Jump to content

τα πρωτα μου tetra


Recommended Posts

καλησπέρα σε ολους. σημερα πηρα δυο (california Red tetra) ετσι τα εγραφε το καρτελακι, το ένα από τα δυο είναι κρυμενο πισω από τα φυτα και το άλλο οργωνει ολο το ενυδρειο. καποιες φορες βγαινει και αυτό μαζι του και μετα παλι μεσα, είναι φυσιολογικο αυτό. το ενυδρειο καινουριο και αυτά είναι τα πρωτα ψαρακια του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 137
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάνε μια παρουσίαση του ενυδρείου σου για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/50683-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82/

 

είναι στρωμένο το ενυδρείο; Τα ψάρια αυτά ας μας πει κάποιος αν είναι βαμμένα γιατί αυτη τη εντύπωση έχω, πως είναι γενετικά τροποποιημένα

Έγινε επεξεργασία - Safarpn
Link to comment
Share on other sites

(Κοινωνικό,)

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):31x21x21

Συνολικά Λίτρα:15

Sump (λίτρα):

Οργανισμοί

Φυτά:ψευτικα

Ψάρια:τετρα

Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο:

Πέτρες:

Ξύλα:μοπανι

Άλλα διακοσμητικά :

Υπόστρωμα:

Βυθός:ψιλο χαλικι

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):

Διάρκεια φωτισμού:

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση:εσωτερικο φιλτρο 200/L

Θέρμανση/ Ψύξη:

Λίπανση:

Παροχή CO2:

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή:

Παράμετροι

pH:

Γενική σκληρότητα (GH):

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):

Αμμωνία (ΝΗ3):

Νιτρώδη (ΝΟ2):

Νιτρικά (ΝΟ3):

Φωσφορικά (PΟ4):

Μέση Θερμοκρασία (°C):

Συντήρηση

Αλλαγές νερού:

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:

Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:

Βίντεο:

τωρα τεστ δεν εκανα γιατι μου ειπε το pet shop ότι δεν χρειαζεται ακομα. βαλε μεσα δυο τρια ψαρακια δες τα πως πανε και μετα κανεις τεστ. εγω όμως θελω να παρω τεστ αυριο ειδα στο μαγαζι καποια τεστ μεμονομενα όμως. τωρα πια περνω καποια η όλα?

Link to comment
Share on other sites

Τα λιτρα σου ειναι πολυ λιγα γι αυτα τα ψαρια.

Σ αυτα τα λιτρα μπορεις να βαλεις μονο εναν μονομαχο με πολυ προσοχη,τιποτα αλλο δυστυχως..

Τα τεστ ειναι απαραιτητα για αρχη,ποτε δεν στρωνουμε ενυδρειο με ψαρια μεσα.

Link to comment
Share on other sites

αρα θα κοιτάξω αυριο για κανα 100 ενυδρειο μεχρι εκει φτανω σε χρηματα. τωρα για τα τεστ να τα παρω ξεχωριστα όπως τα δινει το pet city ph, gh, ni

Link to comment
Share on other sites

Για ενυδρείο μη βιαστείς. Αν σε παίρνει χρονικά, κοίτα και στις αγγελίες που βάζουν τα μέλη του φόρουμ, θα βρεις πολυ καλές ευκαιρίες. Όσο για τα τεστ είτε τα πάρεις μεμονωμένα είτε σετ, να ειναι υγρά.

Link to comment
Share on other sites

ναι σιγουρα θα είναι υγρα με αυτά που εχω διαβασει εδώ μεσα. και για τις αγγελιες ευχαριστω θα εχω το νου μου

Link to comment
Share on other sites

Επειδη κι εγω προσφατα ψαχνομουν για τεστ νερου,συμφέρει αρκετά να πάρεις το freshwater master test kit της API και το πακέτο που έχει για GH και KH.

Συν βέβαια ότι θεωρούνται κορυφαία..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

το βρισκω ελλαδα? γιατι στο ιντερνετ μου βγαζει amazon και ebay

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τα βρήκα διαθέσιμα στο petsupermarket πριν δύο βδομάδες περίπου.Σίγουρα βέβαια θα τα φέρνουν κ άλλα καταστήματα..

Link to comment
Share on other sites

θα το κοιτάξω να δω. τελικα τα tetra που πειρα είναι colombian Red fin tetra λαθος δικο μου που ειπα california.

