Jump to content

Θόρυβος σε Eheim 2211


jpavly

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

 

Χθες πήρα ένα μεταχειρισμένο Eheim 2211 με βάνες κλπ, το φίλτρο είναι σε πολύ κατάσταση και φαίνεται προσεγμένο και να έχει δουλευτεί ελάχιστα.

 

Έφτιαξα το καπάκι μου με εγκοπές για τις σωληνώσεις και μετά ασχολήθηκα με το φίλτρο.

 

Λόγω ασχετοσύνης με τα εξωτερικά μου βγήκε το λάδι λίγο μέχρι να καταλάβω πως γεμίζει σωστά κλπ, το έβαλα να δουλέψει λίγο μόνο του και μετά το έβαλα στο ενυδρείο αφού μετέφερα το βιολογικό υλικό από το εσωτερικό μέσα στο Eheim. (εκεί φαίνεται πόσο λίγο είναι του εσωτερικού μπροστά σε ένα εξωτερικό!)

 

Το έβαλα μπρος, το γέμισα και το έβαλα μπρος. Στην αρχή έκανε σαν να αλέθει πέτρες και είχε χαμηλή ροή, μετά από κανά τέταρτο λειτουργίας, ο αέρας που είχε μείνει μέσα έφυγε και ησύχασε αρκετά. Ωστόσο ακούγεται ένα κροτάλισμα το οποίο πιστεύω δεν είναι νορμάλ.

 

Έχω ανεβάσει ένα βίντεο στο youtube, με το θόρυβο, είναι από απόσταση 15cm από το φίλτρο. Καλύτερα ακούγεται από το 6ο δευτερόλεπτο και μετά. Το παλικάρι που το αγόρασα μου έχει δώσει και μία φτερωτή για να την έχω καβάτζα.

 

 

Είναι λογικός ο θόρυβος; Μπορώ να κάνω κάτι; 

 

Bonus ερώτηση: έφαγα 3 ώρες να τελειώσω με όλα και μου βγήκε το λάδι, πως τα καταφέρνετε με 4 και 5 ενυδρεία ορισμένοι; :P

Link to comment
Share on other sites

Κούνησέ του όπως λέει ο Βασίλης παραπάνω. Αν δε καταφέρεις κάτι, βάλε και βγάλε την πρίζα 5-6 φορές με διαφορά λίγων δευτερολέπτων το βάλε - βγάλε. Αν πάλι δε κάνεις τίποτα, ρίξε ενα καθάρισμα τη φτερωτή με μια παλια οδοντόβουρτσα προσεκτικά. Τσέκαρέ το αξονάκι μήπως έχει σπάσει. Αν πάλι τίποτα, άλλαξε τη φτερωτή με την άλλη που έχεις. Δες επίσης αν έχει ξεκολλήσει ο μαγνήτης απο τη φτερωτή και φέρνει βόλτες και χτυπάει στα τοιχώματα.

Link to comment
Share on other sites

Ντεν καταλαβαίνει τίποτα :P

 

Σίγουρα δεν το κούνησα, αλλά ο ήχος μου μοιάζει με αυτό εδώ:

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέτε να το κουνήσω, πως; Σαν το σέικερ του φραπέ; :P

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη καλοριζικο,επιτελους φιλε το πηρες!

 

 

Το φιλτρο ειναι διπλα στο το ενυδρειο ή απο κατω?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, ζούμε μεγάλες στιγμές χαχα!

 

Κάτω από το ενυδρείο, η κλασική βιβλιοθήκη του ΙΚΕΑ, είναι στο πρώτο ράφι, 40 πόντους κάτω από το ενυδρείο δηλαδή!

 

Θα σας αναφέρω αποτελέσματα από το φραπέ. Αν δεν αποδώσει θα το ανοίξω να δω τη φτερωτή.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε καν!

 

Το κούνησα όσο μπορούσα χθες στο ντουλάπι, μετά το κούνημα έκανε ένα περίεργο θόρυβο σαν να ρουφάει κάτι και μετά από λίγα δευτερόλεπτα το ίδιο με πριν. 

