Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Είμαστε νεοι στο χώρο και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το reef μας(80lt). Πριν 2 μέρες εντόπισαμε παράσιτα μέσα στο ενυδρείο μας και πάνω στα ψάρια. Ξεκίνησαμε από χτες θεραπεία με oodinex που διαρκεί 3 μέρες. Όμως χτες μετά την πρώτη δόση που ριξαμε μας πέθαναν 2 γαρίδες που είχαμε και σήμερα ένα αγγελόψαρο. Καναμε αλλαγή νερού πριν ρίξουμε την πρώτη δόση(ετσι μας είπαν). Σήμερα-σαββατο καναμε μετρήσεις:

αμμωνία : 0,05 ml

nitrit : 0,1 mg

nitrat : 10 mg

άλγη : 0,05 ml.

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε? Μήπως πρέπει να αφαιρέσουμε για όσο διαρκεί η θεραπεία τον άνθρακα?(γιατί κάτι τέτοιο ακουσαμε)

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Μια λεπτομέρια τι θερμοκρασία έχετε;Ίσως πρεπει να αυξείσεις λίγο την θερμοκρασία για καλύτερη Θεραπεία.

Link to comment
Share on other sites

Πείτε μας λίγα παραπάνω για το ενυδρείο σας ώστε να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Πόσο καιρό δουλεύει με ζωντανά μέσα? Τι ζωντανά έχει? Πόσο καιρό έχει εμφανιστεί το ick και σε πόσα ψάρια? Τι θερμοκρασία έχετε? Τι ph έχετε? Αν έχετε υψηλό ph με αμμωνία ο λόγος που πέθανε το ψαρι μπορεί να μην ήταν το ick αλλά η αμμωνία ή ο νιτρίτης. Πόσο είναι η αλατότητα σας?

Οπωσδήποτε πρέπει να αφαιρέσετε τον άνθρακα, να κλείσετε UV και το skimmer. Εγώ όταν είχα κάνει αντίστοιχη θεραπεία είχα βγάλει ακόμα και τον αντιφώσφωρο. Βάλτε όμως και καμιά αερόπετρα γιατί με το κλείσιμο του skimmmer μπορεί να έχετε πρόβλημα οξυγόνουΟι οδηγίες αυτές είναι μέσα στο φάρμακο βρε παιδιά. Κλείστε τα και κάντε νέο κύκλο 3 ημερών. Τις γαρίδες πόσο καιρό τις είχατε, πόσες σταγόνες ρίξατε στο ενυδρείο από το φάρμακο?

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν σας καλωσορίζω στο forum μας.

Χρειάζονται κάποιες επί πλέον πληροφορίες, για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Όπως, πόσο καιρό τρέχει το σύστημά σας, βάλατε πρόσφατα κάποιο καινούργιο ψάρι, είναι τα ψάρια συμβατά μεταξύ τους στον τόσο περιορισμένο χώρο του ενυδρείου σας και αναλόγου μεγέθους, οι τιμές των παραμέτρων του νερού, ήταν σωστές και σταθερές, πριν εμφανιστούν τα παράσιτα....?

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το παράσιτο, ο βασικός κανόνας, είναι ότι δεν κάνουμε καθόλου αλλαγή νερού. Εφόσον αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε κάποιο φάρμακο, θα πρέπει απαραίτητα να απομακρύνετε όλα τα χημικά υλικά από το φίλτρο και όπως προαναφέρθηκε να κλείσει το skimmer και η UV, αν υπάρχει. Βασική προϋπόθεση είναι να εξασφαλιστεί η καλή οξυγόνωση του νερού, με μεγάλη ανατάραξη της επιφάνειας, μεγάλη κυκλοφορία ή ακόμα και με τη βοήθεια κάποια αεραντλίας.

Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί και δεύτερη ή και τρίτη φορά, αν δεν δούμε αποτελέσματα. Κατόπιν δεν κάνουμε τίποτα άλλο, απλά περιμένουμε. Το φάρμακο μεταβολίζεται από μόνο του.

Αν δούμε κάποια βελτίωση, τότε βάζουμε σε λειτουργία το skimmer και μετά από καιρό προσθέτουμε μικρή ποσότητα άνθρακα, την οποία αυξάνουμε σταδιακά.

Καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας, δεν ταΐζουμε ή ταΐζουμε ελάχιστα, που και που και δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο στο νερό.

Κάποια ψάρια μπορεί να θεραπευτούν, κάποια ίσως όχι.

Γενικά η θεραπεία με τα reef safe, φάρμακα είναι αμφίβολη. Το καλύτερο θα ήταν η θεραπεία να γίνει σε καραντίνα-νοσοκομείο, με πιο ισχυρά φάρμακα.

Όσο οι βασικοί παράμετροι του νερού δεν θα είναι καλοί, τα ψάρια πάντα θα δυσφορούν και θα είναι ευάλωτα σε παράσιτα, λόγω της μείωσης του ανοσοποιητικού τους μηχανισμού.

Όταν τελειώσει, με οποιαδήποτε έκβαση, αυτή η ιστορία, θα πρότεινα να καθυστερήσετε πολύ να βάλετε νέο ψάρι. Μόνο όταν βεβαιωθείτε, πως οι βασικοί παράμετροι είναι σωστοί και σταθεροί, μπορείτε να βάλετε ένα ανθεκτικό ψαράκι, για αρχή.

Θεωρώ δεδομένο, ότι το σύστημά σας, είναι σωστά στημένο με βάσει τις προδιαγραφές που επιβάλλονται. Οι τιμές που αναφέρετε, αν προέκυψαν μετά τη θεραπεία, πιθανά να οφείλονται, στην αποδιοργάνωση του βιολογικού μηχανισμού, λόγω της κακής απόδοσής του ή της εξ αρχής υπολειτουργίας του.

Εύχομαι το καλύτερο

Φιλικά

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.Το σύστημά μας τρέχει με ψάρια ένα μήνα και κάτι.Στις 10 Μαρτίου βάλαμε ένα yelow tang.Απότι μας έχουν πει τα ψάρια είναι συμβατά μεταξύ τους και αναλόγου μεγέθους. Οι τιμές των παραμέτρων του νερού, ήταν περίπου στα ίδια αλλά σταθερές πριν εμφανιστούν τα παράσιτα(τι μπορούμε να κάνουμε για να φτιάξουν?).

Φάρμακο δεν αποφασίσαμε εμείς να βάλουμε, αλλά ήταν το μόνο πράγμα που μας είπε κάποιος γνωστός από εδώ.

Θερμοκρασία έχουμε ανεβάσει στους 29 και η αλατότητα είναι στο 1022.Χτές κλείσαμε το skimmer και βγάλαμε τον άνθρακα.Τις γαρίδες τις είχαμε 2 βδομάδες περίπου.

Η πρώτη δόση του φαρμάκου ήταν για τα 80 lt που έχουμε 20 σταγόνες και οι υπόλοιπες 2 από 10 σταγόνες.Οπότε σήμερα κλείνει η πρώτη θεραπεία.Είναι σωστό να ξεκινήσουμε αυριο νέα θεραπεία με τις ίδιες δόσεις?

Παράσιτα είχαν κολλήσει 3 ψαράκια το tang, ένα acanthurus lineatus και ένα centropyge multipin.(το δεύτερο πέθανε.)Στα οποία τα παρασιτα σήμερα εχούν εξαφανιστεί τελείως.Επίσης έχουμε ένα goby, ένα damsel και ένα six line το οποίο πάει και τρώει πάνω από τα δύο ψαράκια που είχαν κολλήσει(τα οποία είναι συνέχεια δίπλα του και κάθονται για να τους κάνει αυτή τη δουλειά).

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε!

Link to comment
Share on other sites

καλωσορίσατε και από μένα στο aquazone !!..

πιστεύω ότι η αιτία των προβλημάτων σας είναι ο αριθμός των ψαριών που προσπαθείτε να φιλοξενήσετε σε 80 λίτρα νέου ενυδρείου ..

… αν θέλετε πείτε μας τι εξοπλισμός υποστηρίζει το ενυδρείο σας ..

εύχομαι καλή συνέχεια χωρίς προβλήματα!

έχω την εντύπωση ότι οι γαρίδες δεν περνάνε καλά με SG 10220..

ξέρει κάποιος κάτι σχετικά?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά μας είπαν πως σε 10 lt νερού αντιστοιχει ένα ψάρι γιαυτό και βάλαμε τόσα.Τα δύο είναι πολύ μικρά και αφού πέθανε και το ένα λέμε να μείνουμε σ'αύτο τον αριθμο που έχουμε τώρα.