Link to comment
Share on other sites

παιδια μια ερωτηση εχω 3 τετρα τα δυο είναι κρυμενα στα ξυλα και στις πετρες και το ένα γυρναει σε ολο το ενυδρειο. το κακο είναι ότι μολις ριξω τροφη το ένα την καθαριζει πριν βγουν τα αλλα. μολις βγουν τα αλλα μετα από λιγα λεπτα τα περνει στο κυνηγι και ξανα τρωει την τροφη αυτό.θα πρεπει να ριξω τρεις φορες για να τσιμπισουν τα αλλα δυο και αυτό εχει φαει επι τρια. μηπως να παρω και τροφη βυθου να προλαβενουν και τα αλλα τιποτα?

Link to comment
Share on other sites

Να παρεις περισσοτερα ψαρια του ιδιου ειδους.Τα τετρα ειναι κοπαδοψαρα και 3 ψαρια δεν ειναι κοπαδι.

Για ποσα λιτρα ενυδρειο μιλαμε?

Link to comment
Share on other sites

60 λιτρα είναι μολις το πειρα και το ενυδρειο και τα τετρα είναι 24 ωρες μςσα στο ενυδρειο. στις 28 θα φερει και αλλα πειρα από τα τελευταια.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως,τα ψαρια που εχεις δεν κανουν για το ενυδρειο σου,ειναι πολυ μικρο.

Η πας σε πιο μεγαλο ενυδρειο,η σε αλλα ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

να παω σε άλλο ενυδρειο αποκλειεται το εχω αγορασει 24 ωρες όπως σου ειπα αρα δινω τα ψαρια στο πετ σοπ γιατι είναι και φιλος και δεν υπαρχει πρόβλημα. δεν κανουν όμως τα συγκεκριμενα tetra η όλα τα tetra και απλα να κοιτάξω για εντελος άλλο ειδος.

Link to comment
Share on other sites

Τα μονα που θα εκαναν ειναι τα νεον και τα ember αλλα θελουν μαλακο νερο οπως ολα σχεδον τα τετρα και οχι απλα βρυσης.

Αν εισαι αποφασιμενος να επεξεργαζεσαι το νερο της βρυσης σου για να το μαλακωνεις τοτε βαλε νεον,αν οχι πηγαινε σε αλλα ψαρια σκληρου νερου.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian
Link to comment
Share on other sites

μα και τωρα που μιλαμε μετρήσεις κανω και περιμενω ένα 24ωρω για να τσεκαρω το ph αν επεσε γιατι του εχω ριξει ph down. θελω να το φτασω 6.5 γιατι ειδα ότι είναι το ιδανικο γι αυτά τα ψαρακια. όταν μου αρεσει ένα ειδος θελω να μαθαινω γι αυτό και προσπαθω οσο μπορω να κανω το καλυτερο. πιστευω ότι μονο ετσι προχωρας. αργα αλλα σταθερα. παντως τα colombian Red fin tetra που εχωαυτη την στιγμη δεν είναι ουτε 2 εκατοστα και δεν δυσκολεύονται στο ενυδρειο μου παρολα αυτά όμως θα σε ακουσω θα το κοιτάξω και αν δεν κανουν πραγματικα θα τα δωσω. και κατι άλλο που θελω να πω παντα βεβαια με την ταπεινοτητα του αρχαριου και το εννοω γιατι εχω μαθει τις τελευταιες μερες παρα πολλα από εδώ μεσα και σας ευχαριστω για την καλη δουλεια που κανετε και βοηθατε με τις γνωσεις και τις εμπειριες σας, είναι λοιπον ότι εχω δει αυτές τις μερες πανω από 30 40 βιντεακια αλλα και εκπομπες στο ιντερνετ με nano reef τα οποια μεσα μονο μονομάχους και γαριδες δεν εχουν. σε αντιθεση με εδώ που επικρατει το απολυτο ενυδρειο των 60 λιτρων και κατω ισον απομονοση. δεν το παιζω ξερολας να μην παρεξηγηθώ απλα το ειδα και το αναφερω γιατι να μην μπορει ένα μικρο ενυδρειο των 40 λιτρων να φιλοξενηση μια 6 κοπαδοψαρα η scarlet badis η danio η emerald rasbora η F1 Apistogramma Nijsseni η Poecilocharax weitzmani η rummy nose rasbora η otocinclus catfish η Badis juergenschmidti η Laetacara curviceps και ποσα αλλα που εχω δει αυτές τις μερες και ουτε που τα θυμαμε.