 

Σήμερα θα πάω να πάρω λάστιχο για να αλλάξω σε δύο σημεία που θέλω, οπότε θα το βγάλω και θα το δω γενικότερα (ελπίζω να μου μείνει χρόνος για όλα αυτά βέβαια :P)

 

Και ξαναρωτάω, εσείς που έχετε 4-5 ενυδρεία πως την παλεύετε; xaxa

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν το άνοιξα χθες, θα το κάνω μάλλον σήμερα! Συγγνώμη για την αγωνία παιδιά, αλλά επιστρέφω αργά σπίτι και λίγο η γυναίκα, λίγο η μικρή, δεν έχω πολύ χρόνο :(

Link to comment
Share on other sites

Φτιαξε τα λαστιχα και ετοιμασε λιγο νερο για αλλαγη ωστε να συμπληρωσεις μετα και ακου τι θα κανεις.Αδειασε τελειως το φιλτρο,συνδεσε τα ολα κανονικα και με ανοιχτες τις βανες βαλτο στην πριζα και ρουφα απο το μπαστουνι της εξοδου του φιλτρου,θα αρχισει να γεμιζει με αναροφηση και θα βγαλει ολο τον αερα.Αυτο το κανεις την πρωτη φορα που ειναι αδεια τα λαστιχα,τις επομενες στον καθαρισμο του φιλτρου δεν θα ρουφας,απλα θα κλεινεις τις βανες θα καθαριζεις το φιλτρο και μετα παλι οπως ειναι αδειο το βαζεις στην πριζα και ανοιγεις τις βανες.

 

Το μυστικο για να μην μπλοκαρει αερας μεσα ειναι να μην εχει αερα το λαστιχο της εισαγωγης του φιλτρου,αυτο δηλαδη που τραβαει νερο απο το ενυδρειο.Αν αυτο το λαστιχο ειναι γεματο νερο το υπολοιπο θα γεμιζει αμεσως νερο χωρις κανενα προβλημμα.

 

Μιλαω για το συγκεκριμενο φιλτρο και την κλασικη σειρα της eheim.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μήπως ο σωλήνας εισόδου βρίσκεται πολυ κοντα σε καμιά αερόπετρα και τραβάει φυσαλίδες αέρα στο φιλτρο;

Link to comment
Share on other sites

Όχι η είσοδος είναι καθαρή, μόνο νερό βλέπει.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τελείωσα, μου πήρε μόνο 3 ώρες η διαδικασία!

 

Έβγαλα το φίλτρο εντελώς και έκανα τη δοκιμή με τη λεκάνη, το βύθισα και αυτό έκανε τον ίδιο ήχο. Να πω την αλήθεια, μόνο που το βυθίζεις μέσα μου φαίνεται ότι εγκλωβίζει λίγο αέρα, αλλά τέσπα, εσείς ξέρετε καλύτερα :P

 

Μετά άνοιξα την κεφαλή, έβγαλα την φτερωτή, όλα φαίνονται στη θέση τους και υπάρχει και το αξονάκι που μοιάζει με μπατονέτα, το οποίο είναι κολλημένο στο καπάκι που αφαιρείς για να πάρεις στα χέρια τη φτερωτή. Για λόγους διερεύνησης, είπα να αλλάξω την φτερωτή. 

 

Η δεύτερη έχει τις ίδιες διαστάσεις, αλλά είχε κάποιες διαφορές στην όψη, ίσως δεν είναι αυθεντική ή είναι για κάποιο άλλο φίλτρο. Την έβαλα παρ'όλα αυτά και έκανα μία δοκιμή. Η δεύτερη φτερωτή πολύ πιο ήσυχη, και σε κάποια φάση κόπηκε ο θόρυβος πλήρως που έβαλα το αυτί δίπλα στο φίλτρο για να βεβαιωθώ ότι λειτουργεί! Δυστυχώς σε εκείνη τη φάση ο κάδος έσταζε οπότε είδα ότι κάπου είχε "καβαλήσει" το λάστιχο, οπότε δώσ'του από την αρχή πάλι.

 

Δυστυχώς όμως, με τη δεύτερη φτερωτή η αντλία δεν "ρουφάει", δηλαδή δεν δίνει νερό, οπότε παίζει και να είχε πάψει εντελώς χαχα, το οποίο το διαπίστωσα αφού είχα επιστρέψει το φίλτρο πάλι στο ενυδρείο από τη λεκάνη των δοκιμών! 

