα! Απο p.h τρεχει στο 8 αν θυμαμαι καλα! Τις υπολοιπες μετρησεις δεν τις εχω αγορασει ακομα για να ξερω! Επισης αλλαγη νερου 30% κανω καθε εβδομαδα!

Link to comment
Share on other sites

Ωραια μεχρι εδω καλα τα πας. Και οι ρουτινες σου μια χαρα. Το ph που εχεις ειναι για γκαπυ, ξιφοφορους, μολυ και γενικα ζωοτοκα και ψαρια με σκληρο νερο. Τα λιτρα ομως που εχεις δεν κανουν για τιποτα παρα μονο για μονομαχο με κανενα σαλιγκαρι ή γαριδες μονες τους! Ο καρδιναλιος ειναι κοπαδοψαρο που σημαινει θελει παρεα και πολυ μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα θελει και πιο μαλακο νερο!

Link to comment
Share on other sites

Τι με συμβουλευεις να κανω?? μεχρι τωρα δεν εχω αντιμετωπισει καποιο θεμα εκτος απο μις φορα που επαθε ich ο ξιφοφορος λογο αλλαγης νερου με την μια απο την βρυση στις αρχες! Το καρδιναλειο δεν εχω τι να τον κανω αν πω πως τον βγαζω....

Link to comment
Share on other sites

Εκει μεσα κρατας μονο εναν μονομαχο ή γαριδες τιποτα αλλο! Ολα τα αλλα δωστα! Και το ph πρεπει να κατεβει λιγο!

Link to comment
Share on other sites

Υπερβολικα λιγα λιτρα για τοσα ψαρια και ποσο μαλλον για ξιφοφορο !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...