Jump to content

Fred13

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    2.723
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    5

Fred13 last won the day on May 27 2022

Fred13 had the most liked content!

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τα Ενυδρεία μου
    250 Λίτρα υπό κατασκευή 100 χ 50 χ50 Φυτεμένο
  • Interests
    Πολεμικές τέχνες, Μπάσκετ , ποδόσφαιρο,ταινίες-ντοκιμαντέρ, ενυδρείο :)

Previous Fields

  • Νομός
    Αττικής
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

2.295 εμφανίσεις προφίλ

Fred13's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

427

Reputation

  1. Fred13

    Νέο στήσιμο 330 λίτρα

    Βάζω και 1 βίντεο γιατί δεν μπόρεσα να κρατηθώ να μη προσθέσω αυτά τα ραμιρεζι. Μεγαλύτερα δεν έχω ξαναδεί από αυτά.
  2. Fred13

    Νέο στήσιμο 330 λίτρα

    Μετά από κανένα τρίμηνο από την ημέρα που γέμισε, είμαστε κάπου εδώ.. Δεν είναι και τόσο ρόδινο όπως ίσως φαίνεται , έχει θέμα με BBA και είναι και το 1ο ενυδρείο που βλέπω BBA οπότε με πιάνει αδιάβαστο 🙄 Θέλει πολύ πολύ φροντίδα αλλά λόγω έλλειψης χρόνου κάνω το κατά δύναμη:) Σε γενικές γραμμές μια ευχάριστη εμπειρία!
  3. Fred13

    Co2 Drop checker πράσινο χωρίς co2

    Μπράβο για το όμορφο ξεκίνημα. Για το φως μην ανησυχείς, μεγαλώνει κυριολεκτικά τα πάντα. Συνέχισε τις αλλαγές νερού. Όταν έρθει η μπουκάλα και βάλεις το διοξείδιο σε λειτουργία, ξεκίνησε συντηρητικά με 1 φυσαλίδα στα 2 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο να σου πω ότι καλό θα ήταν να είχες λίγο υπομονή και να ξεκινούσες το ενυδρείο αφού θα είχες και το διοξείδιο. Παρατήρησε το dropchecker μετά από κάποιες ώρες. Αν παραμένει ανοιχτό πράσινο δοκίμασε να αυξήσεις στη 1 φυσαλίδα το δευτερόλεπτο και παρατήρησε και πάλι. Όσο δεν έχεις μέσα ψάρια μπορείς να πειραματιστείς χωρίς να το παρακάνεις (οι αυξομειώσεις αποσταθεροποιούν το ούτως η άλλως ασταθές καινούργιο ενυδρείο) μέχρι να βρεις τη χρυσή τομή. Να έχεις στο μυαλό σου ότι θα χρειαστεί να επαναρυθμίσεις το co2 εν καιρό καθώς το υπόστρωμα χάνει τις έντονες ιδιότητες που έχει στην αρχή αλλά και η φυτομάζα αυξάνεται με συνέπεια να ζητάει περισσότερο co2. Κάνε αλλαγές νερού, κράτα τη φωτοπερίοδο μάξιμουμ 6 ώρες για περίπου 3 εβδομάδες. Αφού ξεκίνησες λίπασμα συνέχισε να το χορηγείς αλλά σε πολύ μικρότερες δόσεις (έχεις θρεπτικά από το αμαζόνια σε αφθονία σε αυτή τη φάση), 0.3 ml ανά ημέρα. Μόλις βρεις ισορροπία και λυθούν τα βασικά, θα δούμε αναλυτικότερα τις ανάγκες του ενυδρείου. ΥΓ. Μπορείς να μπεις σε μετρήσεις co2 μετρώντας ο ίδιος ph και kh κατά τη διάρκεια της φωτοπεριόδου. Δεν συνιστώ να μπλέξεις με νούμερα και πίνακες στη παρούσα φάση. Πιστεύω ότι θα βρεθεί γρήγορα η σωστή ποσότητα με παρατήρηση.
  4. Fred13

    Co2 Drop checker πράσινο χωρίς co2

    Γεια σου φίλε μας, Το υπόστρωμα σου έχει buffering ιδιότητες, δηλαδή χαμηλώνει ph και kh. Το υγρό που χρησιμοποιείς για την μέτρηση του co2 ουσιαστικά ph μετράει. Το πιθανότερο είναι να έχει μειωθεί το ph σου και για αυτό να έχεις αυτή την ένδειξη. Το υγρό είναι σκούρο μπλε όταν το πρωτοβάζεις; Για τις αλλαγές νερού σου λέω εγγυημένα ότι πράττεις σωστά Όσον αφορά το λίπασμα είναι δύσκολο να σου πει κάποιος με σιγουριά. Παίζουν πολλά ρόλο. Αν θέλεις πες μας τι φωτισμό χρησιμοποιείς και ανέβασε και 1 φωτογραφία με το ενυδρείο για να δούμε τα φυτά.
  5. Fred13