 

Οπότε, πάλι από την αρχή άνοιξα την κεφαλή, άλλαξα τη φτερωτή με την παλιά, δοκίμασα πάλι. Μετά από λίγη ταλαιπωρία, γιατί ένας αρχάριος μάλλον δυσκολεύεται να ξεκινήσει σωστά το φίλτρο του ειδικά με τον παράγοντα καπάκι στη μέση, τα κατάφερα και το επέστρεψα στην χθεσινή κατάσταση:

 

Φουλ λειτουργικότητα με τον μικρό θόρυβο. Θα μείνει έτσι μέχρι να:

1) αποφασίσω να ασχοληθώ ξανά, ίσως με παρέα κάποιον γνώστη (ακούς Μιχάλη; :P)

2) αποφασίσω να τα πουλήσω όλα και να αλλάξω χόμπι :P

 

ΥΓ: Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πάνο για τις πληροφορίες, βοήθησε πολύ στη διάγνωση :)

Έγινε επεξεργασία - jpavly
Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο διακρίνω μία διαφορά, το δικό μου αξονάκι ήταν κολλημένο, ή έστω σφηνωμένο πάνω στην ασφάλεια της κεφαλής.

 

Ο τύπος στο video το βάζει πάνω στην κεφαλή, εμένα δεν ήταν έτσι. Έτσι είναι το σωστό; 

 

 

Παρατηρώντας επίσης το Manual των ανταλλακτικών, δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει καν αυτό το πραματάκι που λέει 7433710 πάνω από τον άξονα, ούτε αυτό που λέει 7433660 κάτω από τη φτερωτή. 

 

Τώρα είδα και αυτό, αυτά τα λαστιχάκια δεν τα είδα:

 

https://youtu.be/uyE8JN4B47A?t=2m28s

 

Με βλέπω να το ανοίγω πάλι σήμερα αύριο, οπότε και θα το ψάξω.

 

Μπορώ να βρω τέτοια λαστιχάκια κάπου; Έστω χρωματοπωλείο τσιμούχα να χωράει;

Έγινε επεξεργασία - jpavly
Link to comment
Share on other sites

Αφού για τα λάστιχα ποια αυτά σου το είπα οτι πρεπει να υπάρχουν. Εν πάσει περιπτώση, τσέκαρέ το. Μπορει να υπάρχουν αλλα πολλές φορές οταν βγάζουμε τη φτερωτή αυτα αφηνώσει πουν και μένουν είτε ατό πάτο της υποδοχής του impeller είτε πάνω στην ασφάλεια. Δες το με ενα φακό, θα φανούν αν ειναι εκεί. Οταν λες το αξονάκι ειναι κολλημένο πάνω στην ασφάλεια της κεφαλής, ειναι κανονικά .......ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ;

Link to comment
Share on other sites

Εσύ καλά μου το είπες, εκείνη την ώρα δεν μου ήρθε στο κεφάλι! Θα δω μήπως είναι στον "πάτο" της κεφαλής από κάποιο βγάλε-βάλε..

 

Βασικά θα το ανοίξω και θα τραβήξω μερικές φωτογραφίες να το δείτε. Το αξονάκι το είδα ότι είναι ένα κομμάτι με την ασφάλεια, δεν δοκίμασα να το τραβήξω για να δω αν βγαίνει από εκεί, θεώρησα ότι είναι η σωστή του θέση. Τώρα είδα το βίντεο και είδα ότι είναι ξεχωριστό κομμάτι και αναρωτιέμαι.

 

Αν είναι κολλημένο, με κόλλα δηλαδή, είναι πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Εσύ καλά μου το είπες, εκείνη την ώρα δεν μου ήρθε στο κεφάλι! Θα δω μήπως είναι στον "πάτο" της κεφαλής από κάποιο βγάλε-βάλε.. Αρεκί να είναι, δεν είναι πρόβλημα αν δε βγαίνει μαζί με το αξονάκι και παραμένει στην υποδοχή, συμβαίνει συχνά, τη δουλειά του όμως την κάνει. Τι ίδιο ισχύει και για την πάνω μεριά. Το υποπτο όμως είναι που δεν εμφανίζεται κανένα από τα δύο.