Link to comment
Share on other sites

Οτι βλεπεις σε βιντεο δεν σημαινει οτι ειναι σωστο...εχω να σου δειξω απειρα παραδειγματα...

Τα προφιλ γι αυτο εχουν φτιαχτει..για να βλεπουμε τι αναγκες εχει το καθε ψαρι.Τα δικα σου πχ θελουν ενυδρειο με διαστασεις 90χ30..δηλαδη μιλαμε για 100 λιτρα πανω κατω.

40 λιτρα και απομονωση ειναι λαθος να το λες,υπαρχουν ψαρια και γι αυτα τα λιτρα.

Τα ψαρια που αναφερεις πιο κατω,δεν κανουν για μικρα ενυδρεια για διαφορετικους λογους το καθενα.

Μπορει να τα βλεπεις μικρα στο ματι σου,αλλα ειναι γρηγοροι κολυμβητες ολα τα τετρα και θελουν μηκος ενυδρειου απο 80εκ και πανω για να μπορουν να τρεξουν,αλλιως τα εγκλοβιζεις..

Επεισης πολλα απο αυτα τα ειδη που γραφεις δεν τα βρισκεις καν Ελλαδα...οπωτε...

Αυτα τα ζουμια το τυπου ph minous κτλ πιο πολυ ζημια κανουν παρα καλο...υπαρχουν αλλοι τροποι φυσικοι και πιο σωστοι να μαλακωσεις το νερο απο το να ριχνεις τετοια ζουμια που θα εχεις και σκαμπανευασματα στο τελος,το οποιο ειναι και κακο για τα ψαρια σου.

 

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα ότι βλεπω σε βιντεο δεν είναι σωστο γι αυτό και το ψαχνω γι αυτό και το αναφερω και εδώ γιατι εδώ λεμε τις αποψεις μας και βγαζουμαι ένα συμπερασμα οποιο και αν είναι αυτό για τον καθενα. απλα όπως σου ειπα και πριν για να φτασω στο σημειο να το αναφερω εδώ εκατσα και εφαγα αρκετες ωρες από την αδεια μου για να δω τοσα βιντεο και το γεγονος ότι ηταν πολλα και διαφορετικα αυτό μου εκανε εντυπωση.τωρα οσο για τα ψαρια που μου αναφέρεις ότι δεν κανουν γι αυτά τα ενυδρεια ειδα και αρκετα από αυτά να τα δινουν εξω σε διαστασεις 70χ30 75χ30 80χ30 οι οποιες είναι 60-70-75 αντε και 80 λιτρα. εδώ καποια θεματα που διαβασα παιδια που εχουν 60λιτρα ενυδρεια, τους λεμε ότι είναι μικρα. βεβαια είμαι καινούριος δεν εχω διαβασει και όλα τα αρθρα και μπορει εγω να επεσα στα μεμονομενα αν είναι ετσι παω πασο.και τελος οσο για το ph από εχτες το βραδι που ειδα ποσο ειχα ειμαι στο φορουμ και διαβαζω διαφορους τροπους που αναφερουν οι ποιο παλιοι για να ριξουμαι το ph αναφέρονται σε τυρφη οσμοση υγρα. αυτά τουλάχιστον θεωρούνται τα πιο σωστα και όχι απιονισμενο νερο η πιο λιγες ωρες τις λαμπες αναμενες συμφωνα με τα λεγομενα παιδιων από εδώ. ετσι εφόσον το φιλτρο μου δεν χωραει τυρφη γιατι το εχω γεμισει με βιολογικο και δεν εχω και δευτερο φιλτρο, μηχανημα για οσμοση δεν εχω, πηρα και εγω τα υγρα. τωρα πολλα και από αυτά είναι υποκειμενικα το τι είναι λαθος και σωστο όπως στο θεμα αλαγης του νερου η το καθαρισμα του βυθου σε μια πολύ ωραια κουβεντα που εκανε ο χρηστος και τελικα με εβαλε σε μεγαλη σκεψη αν κανει καλο το καθαρισμα του βυθου η απλα είναι για να νιωθουμαι καλα εμεις. τωρα αν εκανα βλακεια που εβαλα ζουμια καλα να παθω , θα το δειξει χρονος