Οσον αφορά τις γαρίδες, κάναμε αλλάγή νερού οπως λανθασμένα τελικά μας είπαν και η επόμενη κίνηση ήταν η πρώτη δόση του φαρμάκου. Μετά από μισή ώρα βρήκαμε τις γαρίδες πεθαμένες. Ύστερα μετρήσαμε την αλατότητα και ήταν 1022. Να σημειώσουμε οτι πάντα ήταν στο 1025 με 1026.

Ο εξοπλισμός μας είναι:

θερμοστάτης και φίλτρο της juwel rekord 60(είναι αυτό που είχε μέσα το ενυδρείο)

ένα skimmer της red sea

και δυο κυκλοφορητές p 400 resun

Link to comment
Share on other sites

σε κάθε 20 λίτρα νερού <<χωράει>> ένα εκατοστό ψαριού

ένα ψάρι 10 εκ πρέπει έχει 200 λίτρα νερό στη διάθεση του

αυτός είναι ένας μπούσουλας και όχι αυστηρός κανόνας για ενυδρεία reef .. στη περίπτωση που το ενυδρείο είναι νέο πρέπει να έχεις πολύ λιγότερο βιοφορτίο ώστε να βοηθήσεις το σύστημα να ωριμάσει .. το φόρτωμα γίνεται πολύ προσεκτικά και με αργούς ρυθμούς

σε ένα σύστημα με τόσο λίγα λίτρα η εξάτμιση του νερού δημιουργεί πρόβλημα στη τιμή της αλατότιτας και θα πρέπει να προσέχεις τη στάθμη του νερού .. το συμπλήρωμα γίνεται με νερό από αντίστροφη όσμωση χωρίς αλάτι ..

οι απότομες αυξομειώσεις τις αλατότιτας μπορεί να γίνουν καταστροφικές.. και το 1022 με το 1026 απέχει πολύ ..

κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας .. ιδανικό είναι μην ξεπερνάει το +- 0, 1 ..

η προμήθεια μικρών ανεμιστήρων και ηλεκτρονικού θερμοστάτη είναι κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ

μέσα στο φίλτρο τι υλικά έχεις βάλει? πως το συντηρείς?

Link to comment
Share on other sites

Το 1022 το αφησαμε γιατι διαβασαμε μεσα στο forum σχετικα με την υποαλατοτητα.Υπαρχει προβλημα με την αποτομη αλλαγη?Να ριξουμε κι αλλο αλατι?Δεν κάνουμε οσμωση ακόμα. Στο φιλτρο εχουμε φωσφορο και ανθρακα το οποιο ομως τωρα εχουμε αφαιρεσει για τη θεραπεια.Την θερμοκρασία την εχουμε παντα στους 27.Την ανεβασαμε μονο και μονο για τα παρασιτα.Αυτο που θα θελαμε να μάθουμε ειναι αν θα εχουμε παντα προβλημα με το ενυδρειο μας και μετα το περας της ασθενειας?

Link to comment
Share on other sites

βρε παιδια σε τόσο καινουργιο ενυδρείο με τόσα ψάρια θα θέλετε πολύυυυυυυυ μεγαλη αποικία

βακτηριδίων!!!

προσέξτε με την αμμωνία και το NO2 Πρέπει να είναι μηδέν!

καλή ανάρρωση!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι, μετά την περιγραφή σας ήταν αναμενόμενο η εμφάνιση του ick. Ο lineatus είναι αρκετά επιθετικό ψάρι που θέλει αρκετά λίτρα ακόμα και μόνος του να είναι στο ενυδρείο. Επίσης σε ένα ανώριμο σχετικά ενυδρείο ρίξατε με γρήγορα αρκετά ψάρια γιαυτό και τα προβλήματα αμμωνίας (ακόμα και μεγαλύτερο να ήταν το ενυδρείο πρέπει να αφήνετε κάποιο χρόνο για άλλη εισαγωγή ψαριού). Δεν μας είπατε πόσο καιρό στρώνατε το ενυδρείο με ζωνατνό βράχο χωρίς ψάρια. Επίσης αυτό το 0,05 άλγη τι είναι?