 

Βασικά θα το ανοίξω και θα τραβήξω μερικές φωτογραφίες να το δείτε. Το αξονάκι το είδα ότι είναι ένα κομμάτι με την ασφάλεια, δεν δοκίμασα να το τραβήξω για να δω αν βγαίνει από εκεί, θεώρησα ότι είναι η σωστή του θέση. Τώρα είδα το βίντεο και είδα ότι είναι ξεχωριστό κομμάτι και αναρωτιέμαι. Δοκίμασσε να το τραβήξεις με προσεκτικές κινήσεις γιατί είναι και πολύ ευαίσθητο. Μπορεί απλά να "κάθεται" μέσα στο λαστιχάκι του. Αν προσπαθήσεις, τράβηξέ το απλά μπροστά και αυτά βγαίνει πολύ ευκολα.

 

Αν είναι κολλημένο, με κόλλα δηλαδή, είναι πρόβλημα; Φυσικά είναι πρόβλημα, αν δεν ήταν, θα τα είχαν κολλημένα από την αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, η απειρία μου δεν έχει όρια. 

 

Το αξονάκι δεν είναι κολλημένο, τα λάστιχα υπάρχουν και τα δύο, αλλά όπως είπες είναι σφηνωμένα στις θέσεις τους, και το αξονάκι "βεντουζώνει" στο λαστιχάκι.

 

Τουλάχιστον έλεγξα ότι είναι όλα εκεί και ησύχασα! Επίσης, διακρίνω ότι ανεβαίνει η εμπειρία γιατί έβγαλα το φίλτρο, το άνοιξα και το γύρισα πίσω χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά μέσα σε 10 λεπτά :P

 

Αυτό που έκανα αυτή τη φορά και μου δούλεψε αμέσως το φίλτρο ήταν:

1) Κλείσιμο όλες οι βάνες

2) Έβγαλα το φίλτρο από την πρίζα

3) Έκανα τη δουλίτσα

4) Έκλεισα το φίλτρο με συμπλήρωση νερού όπως στο βίντεο που είδα από τον φίλο παρακάτω

5) Το τοποθέτησα, το έβαλα στην πρίζα

6) Άνοιξα όλες τις βάνες από κάτω προς τα πάνω

 

Η φασαρία παραμένει, αλλά αφού πλέον το ανοίγω εύκολα, θα δοκιμάσω ξανά το δεύτερο αξονάκι.

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξες μήπως ο μαγνήτης αποκόπτεται απο τη φτερωτή; Πρεπει να ειναι ενα σώμα και ο μαγνήτης να γυρίζει ενα εκατοστό περίπου δεξια - αριστερά. Δε πρεπει να κρατάς δηλαδη στο ενα χέρι τον μαγνήτη και στο άλλο τη φτερωτή. Πανε πακέτο αυτα αλλιώς ο μαγνήτης φέρνει βόλτες στην υποδοχή του και χτυπάει στα τοιχώματα.

Link to comment
Share on other sites

Βρε γιατι παιδευεσαι ακομα και δεν με ακους?Το φιλτρο σου κανει θορυβο γιατι εχει εγκλωνισμενο αερα.

Με το ιδιο ακριβος φιλτρο παιδευτηκα και εγω πολυ μεχρι που μου εδωσε καποιος την λυση (spartan) και τωρα στην λεω και εγω εσενα,ακουσε με να τελειωνεις με τον αερα.

 

 

Αδειασε το φιλτρο και γεμισε το με αναρροφηση οπως σου ειπα πιο πανω.Το μυστικο ξαναλεω ειναι να ειναι το φιλτρο πιο χαμηλα απο το ενυδρειο και να μην εχει αερα το λαστιχο που ρουφαει νερο απο το ενυδρειο προς το φιλτρο.Ασε αδειο το φιλτρο,γεματο το ενα λαστιχο εισαγωγης,βαλτο στην πριζα και θα φυγει ολος ο αερας.

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη δεν είναι πάντα το πρόβλημα ο αέρας. Εμένα ας πούμε το 2213 που είχα δεν ήταν ο εγκλωβισμένος αέρας το πρόβλημα. Πρέπει ωστόσο να τα ψάξει όλα το παιδί και θα τη βρεί τη λύση. Επιμονή θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...