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα ότι βλεπω σε βιντεο δεν είναι σωστο γι αυτό και το ψαχνω γι αυτό και το αναφερω και εδώ γιατι εδώ λεμε τις αποψεις μας και βγαζουμαι ένα συμπερασμα οποιο και αν είναι αυτό για τον καθενα. απλα όπως σου ειπα και πριν για να φτασω στο σημειο να το αναφερω εδώ εκατσα και εφαγα αρκετες ωρες από την αδεια μου για να δω τοσα βιντεο και το γεγονος ότι ηταν πολλα και διαφορετικα αυτό μου εκανε εντυπωση.τωρα οσο για τα ψαρια που μου αναφέρεις ότι δεν κανουν γι αυτά τα ενυδρεια ειδα και αρκετα από αυτά να τα δινουν εξω σε διαστασεις 70χ30 75χ30 80χ30 οι οποιες είναι 60-70-75 αντε και 80 λιτρα. εδώ καποια θεματα που διαβασα παιδια που εχουν 60λιτρα ενυδρεια, τους λεμε ότι είναι μικρα. βεβαια είμαι καινούριος δεν εχω διαβασει και όλα τα αρθρα και μπορει εγω να επεσα στα μεμονομενα αν είναι ετσι παω πασο.και τελος οσο για το ph από εχτες το βραδι που ειδα ποσο ειχα ειμαι στο φορουμ και διαβαζω διαφορους τροπους που αναφερουν οι ποιο παλιοι για να ριξουμαι το ph αναφέρονται σε τυρφη οσμοση υγρα. αυτά τουλάχιστον θεωρούνται τα πιο σωστα και όχι απιονισμενο νερο η πιο λιγες ωρες τις λαμπες αναμενες συμφωνα με τα λεγομενα παιδιων από εδώ. ετσι εφόσον το φιλτρο μου δεν χωραει τυρφη γιατι το εχω γεμισει με βιολογικο και δεν εχω και δευτερο φιλτρο, μηχανημα για οσμοση δεν εχω, πηρα και εγω τα υγρα. τωρα πολλα και από αυτά είναι υποκειμενικα το τι είναι λαθος και σωστο όπως στο θεμα αλαγης του νερου η το καθαρισμα του βυθου σε μια πολύ ωραια κουβεντα που εκανε ο χρηστος και τελικα με εβαλε σε μεγαλη σκεψη αν κανει καλο το καθαρισμα του βυθου η απλα είναι για να νιωθουμαι καλα εμεις. τωρα αν εκανα βλακεια που εβαλα ζουμια καλα να παθω , θα το δειξει χρονος

Για τα ψαρια οτι σου ειπαν παραπάνω.

Μαλλον δεν εχεις διαβάσει αρκετά . :)

Την τυρφη εκτος του οτι μπορεις να την χρησιμοποιησεις και σε ενα απλο και φθηνο εσωτερικο φιλτρακι αν οπως λες δεν χωραει το εξωτερικο σου , μπορεις να κανεις προετοιμασια το νερο της αλλαγης σου σε βαρελι με αυτην,

Το απιονισμενο νερο ειναι το ιδιο με την οσμωση που αναφέρεις.

Τα φωτα δεν ριχνουν το ph.

Για το co2 δεν διαβασες?

Υπαρχουν τοσοι τροποι για να ριξεις το ph και εσυ επιλέγεις χημικα, που και αυτα μονο σε μπελάδες θα σε βάλουν, και αν ριξουν το ph.

Για τον βυθο εξαρταται απο τι ενυδρειο εχουμε και τι εχουμε μέσα σε αυτο. 

Έγινε επεξεργασία - nicpapa
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω καπου στο φορουμ να λεει οτι ειναι σωστος τροπος να ριξεις το ph με ζουμια..

Επισης,δεν νομιζω οτι στο φορουμ υπαρχει κατι που να λεει οτι το 60 λιτρα ειναι μικρο και δεν χωραει τιποτα.Ναι εχει πολυ λιγοτερες επιλογες αλλα υπαρχουν ομως.

Σου ξαναλεω,ασε τα βιντεο που βλεπεις και ειδικα απο ξενους,κανουν οτι ναναι...μπορω να σου βαλω 10αδε παραδειγματα που τα ενυδρεια ειναι οτι ναναι.

Τα προφιλ των ψαριων διαβαζουμε για να βρουμε τι αναγκες εχουν,δεν κοιταζουμε τα βιντεο για το τι κανει ο καθενας.

Και εγω 40αρι εχω και εχω ψαρια μεσα,ομως αν και το προφιλ τους λεει οτι κανουν για τα λιτρα μου,εγω τα βλεπω και ζοριζονται. Και πριν παλι αλλα ψαρια ειχα.

Μη ψαρωνεται απο τα βιντειο,ετσι κανετε λαθη.