    30 liters

    Ευχαριστώ πολύ, Φαντάζομαι ότι αν το κάνω fish only ο βαθμός δυσκολίας μειώνεται αισθητά, σωστά;
  6. Fred13

    30 liters

    Υπέροχα ευχαριστώ
  7. Fred13

    30 liters

    Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά, Σειρά μου να δοκιμάσω έστω και κάτι μικρό στην αλμυρή πλευρά. Σε κανένα 10ημερο θα έχω στα χέρια μου δωράκι ένα μικρό 30λιτρο ενυδρειάκι, rimless. Μιας και ήδη έχω φυτεμένο 350 λίτρα, έλεγα σε αυτό να πειραματιστώ λίγο με τα αλάτια και να βάλω κανένα μικρό ψαράκι και κανένα εύκολο κοράλλι. Μπορείτε να μου πείτε τα απολύτως απαραίτητα που χρειάζομαι από πλευράς εξοπλισμού; Θέλω να πάει όσο πιο απλά και λιτό γίνεται. Ευχαριστώ πολύ
  8. Fred13

    100 λίτρα φυτεμένο

    Χρονια πολλα! Το έχω κάνει και έτσι και αλλιώς, κατά τη γνώμη μου το 24ωρο είναι απλά σπατάλη. Έμεινα στο να ανοίγει 2 ώρες πριν και να κλείνει μαζί με τα φώτα. Οι διακυμάνσεις του ph είναι αρκετά ομαλές για να επηρεάσουν τα ψαράκια.
  9. Fred13

    Nature style lowlight

    Ωραίο είναι Νίκο, αποπνέει ατμόσφαιρα και φυσικότητα! Η lobelia ( αν δεν κάνω λάθος) στο κέντρο μου τραβάει αρκετά την προσοχή Εξαιρετικές και οι σκιές που έχεις δημιουργήσει.
  10. Fred13

    Βιοτοπικο με Bolivian ram

    Είναι πολύ καλά φίλτρα που αντιμετώπισαν διαφορα προβλήματα αλλά η εταιρεία τα δουλεύει και τα διορθώνει. Έξυπνο σύστημα προφιλτρου και πολύς χώρος για βιολογικό. Ατού ο ενσωματωμένος θερμοστατης. Τα eheim χάλασαν πολύ την ποιότητα των πλαστικών τους. Τα πλαστικά των οασε είναι πολύ καλά.
  11. Fred13

    Νέο στήσιμο 330 λίτρα

    Ευχαριστώ παιδιά, έχω αρκετές βλέψεις για το συγκεκριμένο ενυδρείο. Θα εξαρτηθούν όλα από τα φυτά, την ανάπτυξη τους αλλά και την επιλογή. Με έχω περιορίσει αρκετά με την απόφαση να πάω μόνο με νότια Αμερική αλλά θα επιμείνω:) Μαρίνο μάλλον δεν προλαβαίνω για τον διαγωνισμό χρειάζονται ακόμα ??
  12. Fred13

    Νέο στήσιμο 330 λίτρα

    Μετά από ποοολυ καιρό αποχής...;) Ανοίγω το θέμα και θα το εμπλουτιζω καθώς προχωράει. Μου λείπουν πράγματα ακόμα από εξοπλισμό οποτε θα χρειαστεί λίγο υπομονή μέχρι το φύτεμα και το γέμισμα. Σιγά σιγά..! Λίγες σύντομες πληροφορίες. 330 λίτρα 120 Χ 50 Χ 55 Το ενυδρείο θα τρέξει σαν South American setup μόνο με φυτά και ψάρια από την συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Διοξείδιο θα βάλω αλλά το φως μου θα είναι αρκετά χαμηλό. Σαν υπόστρωμα θα χρησιμοποιήσω μόνο αμμο μεσαίας κοκκομετριας και ταμπλέτες. Το ξύλο είναι dark iron και οι πέτρες loa rock.
  13. Fred13

    sera reactor 500

    Αν θέλετε να βρείτε ποιοτικό reactor που δουλεύει και με bypass για τη ροή , τότε ψάχτε aquacare.de
×
×
  • Create New...