Την αλατότητα να την αφήσετε εκεί που είναι, προσωπικά θα την κατέβαζα και στο 1020. Δεν θα σκοτώσει το ick όμως σε συνδιασμό με την ανεβασμένη θερμοκρασία θα του κάνει την ζωή πιο δύσκολη ενώ αντίθετα στα ψάρια θα αφαιρέσει λίγο άγχος λόγω μικρότερης οσμωτικής πίεσης.

Μην επαναλάβεται τη θεραπεία εφόσον είπατε ότι τα σημάδια έφυγαν, να είσαστε σε επιφυλακή όμως σε περίπτωση που εμφανιστούν ξανά και δεν μιλάω για 3-4 σημαδάκια αλλά για πολλά. Κατά καιρούς θα βλέπετε σημαδάκια στα ψάρια σας θα πρέπει να κοιτάτε εαν πολλαπλασιάζονται γρήγορα τότε θα πρέπει να δράτε με φάρμακο και όχι συνέχεια. Εφόσον το ick εμφανίστηκε να ξέρετε ότι θα υπάρχει πάντα μέσα σε λανθάνουσα κατάσταση εκτός αν αφήσετε το ενυδρείο χωρίς ψάρια για 6 περίπου εβδομάδες. Το ick δυστυχώς θα εμφανίζεται κάθε φορά που τα ψάρια θα στρεσσάρονται. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με επιθετικότητα ψαριών στο ενυδρείο σας, πχ το damsel να τα ενοχλεί και να τα τσιμπολογάει τα υπόλοιπα είτε με απότομες αλλαγές στις συνθήκες θερμοκρασίας, αλατότητας, ph κλπ είτε με δυσφορία λόγω αμμωνίας, νιτρίτη κτλ, είτε λόγω ελλειψεως χώρου κτλ κτλ Το καλό είναι ότι κάποια από τα ψάρια σας θα αναπτύξουν ανωσία-αντισώματα ενάντια στο ick γεγονός που θα τα κάνει σχετικά ανθεκτικά.

Εφόσον εξαφανίστηκαν τα σημάδια τόσο γρήγορα θεωρώ πως δεν είναι ιδιαίτερα επιθετική η εμφάνιση του ick, το ψάρι το έχασες προφανώς λόγω της αμμωνίας και του νιτρίτη σε συνδιασμό με το ick. Γιαυτό πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τώρα που είσαι χωρίς skimmer, μέτρα καθημερινά για αμμωνία κτλ και ξεκίνα το skimmer όταν δεις ότι τα πράγματα χειροτερεύουν. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στην περίπτωση σας λόγω του ότι έχετε πολλά ψάρια σε λίγα λίτρα, αμμωνία προυπήρχε, αλλαγές νερού χειροτερεύουν τα πράγματα όσον αφορά το ick και έχετε και το σκιμμερ κλειστό. Κάντε καμιά προσευχή, καλή τύχη και εύχομαι να μην έχετε άλλη απώλεια και στεναχωρεθείτε τώρα που είσαστε στην αρχή του ενυδρείου σας.

Link to comment
Share on other sites

γεια σας και απο μενα

Στο ενυδρειο εχετε βραχο γιατι δεν το διαβασα καπου ?Για βιολογικο υλικο εχετε μονο οτι χωραει το φιλτρο?

Νομιζω οτι θα πρεπει να ριξετε ολο το βαρος ωστε να φροντισετε να εχετε αρκετο βιολογικο φιλτραρισμα για να μπορεσει να στηριξει ολο αυτο το φορτιο των ψαριων που εχετε βαλει.

Μην προσθεσετε τιποτα αλλο ζωντανο μεσα μεχρι το ενυδρειο να ισοροπησει απο αμμωνια και νιτρικα γιατι ειναι ηδη πολλα αυτα τα ψαρια που εχετε βαλει.

Link to comment
Share on other sites

Χασαμε κι αλλο ψαρακι σημερα το centropyge multipin.Εχουν μεινει τωρα τα goby,yellow tang,damsel και six line. Δεν υπαρχει περιπτωση να βαλουμε αλλο ψαρακι. Το βιολογικο μας υλικο ειναι μονο αυτο που αναφεραμε παραπανω. Καθε αρχη και δυσκολη δεν λεμε? Τα λατρευουμε ομως!

