Jump to content

Προτάσεις Ψαροσύνθεσης Αφρικής για 120 λίτρα


Ane4

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, εδώ και δύο μήνες ασχολούμαι με το να στήσω το συγκεκριμένο ενυδρείο (70x36x48), όντας αρχάριος έχω κάνει αρκετά λάθη ήδη, αλλά τουλάχιστον έχω καταλήξει στο τοπίο και τα ψάρια που με ενδιαφέρουν και αυτές είναι οι Κιχλίδες Αφρικής γιατί εκτός των άλλων (προσωπικότητα, aquascape του γούστου μου) ταιριάζουν και με τις παραμέτρους του νερού της βρύσης μου που είναι γύρω στο 8 ίσως και 8,5 (δεν ήθελα να ''μπλέξω' με α.ο, τύρφη και άλλες τέτοιες μεθόδους).

Στη φωτογραφία βλέπετε το ενυδρείο στην σημερινή μορφή του με μερικά ψαράκια που έμειναν από το προηγούμενο στήσιμο και τα οποία θα φύγουν. Τα νερό έχει γίνει κρύσταλλο, η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά από τη προσθήκη των ασβεστολιθικών.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να παίξω με demasoni & labidochromis αλλά διαβάζοντας τη σχετική βιβλιογραφία που μου πρότειναν παιδιά από το φόρουμ συμπεραίνω ότι η ψαροσύνθεση σε αυτά τα λίτρα έχει αρκετούς περιορισμούς και καλό θα ήταν να πάω σε Τανγκανίκα αποκλειστικά. Δε με πειράζει γιατί έχω βρει και εκεί ενδιαφέροντα ψάρια όπως Neolamprologus caudopunctatus, julidochromis transcriptus, Lamprologus ocellatus τα οποία αν μπορούσα να συνδυάσω και ΚΥΡΙΩΣ να τα βρω θα ήμουν ευχαριστημένος. 

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να τα βρω πουθενά! Σε κάθε pet shop της Θεσσαλονίκης που γυρνάω γίνεται ο ίδιος διάλογος:

- δεν έχουμε Τανγκανίκα γιατί δε δοκιμάζεις Μαλάουι. 

- δεν είναι απαγορευτικά για τα λίτρα μου ?

- όχι αν έχεις σωστή φίλτρανση και σωστή ιχθυοφόρτιση.

Η συζήτηση δε συνεχίζεται γιατί σίγουρα την έχετε κάνει οι περισσότεροi 

 

 Με αυτά τα δεδομένα έχετε να μου προτείνετε κάποια ψαροσύνθεση που ιδανικά θα μπορούσα να βρω κιόλας?  ?  Είμαι ανοιχτός σε συνδυασμούς περισσότερων ειδών αλλά θα μπορούσα να το φανταστώ και μόνο με ένα είδος. 

Σε δεύτερο χρόνο και εφόσον καταλήξω στην σύνθεση σκέφτομαι την αλλαγή φίλτρου ανάλογα τις ανάγκες, μέχρι στιγμής κλείνω στο eheim 2213 αλλά λέω να περιμένω τους φιλοξενούμενους πρώτα.   

Τέλος, εάν έχετε άποψη πάνω στο θέμα Μαλάουι σε 120 λίτρα θα το εκτιμούσα. 

 

Άντε παιδιά περιμένω πως και πως να γίνω Αφρικανός !

Ευχαριστώ 

96671148_626342531252922_3842117291613356032_n.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...