Επισης αλλο ενα ενυδρειο με 60εκ μηκος και αλλο ενα αλλο με 80εκ μηκος,σε πολλα ψαρια το μηκος αυτο ειναι πολυ σημαντικο.

Οσον αφορα για το μαλακωμα του νερου,ασε τα ζουμια που δεν θα βγαλεις ακρη,θα σου πανε ακριβοτερα μακροχρονια και δεν θα εχεις ποτε σταθερες συνθικες και ασχολησου ειτε με τυρφη σε βαρελι προετοιμασιας ειτε παρε μια οσμωση,μονο μ αυτα μπορεις να κανεις σωστη δουλεια.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σε ολους. λοιπον θα δουλεψω τωρα με τα ζουμια αφου τα πηρα να δω τι και πως και μετα στις αλλαγες του νερου θα βαζω το φιλτρο του jumbo στο βαρελι με τυρφη να το κατεβαζω απο εκει. τωρα για τα ψαρακια θα τα κρατησω τωρα που ειναι μικρα ακομα και μολις δω οτι ζοριζονται θα τα δωσω. στις 28 που ο φιλος θα φερει την καινουρια παραλαβη θα δω πλεον τι ψαρια θα επιλεξω και με ποια κριτηρια εφοσον θα μπορω να του πω δυο πραγματα παραπανω μετα απο τις αποψεις που ανταλαξαμε εδω μεσα χωρις να μου πουλησει αυτο που αυτος θελει. θα ενημερωσω τι ψαρια εφερε τι μου αρεσε και να μου πειτε την γνωμη σας για το ειδος αυτο

Link to comment
Share on other sites

Το ph minus το πηρα και εγω σαν αρχαρια αλλα δεν μπορουσα να κρατησω σταθερες συνθηκες στο ενυδρειο.Τελικα το χρηδιμοποιησα για να καθαριζω τα αλατα του ενυδρειο (παρεπιπτωντος εκανε τα παντα γυαλι!!!). Παρε ενα φθηνο κινεζικο εσωτερικο φιλτρακι και βαλε μεσα τυρφη για να μαλακωσεις το νερο θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα. Προσωπικα θα προτεινα να καθαριζεις ελαφρα τον βυθο στις αλλαγες γιατι οταν θα μαζευτει πολυ βρωμα θα σου εμφανιστουν πιο ευκολα αλγες.... (εγω την πατησα καπως ετσι...)

Link to comment
Share on other sites

Ήμουν σχεδόν έτοιμος να πάω για ύπνο, αλλά από την μια η βροχή που μόλις ξεκίνησε και από την άλλη το ενδιαφέρον σου για τα ψαράκια και το ψάξιμο που κάνεις έδωσαν μια μικρή αναβολή στο ραντεβού με το κρεβάτι :D

 

Λοιπόν σχετικά με τι ψάρια θα μπορούσε κανείς να βάλει σε 60 λίτρα νερού, οι γνώμες μπορεί να είναι διαφορετικές. Ο καθένας έχει την άποψη του. Την δικιά μου (που δεν θέλω να την επιβάλλω σε κανέναν, ούτε θα μαλώσω με κάποιον που διαφωνεί) θα σου την πω στην συνέχεια πιο αναλυτικά.

 

Κάποιες "γενικά" παραδεκτές επιλογές είναι οι παρακάτω:

 

-. Ένα κοπάδι tanichthys white cloud

-. ένα κοπάδι cpd
-. Ένα κοπάδι ember tetra
-. Ένα ζευγάρι dwarf gurami  (θα δυσκολευτεις να βρεις θηλυκό)
-. Ένα ζευγάρι ή χαρέμι honey gurami  (δύσκολα τα πράγματα και εδώ με την εύρεση θηλυκών)
-. Ένα χαρεμακι platy  (προσοχή όμως όταν γεννήσουν)
-. Ένα χαρεμακι guppy  (θα πολλαπλασιαστούν γρήγορα)
-. Ένα χαρέμι endlers  (επίσης θα γεμίσουν σύντομα το ενυδρείο σου)
-. Ένα κοπαδακι cherry barb

-. Ένα κοπαδακι pseudomugil gertrudae

-. Ένα κοπαδακι pseudomugl furcatus

 

Θα μπορούσαν να μπουν και κάποια σαλιγκαράκια και κάποια από αυτά να συμβιώσουν με γαρίδες red cherry.

 

Πόσο είναι τώρα το ph σου και θέλεις να το χαμηλώσεις;

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...