Αν φτιαχναμε ενα ενυδρειο καραντινα και βαζαμε αυτα τα ψαρακια που μας εχουν μεινει για να αφησουμε το κυριο ενυδρειο μας αδειο για 6 βδομαδες που λετε, τι θα χρειαζοταν? τι θα επρεπε να προσεξουμε? μπορουν να ζησουν καλα τα ψαρακια μας σε ενα ενυδρειο καραντινα για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα?

Link to comment
Share on other sites

Την αλατότητα να την αφήσετε εκεί που είναι, προσωπικά θα την κατέβαζα και στο 1020. Δεν θα σκοτώσει το ick όμως σε συνδιασμό με την ανεβασμένη θερμοκρασία θα του κάνει την ζωή πιο δύσκολη ενώ αντίθετα στα ψάρια θα αφαιρέσει λίγο άγχος λόγω μικρότερης οσμωτικής πίεσης.

H αλατοτητα εαν υπαρχουν γαριδες δεν πρεπει να πεσει αλλο. Επισης πρεπει να γνωριζουμε με τι μεσο μετρησατε την αλατοτητα. Για να γνωριζουμε εαν το 1022 ειναι οντως τοσο η μπορει να σημαινει κατι αλλο. Καλο ειναι επεισης να γνωριζουμε και καποια πραγματα παραπανω για το ιστορικο του ενυδρειου σας, τι ακριβη εξοπλισμο εχει κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχουν πια γαριδες...Δεν ειμαι στο σπιτι τωρα για να δω πως ακριβως λεγεται το μεσο που μετραμε την αλατοτητα, νομιζω hydrometer, μπορει και να κανω λαθος. Το ειχαμε αφησει αρκετο καιρο μονο με βραχο και αραγωνιτη πριν βαλουμε ψαρακια. Μετα βαλαμε το damsel και το κρατησαμε μονο του γυρω στις 2 βδομαδες. Επειτα ηρθαν τα υπολοιπα. Ο εξοπλισμος ειναι αυτος που αναφεραμε παραπανω. Αν δεν ημασταν ακριβεις στην περιγραφη τι αλλο χρειαζεστε?

Link to comment
Share on other sites

Αρα εχεις βραχο.

Οταν τον αγορασες ηταν ζωντανος η νεκρος?Ποσα κιλα εχεις περιπου?

Ο αραγωνιτης το ιδιο.

Οταν λες αρκετο καιρο χωρις ψαρι δηλαδη ποσο?

Μπορεις να βαλεις 1 φωτογραφια ?Βοηθαει πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχουν πια γαριδες...Δεν ειμαι στο σπιτι τωρα για να δω πως ακριβως λεγεται το μεσο που μετραμε την αλατοτητα, νομιζω hydrometer, μπορει και να κανω λαθος.

Tα λεγομενα υδρομετρα εχουν το κακο οτι πολυ ανακριβη. Συνηθως δειχνουν τιμες αρκετα χαμηλωτερες απο την πραγματικη αλατοτητα. Υπαρχει περιπτωση να μετρησεις το νερο σου με ενα refractometer-ρεφρακτομετρο?

Επισης χρησιμο θα ηταν να μας απαντησεις και στις αποριες του costam-Κωστα. :thaman:

Link to comment
Share on other sites

Αρα εχεις βραχο.

Οταν τον αγορασες ηταν ζωντανος η νεκρος?Ποσα κιλα εχεις περιπου?

Ο αραγωνιτης το ιδιο.

Οταν λες αρκετο καιρο χωρις ψαρι δηλαδη ποσο?

.

Και ζωντανος βραχος και ζωντανος αραγονιτης. Περιπου 8 κιλα ειναι ο βραχος και 10 κιλα ο αραγωνιτης.

Ενα μηνα ηταν χωρις ψαρι το ενυδρειο.

Σημερα αν ειναι θα παμε να παρουμε ενα ρεφρακτομετρο μηπως βγαλουμε καμια ακρη......γιατι και το υδρομετρο τοσο καιρο η αληθεια ειναι πως μας ειχε βαλει σε υποψιες.

Έγινε επεξεργασία - vicky+makis
Link to comment
Share on other sites

Στο συνολο απο οτι λες το ενυδρειο τρεχει ενα μηνα και κατι.

