Jump to content

Bristleworm


JDP

Recommended Posts

Εχτές το βράδυ παρατηρώντας το reef με κλειστά φώτα και φακό είδα ένα τεράστιο bristleworm δεν ήταν σαν τα μικρά δίχρωμα που ήξερα μέχρι τώρα αλλά ένα περίπου 15 πόντους όπως αυτό της παρακάτω φωτογραφίας

bwormfins170H.JPG

Ψάχνοντας είδα ότι και αυτό είναι Bristleworm και από ότι είδα είναι ακίνδυνο. Ισχύει αυτό ή θα πρέπει να βρω τρόπο να το εξολοθρεύσω?

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη στο δικο μου να δεις τι γινεται !! Εχουν φτασει σε σημειο να βγαινουν οταν ταιζω...αν μπορω να υπολογισω καλα αφου δεν τα εχω δει ποτε εκτος βραχου μιλαμε για αρκετα μεγαλα μεγεθη...ισως μεγαλυτερα και απο 20εκ... :lmao:

Απο εκει και περα η απαντηση δεν ειναι απλη! Η μια πλευρα (Dr. Shimek κτλ) λεει οτι ειναι πολυ ωφελιμα αφου τρωνε οτι περισευει απο τη τροφη των ψαριων και οτι νεκρο οργανισμο υπαρχει στα βραχια σου και δεν μπορει να αφαιρεσεις. Αυτα ειναι γεγονοτα και μονο καλο μπορει να κανουν!

Απο την αλλη βεβαια διαβαζω αναφορες χομπιστων οτι μπορει να φανει μικρα ψαρακια (ζωντανα), να ριξουν βραχους και πολλα αλλα...

Ισως σε ενα Nano Reef να μπορει να αφαιρεθει καθως τα πραγματα ειναι ελεγχομενα...στο δικο μου ειναι αδυνατον (οσα και να βγαλω...υπαρχουν πολλα...) οποτε προτειμω να υποστηριζω την πρωτη εκδοχη :rasp::lmao:

Link to comment
Share on other sites

Η κατηγορία των bristleworm είναι μεγάλη και οι τα είδη τους πολλά. Ορισμένα είναι χρήσιμα για τη διατήρηση της ισορροπίας της τροφικής αλυσίδας του συστήματος, άλλα όμως μπορεί να είναι επιβλαβή ως προς την συμπεριφορά τους σε άλλους οργανισμούς του ενυδρείου.

Το μέγεθος των 15cm, κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο. Υπάρχουν τέτοια στο ενυδρείο μου, αλλά να είσαι σίγουρος ότι αν έπιανα κανένα, θα το απομάκρυνα.

Κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να το αφήσεις στα τόσα λίγα λίτρα σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...