Και απο τις 10 εως τις 17 Μαρτιου βαλατε μαζεμενα τοσα ψαρια.

Εαν το σκεφτητε λιγο θα καταλαβετε γιατι το συστημα δεν σηκωσε τοση ιχθυοφορτωση

και αρχισαν να παρουσιαζοντε προβληματα.

Link to comment
Share on other sites

Εαν το σκεφτητε λιγο θα καταλαβετε γιατι το συστημα δεν σηκωσε τοση ιχθυοφορτωση

και αρχισαν να παρουσιαζοντε προβληματα.

Απο τα λαθη μας μαθαινουμε.Νομιζω οτι σαυτο το χομπι αν δεν παθεις δεν μαθαινεις.Μεχρι τωρα εχουν μεινει 3 ψαρακια.Χασαμε αλλο ενα σημερα.Τη λυση τη βρηκαμε ομως.Θα παρουμε καινουργιο ενυδρειο, θα το στησουμε οπως πρεπει αργα και σταθερα προσεχωντας αυτη τη φορα περισσοτερο, χωρις να βιαστουμε να βαλουμε ψαρακια και αυτο που εχουμε τωρα θα το κρατησουμε και θα το κανουμε καραντινα.Καλυτερα να αργησουμε να βαλουμε ψαρακια παρα να περασουμε παλι τα ιδια και το βασικοτερο να βασανιζονται κι αυτα με αρρωστιες και να πεθαινουν.

Link to comment
Share on other sites

Απο τα λαθη μας μαθαινουμε.Νομιζω οτι σαυτο το χομπι αν δεν παθεις δεν μαθαινεις.Μεχρι τωρα εχουν μεινει 3 ψαρακια.Χασαμε αλλο ενα σημερα.Τη λυση τη βρηκαμε ομως.Θα παρουμε καινουργιο ενυδρειο, θα το στησουμε οπως πρεπει αργα και σταθερα προσεχωντας αυτη τη φορα περισσοτερο, χωρις να βιαστουμε να βαλουμε ψαρακια και αυτο που εχουμε τωρα θα το κρατησουμε και θα το κανουμε καραντινα.Καλυτερα να αργησουμε να βαλουμε ψαρακια παρα να περασουμε παλι τα ιδια και το βασικοτερο να βασανιζονται κι αυτα με αρρωστιες και να πεθαινουν.

Πολύ καλή η απόφαση, που πήρατε.

Συστήνω αργά και μελετημένα βήματα, με βάση τους κανόνες και γνωρίζοντας πλήρως τη γενική φιλοσοφία λειτουργίας ενός κλειστού βιολογικού συστήματος.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο η πιο σωστη αποφαση.

Εαν υπαρχει υπομονη τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα και τα αποτελεσματα

απιστευτα.

Μια και πηρατε λοιπον την αποφαση να μεγαλωσετε το ενυδρειο σας καλο θα ειναι να ανοιξετε ενα

νεο θεμα και να μας ενημερωνετε για τις σκεψεις σας και τις απορειες σας.

Μπορει να αποφυγετε περιτα εξοδα η αλλες δυσαρεστες καταστασεις.

Οταν αποφασισετε το ειδος του ενυδρειου σας τομπατζετ η το μεγεθος του ενυδρειου εδω ειμαστε.

Στο μεταξυ στο φορουμ υπαρχουν πολλα αρθρα που μπορειτε να διαβασετε για το νεο στησημο.

Link to comment
Share on other sites

Σοφη αποφαση! Εχω και εγω μονιμα στημενη καραντινα και η ηρεμια μυαλου που μου προσφερει ειναι πολυ σημαντικη! Σημαντικοτερο βεβαια ειναι οτι μπορω πριν βαλω τα ψαρια στο μεγαλο ενυδρειο (και μετα...αν μπορω να τα πιασω) να θεραπευσω οποια ασθενεια εμφανιστει! Και καλα αν μιλαμε για ενα απλο ick απο το stress (που μου βγαινει που και που και στο μεγαλο χωρις προβλημα) αλλα αν μιλαμε για πιο σοβαρες αρρωστιες ειναι πραγματικα σωτηρια!

Ανοιξτε νεο θεμα στην σωστη κατηγορια για να συζητησουμε βημα-βημα το νεο σας ενυδρειο !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...